ALLAH’IN EMRİNE UY
Düzelsin diyorsan huy,
Doğruları anla, duy,
Kimler ne derse desin;
Allah’ın emrine uy.
AYLARIN PADİŞAHI
Güzellik sunar gülce,
Ayların padişahı.
Yönlendirir güzelce,
Ayların padişahı.
BÖYLE SEÇKİN BİR AYDA
Zalimden taraf tutma,
Böyle seçkin bir ayda.
Mazlumları unutma,
Böyle seçkin bir ayda.
BU AYDA…
Nefsi kirden temizle,
Konuş, yaz güzel sözle,
Bu ayda ve her ayda;
Hep haklıları izle.
BU KURTULUŞ AYINDA
Bıkmadan bin hevesle,
En saf, en temiz hisle,
Allah’a inan, güven;
İmanı koru, besle.
EN KIYMETLİ BU AYDA
Nefisle coşmayalım,
En kıymetli bu ayda.
DEĞERLENDİR MÜSLÜMAN
Oruç dua, ibadet,
Değerlendir Müslüman.
Kurtuluş ve de rahmet,
Değerlendir Müslüman.
Saygıdeğer Okuyucular,
Bir mübarek Ramazan-ı Şerife daha kavuşmanın sevinci ile hepinizi hürmetle, muhabbetle, en iyi niyetlerle selamlıyor, her şey her zaman gönlünüze göre gelişsin diyorum.
Sevinçliyiz; çünkü Ramazan-ı Şerif boyunca daha bir sabrımızı kuvvetlendirecek, hayırda birbirimizi geçmeye çalışacak, dua ve ibadetlerle ferahlayacak, unuttuğumuz cümle manevi değerleri, mazlumları, dertlileri bir kere daha hatırlayacak, ufkumuzu manevi olgunlukla, sabır anlayış ve hoşgörü ile aydınlık eyleyeceğiz.
Daha öncesinden de ismen tanıdığım lâkin ilk defa yüz yüze 1990 yılında Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı’na ait Ankara Anadolu Erkek Öğrenci Yurdu’nda görüştüğüm, konuştuğum, çayını yudumlayıp, çizgi çalışmalarını izlediğim, incelediğim, kendisine şiirlerimi okuyup eserlerim tanıtmaya çalıştığım Ramazan Türkmen usta; 1971 yılında Afyon ili Çay ilçesi doğumlu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Çay’da okudu. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünü birincilikle kazanıp seçtiği bölümün öğrenciliğine başladı.
O günden bugüne sürekli işiyle meşgul, sürekli kendini en güzel bir şekilde yetiştirmeye uğraşan, her daim daha kaliteli eserlere ulaşmaya çalışan, yerli ve millî bir anlayışla donanmış çok iyi bir çizer ve grafikerdir.
Onlarca derginin hazırlanmasında emeği vardır.
Sabırla, fedakârlıkla sanatının gereğine uygun bir şekilde hakikaten usta işi çizimler gerçekleştirmekte, kitaplar, dergiler hazırlamakta, özellikle Ankara dışından kendisine ulaşan insanlara mümkün mertebe uzmanlık birimle ilgili konularda karşılıksız yardım eylemektedir.
Rasim Özdenören, 1940 Kahramanmaraş doğumludur. İlk ve orta öğreniminden sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdi. Devlet Planlama Teşkilatı deyince sanatkârların çoğu onu hatırlar. Çeşitli gazete ve dergilerde yüzlerce yazısı yayınlandı. Kendisiyle birçok mülakatlar gerçekleştirildi. Hakkında onlarca yazı yazıldı, araştırma yayınlandı. Ansiklopedilerde detaylı bilgilerle tanıtıldı.
Hikâyecidir, romancıdır, deneme yazarıdır, fikir adamıdır, gazeteci ve yazardır, araştırmacıdır. Yazdıkları okunur, anlaşılır, konuştuklarını muhatapları ilgiyle dinler. Yerlidir, millîdir, derinliklidir, sadece fikirleriyle değil yaşantısı ile de ilgi odağıdır.
merhaba hocam nasılsın nerelerdesin ???????????