Dudak Payı Şiiri - Sunay Akın

Sunay Akın
112

ŞİİR


480

TAKİPÇİ

Dudak Payı

Çay bardağında
Bırakılan dudak payı
Kadar bile
Uzak kalamam
Gözlerine

Yakın olsun isterim
Ellerime ellerin
Yanındaki beton binaya
Yaslanması gibi
Köhne bir evin

Seni bir çivi
Gibi çaktım
Çünkü beynime
Ve toplayıp
Bütün kerpetenleri
Attım denize

Sunay Akın
Kayıt Tarihi : 5.06.2000 07:16:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • İzzet Aslan
    İzzet Aslan

    Çay bardağında
    Bırakılan dudak payı

    Cevap Yaz
  • İkrâ Hira
    İkrâ Hira

    Sıradan bayağı varoşça bir şey ,
    sanat değeri bile yok ,
    şiir hiç değil :)))

    Cevap Yaz
  • İkrâ Hira
    İkrâ Hira

    Aynı fikirdeyim, sevdiğimiz birinin bize böyle dizelerle hitap etmesi çok itici ...

    Cevap Yaz
  • Fırat Ünal
    Fırat Ünal

    Senin bu din ve dindarlarla ne alıp veremediğin var ki, burada yayınlanan şiirlere kendi edebi ve ilmi görüşlerin muvacehesinde edepli bir şair gibi yorumlar yazacağına, ilmi ve objektif yorumlar yazan dindar şair ve yorumculara hakaret etmeyi yeğliyorsun bayım? Burada yorum yazanların hepsinin de senin gibi din düşmanı kindarlar olmasını istiyorsan, bu pek mümkün görünmüyor. Çünkü bu ülke yüzde doksan dokuzu Müslüman olan ve inanç hürriyetinin garanti ve de koruma altında olduğu bir ülkedir. Eğer sen dinsiz bir ülke istiyorsan, Ya Kızıl Çin'e ya da, Küba'ya gideceksin! Çünkü dünyada senin görüşlerini savunan başka ülke kalmadı!

    Cevap Yaz
  • Fırat Ünal
    Fırat Ünal

    Köhne evi beton binaya yaslamak misali ne kadar doğru acaba Sunay bey? Bir deprem esnasında her ikisi de riske girmez mi?
    Bir de Beyne çivi çakma misali var ki, bu da akla mantığa hiç ama hiç uymamış Sunay bey. Beyne çivi çakmak misali yerine daha makul ve daha hoş bir misal veremez miydiniz acaba?
    Şiirde geçen ilk misal de öteki misaller kadar akla ve mantığa ters düşmüş ama ne hikmetse, (Cihat Şahin isimli arkadaş hariç), hemen, hemen herkes bu akla zarar misallere onay vermişler ki, bu bize göre, şair beyin meşhur birisi olmasından kaynaklanıyor.

    Daha öğretici ve eğitici şiir gibi şiirlerde buluşmak ümidiyle hayırlı çalışmalar dilerim.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (172)

Sunay Akın