Ene’ deme artık entel deyiniz
Rahat gidilirmi ĞAFFAR, demese?
Ben demiyor Allah; kelâmında, biz
Tilki güdülürmü SETTAR, demese?
Müslümanlar kardeşindir, unutma
Ayıbın örtüp de, ayağın tutma
Gaflet uykusuyla canı uyutma
İdrâk edilirmi CEBBÂR, demese?
Zikrullah lâyıktır mü’min diline
Herkes kendi yöneliyor yoluna
Derdinin dermanı iken kuluna
Benimsetilirmi attar, demese?
Tur dağı Beledil emin çağına
İncir-Zeytin dağı dost otağına
Allâh; and içiyor, bak sadağına
Oklarla dolardı hattâr, demese
Ashâbı şimâl sol, yemin sağına
Ruhları bölemiş ölüm yağına
Mü’minleri düşürürdü ağına
Sırat Köprüleri çok dar, demese
İSLÂMİ’nin gönlü düştü firaka
Hayret eder Aralıkta kuraka
Resûlüllah nasıl binsin Burak’a
İsra’da Cebrâil at var, demese
Kayıt Tarihi : 9.8.2018 10:57:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Allah kelam-ı kebirinde hem biz diyor hem ben diyor hem de o diyor. Yani bu tabirleri yerine göre kullanıyor.
"Zİkrullah" Kur'anın bir diğer ismidir ki nasihat, öğüt hatırlamak, uyarmak manalarına gelir.Yine Kur'anda geçen bir diğer zikir ise Namazdır. Bunlarla meşgul olmak Farz-ı ayn iken sizin kastettiğiniz tespihler nafileler nevine girer. Bunları da zaten resulullah-sav- bizlere hem yaparak hem de tavsiye ederek öğretmiştir.
Attar da kimmiş? Allah'ın böyle bir ismi mi var? Sen derviş Attarı kast ediyorsan o çoktan öldü. O sağ olsaydı bile böyle bir tasarruf yetkisi yoktu zaten. öldükten sonra ise buna hiç muktedir olamaz. Herkesin kalbine ancak Allah hükmeder zira bütün kalpler onun elindedir ve o kişi ile kalbi arasına girecek yegane güçtür.
Kur'andan dem vurmana rağmen onun tek bir ayetinde bile sırat denen bir köprüden bahis olmadığından haberin yok.Sıratın manası köprü falan değil YOL dur.
Resulullah-sav- ın Burak denen bir hayvana bindiğini Kur'an'ın hangi suresinin hangi ayetinde gördün? İsra olayından bahseden İsra suresi senin bu Miraç iddianı 90,91,92 ve 93 . ayetleriyle bizzat yalanlıyor. Yine böyle bir olayın bir beşer tarafından gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığına Enam Suresinin 35. ayetinde de vurgu yapılmaktadır. İsra suresinde miraç kelimesine bile rastlayamazken bunu kim niye uydurmuş acaba? Ayrıca miraçla alakalı tek sure var o da Meariç suresi. Ama onda da miraca ancak meleklerin çıkabildiğini çünkü o çıkılan mesafenin bizim yıllarımızla 50 000 senelik bir mesafe olduğu anlatılır. Siz bu konuları sözlerin en doğrusu ve en güzeli olan Kitabullah doğrulatmak yerine kimin uydurduğu belli olmayan asılsız rivayetlere onaylatıyorsunuz pes doğrusu.
İsra Suresini bir daha dikkatlice oku bak bakalım senin iddialarını teyit edecek tek bir kelime var mı? İsra gece yürüyüşü demektir uçmak değil. Resulullah geceleyin o gün için Mescid-i harama uzak bir mesafede olan Ciranedeki Mescid-i Hayf'a gitmiş ve aynı gece geri dönmüştür hem de yaya olarak ama hızlı bir yürüyüşle. Zaten o mesafe yaya yürüyüşüyle gidiş dönüş 8 saatlik mir mesafedir ki tam da ayetin beyanına uygundur.
Size son tavsiyem şiir yazmadan önce Sure-i Şuara- şairler suresi- yı bir güzel oku bilhassa da son sekiz ayetini çok dikkatli oku ondan sonra ne yazacağına iyi karar ver. Yoksa yazdığın ve söylediğin her kelimenin hesabını vereceksin!
Hayırlı çalışmalar.
TÜM YORUMLAR (1)