Bu yol, yol içinden gizlendi,
Bu gizemli esrarı çözemesin.
Hurufu EBCED 'le kilitlendi,
Sen bu düğümü çözemesin.
LAM ELİF 'i manayı bilmesen,
Her cisimden nuru görmesen,
Pir elinden bade içmesen,
Sen bu yolu çözemesin.
ŞERİAT 'a belini bağlaman lazım,
TARİKAT'a özünü pişmen lazım,
MARİFET 'ten elini göstermen lazım,
HAKİKAT 'sız sen bu yolu çözemesin.
Bu yolda yükün ilim irfandır,
Rehberin İNCİL'i Enel KUR'AN dır ,
Sen anlayarak Furkan'ı okumasan,
Sen bu kıldan ince yolu çözemesin.
Âşık TURHAL 'ım sırdır ENEL HAK,
Dört kitab sendedir aynaya bak,
Sen ELİF LAM ELİF 'i bilmesen,
Sen bu yolu çözemesin.
Hüseyin Turhal
Kayıt Tarihi : 13.5.2022 05:58:00
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
![Hüseyin Turhal](https://www.antoloji.com/i/siir/2022/05/13/bu-yol-sirdir.jpg)
Dini-i İslam, Kitap ve sünnet üzere kurulmuş akla, mantığa, vicdana ve ilme irfana uygun, cümle saçmalıklardan ve zırvalardan salim bir dindir. Kur'ana ve sahih hadislere göre, bu dinde esas olan Allah'a ve Resulüne itaat etmektir. Buna ilaveten bir de din-i İslama vakıf olup onu yaşayan idarecilere itaat mevzusu vardır. İslamda ne pir ne şeyh, ne kutup, ne Gavs vardır. Bunların tamamı da bid'atçiler tarafından uydurulmuş kitaba ve sünnete muhalif şeylerdir.
Kur'an, hem bir kitab-ı şeriat, hem bir kitab-ı hakikat hem bir kitab-ı marifet, hem bir kitab-ı hikmet, hem bir kitab-ı ilim, hem bir kitab-ı irfan, hem bir kitab-ı rahmet, hem bir kitab-ı nasihat ve uyarıdır.
İncil, Müslümanların değil Hristiyanların şeriat kitabıyken tahrifata uğraması sebebiyle hükümleri nesh edilmiş bir muharref kitaptır.
"ENEL HAK" demenin manası, Ben-haşa- Allah'ım demektir. Çünkü Hak Allah'ın isimlerinden bir ismidir. Kim kendisini ilah olarak görürse, hak dinden uzaklaşmış bir müşrik kafir olur ve şeriata göre katli vaciptir.
"FURKAN" KUR'ANIN İsimlerinden bir ismidir ki, hakkı batıldan, yanlışı doğrudan ayırt eden demektir. Kim Kur'ana hakkıyla vakıf olursa, o Mürşid olarak kendisine kafi ve vafi gelir.
"ELİF, LAM, MİM" Al-i imran suresinin 7. ayetinde bahsi geçen müteşabih'lerdendir ve bu gibi müteşabihlerin peşine düşmek aynı ayetin devamında belirtildiği gibi, münafıklık ve fitnecilik alametidir. Allah, bize muhkem ayetlerle amel etmemizi ve asla müteşabihlerin peşine düşmememizi çünkü onların manasını sadece kendisinin bildiğini beyan ederken, ne yazık ki bazıları hadlerini aşarak bu müteşabihlerden kendilerine bir mana ve pay çıkarmaya çalışarak ahiretlerini berbat etmişlerdir.
Siz gerçekten de Furkan'a(Kur'ana) vakıf olsaydınız bu gibi saçmalıklara ve batıl yollara asla alaka göstermez ve tıpkı Resulullah-s.a.v- ve mümtaz ashabı gibi O Furkan ile iktifa ederdiniz Hüseyin bey. Allah size hidayet versin amin!
TÜM YORUMLAR (1)