Sevgi olmasa,
Üşürdüm kuyularda ey dost!
Karanlığın rüzgârı dalgalandıkça,
Sevgidir çoğaltan soyumuzu;
Sevgiliyi andıkça.
Şiir olmasa,
Hayatta ben en çok babamı sevdim
Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk
Çarpık bacaklarıyla -ha düştü, ha düşecek-
Nasıl koşarsa ardından bir devin
O çapkın babamı ben öyle sevdim
Devamını Oku
Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk
Çarpık bacaklarıyla -ha düştü, ha düşecek-
Nasıl koşarsa ardından bir devin
O çapkın babamı ben öyle sevdim
Sevginin ve insanları sevmenin önemini anlatan tek kıtalık bir şiir
Düş olmasa,
Tükenir miydi hiç penceresiz geceler?
Can kendini vururdu yokuşa,
Kilitli kapılar gibi
Birbirine kilitlenirdi bilmeceler.Hülyâ olmasa,
Ruh nasıl hicret ederdi tâ yıldızlara?
Şiir, düş, umut ve hülyâ
Bir sevgi oylumu mor menekşe;
Selâm kaleme, kâğıda.Sabır olmasa,
Nasıl yumuşatacaktık ayrılığın kemiklerini?
Hayatlarımızla bağlı olmasak toprağa,
Ezgilere karıştırıp kimyasını
Böylesine koklayabilir miydik çiçeklerini?
Güzel şiir. Yüreğinize sağlık üstat.
Olmazsa olmazdı sevgi büyük şairler çok güzel demiş kutluyorum
Şiir vardır, insana şuur-u İslami ve imani verip muhatabını en kısa yoldan irşad edip ta alay-ı illiyne uçurur. Şiir vardır, yazanı ve okuyanı dalalet vadilerinde sapık gayeler peşinde koşturup, neticede esfel-i safiline( cehennem çukurlarının en derinine) sükut ettirir. Bu mesele o kadar mühimdir ki, Allah-c.c- son hak kitabı olan Kur'ana tam 227 ayetlik bir "Şuara/şairler" suresi koydurmuştur. Bu surenin son beş ayetindeki ikazlardan bi-haber olan şairler hem kendilerini hem de kendilerine itimat edip, şiirlerini kendisine kıstas yapan hayranlarını helak eder.
Rabbim, herkese muhtevasına İslami şuur hakim olan şiirler yazmayı ve okumayı nasip etsin amin!
Sevgi olmasa,
Üşürdüm kuyularda ey dost!
Karanlığın rüzgârı dalgalandıkça,
Sevgidir çoğaltan soyumuzu;
Sevgiliyi andıkça.
Şiir olmasaydı olurmuydu sevgili
Bir düş , bir umut hülyasi olurmuydu
Yesertirmiydi çorak gönüller topraklarını
Akarmiydi sular
uyurken sevgili
bir gölde....
Allah, bizlere her mevzunun en doğrusunu ve en güzelini öğretmek için son hak kitap olan Kur'an-ı Kerim'i göndermiştir. Sevmek ve buğz etmek de bu mevzuların en mühimlerindendirler. Rabbimiz bize her yaratığı sınırsız sevmemizi emretmiyor. Tam tersine, sevilmesi gerekenleri ki, bunlar başta kendi dostları olan melekler ve peygamberler ve de salih, muttaki, müstakim mü'minlerdir. Sevilmemesi gerekip, üstüne bir de buğz edilmesi gerekenler vardır ki, bunlar da, başta cin ve insan şeytanı olan varlıklar ve de cümle muzır yaratıklardır.
Şiir demek, şuur ve mana demektir ki, burada kast edilen şuur İslami şuur ve Kitabi/Kur'ani manadır. Bu hususiyetlere sahip olan şiirler bir nevi mürşit ve nasihtirler. İçinde bahsini ettiğimiz şuur ve mana olmayan şiirler ise, "Şurara" suresinin son beş ayetinde ifade edildiği gibi şeytanın üflemesiyle ve iğvasıyla yazılmış zararlı zırvalardır.
Umut ve ümit herkes için, bilhassa da mü'minler için denize düşen ve boğulmak üzre olanlara atılan bir can simidi gibidir. Bu iki nimeti yerinde kullananlar, olmasından ümit kestikleri bir çok işlerinin izn-i ilahi ile gerçekleştiğini hayret ve takdirle müşahede etmişlerdir.
Düş/rüya alemi, insanlar için sırrı çözülemeyen bambaşka bir manevi alemdir ki, gündüzleyin hadiselerin baskısından bunalan nice insana Allah-c.c- geceleyin böyle bir alemin kapısını açarak, istikbale ait müjdeli ya da uyarıcı haberler vererek alemlerini ve de gündemlerini değiştirmektedir. Bunların da üç nevi olduğu hadis-i şerifte beyan edilmektedir.
Hülya kurmak, -İşin dozunu kaçırıp, hayalle gerçeği birbirine karıştırmamak şartıyla- insanların atide yapmak istedikleri şeylere motive olmaları için yine Allah'ın kullarına bahşettiği başka bir değerli nimettir. Yeter ki onu yerli yerinde ve makul ölçüler için de kullanalım ve olmayacak duaya amin dedirtecek mealde olanlara yeşil ışık yakmayalım.
Sabır ile inadı birbirine karıştırmamak şartıyla, yerinde kullanmak emr-i İlahidir. Yani Hakta sabır, musibete karşı sabır ve taatte sabır emr-i Rabbani iken, batılda ve günahlarda ve de yanlışlarda inat ve sebat, nehy-i ilahidir.
Şairin tadat ettiği ve bizim de acizane fakirene kısaca meallerini özetlediğimiz bu değerli nimetleri yerli yerinde, yani ilahi ölçüler muvacehesinde kullanan her mü'min ve Müslüman iki cihanın saadetine nail olma konusunda çok ciddi adımlar atmış olur.
Herkese hayırlı çalışmalar dilerim.
Güne düşen şiirin şairini rahmetle anıyorum.
Çok güzel, okunası bir şiir.
Bir başkadır memleketimin insanı. Şiirinden bili okunuyor Maraşlı olduğu, buram buram köy kokuyor mısraları.
adeta bir şiir şeyhi ve dil kuyumcusu.. harika!!!
Bu şiir ile ilgili 11 tane yorum bulunmakta