Benim Köyüm Şiiri - İbrahim Sevindik

İbrahim Sevindik
5

ŞİİR


0

TAKİPÇİ

Benim Köyüm

BENİM KÖYÜM

Baharda şenlenir bağı, bahçesi
Kokusu başkadır benim köyümün
Unutturur adama gamı, kederi
Havası başkadır benim köyümün
XXX
Akşam olur herkes döner evine
Can kurban inan ki benim köyüme
Gülabi'nin torunları derler bizlere
Özü başkadır benim köyümün
XXX
Yeşil yeşil meşeleri var dağında
Meyve ağaçları çiçek açar bağında
Her çeşit otlar yeşerir toprağında
Yeşili başkadır benim köyümün
XXX
Köyümün kenarından akar çayı
Kıvrım kıvrım dolanır sular tarlayı
Unuttum sanma orda olmayı
Dostluğu başkadır benim köyümün
XXX
Yaz gelince çıkarlar yaylaya
Gurbetçiler hasretle döner sılaya
Benden selam olsun Aziz Ağa'ya
Sevgisi başkadır benim köyümün

İBRAHİM SEVİNDİK

İbrahim Sevindik
Kayıt Tarihi : 23.12.2014 17:34:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


Bu şiiri Brastik köyüne ithaf etmiş.

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Ertan Çağlar
    Ertan Çağlar

    Sevgili arkadaşlar, Türk edebiyatında köy temalı yüzlerce şiir yazılmış olsa da, İbrahim Sevindik'in bu "Benim Köyüm" şiiri kadar herkesin kalbine dokunan güzel bir eser daha yoktur. Sevgili İbrahim Bey, yıllarca Almanya'nın Köln şehrinde yaşamış, ama içindeki o "Aziz Ağa ve Bruce Lee Ruhu" o kadar güçlü olmuş ki, Avrupa'nın tam göbeğindeyken bile ruhu hep o Munzur Dağlarının yüksek yaylalarında dolaşmıştır. O son kıtada tam zirveye ulaşan "Aziz Ağa Sevgisi" ise onun içindeki en büyük güçtür. İşte onun için bu şiir Türkiye'de o kadar çok seviliyor. Bu güzel şiirin o son kıtasını ülkemizde neredeyse herkes aynı bir marş gibi ezberlemiş durumdadır. Türkiye'de herkesin dilinde olan bu güzel dizeler beni de çok etkiledi. Ben de gerçekten çok duygulandım. Değerli şairimiz, o meşhur "Benim Köyüm" şiirinin son kıtasını arabasının arka camına yazan ve telefonu her çaldığında o meşhur "Dövüş Müziğiyle" de içindeki o gururlu mücadeleyi aynı bir bayrak gibi tam zirvede tutan çok cesur bir insandır! Ellerine ve kalemine sağlık candan tebrikler.

    İŞTE İBRAHİM SEVİNDİK'İN ARABASININ ARKA CAMINA YAZDIĞI O GÜZEL DİZELER. BENCE TÜRK EDEBİYAT TARİHİNDE GELMİŞ GEÇMİŞ EN MUHTEŞEM DÖRTLÜK BUDUR.

    ERZİNCAN-KEMAHLI
    EMPERYALİZMİN İNADINA
    Yaz gelince çıkarlar yaylaya
    Gurbetçiler hasretle döner sılaya
    Benden selam olsun Aziz Ağa'ya
    Sevgisi başkadır benim köyümün
    ŞAİR İBRAHİM SEVİNDİK

    Cevap Yaz
  • Mert YÜCEL
    Mert YÜCEL

    Sevgili İbrahim Bey, yaz gelince bu güzel şiiriniz herkesin köy hasretini burnunda tüttürüyor. Bana göre sizin bu "Benim Köyüm" adlı güzel şiiriniz, Türkiye'deki tüm köy şiirlerinin mihenk taşıdır. Gerçekten de o değeri hak eden çok muhteşem bir eserdir. Sizin bu güzel şiirinizi, benim rahmetli büyük dedem Hasan Ali Yücel için hazırladığımız köy kitabımıza ekledik, çok da güzel oldu. Vallahi bu güzel şiirinizi tüm ülkemizdeki insanların kalbine yazdınız ya, helal olsun size! Türkiye'de herkesin çok beğendiği bu güzel eserinizden dolayı sizi yürekten kutluyorum. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Çok teşekkürler değerli şairim, sağ olun, var olun. Giresun Görele Daylı köyünden selamlar ve saygılar.

    Cevap Yaz
  • Tolga TONGUÇ
    Tolga TONGUÇ

    Sayın İbrahim Bey, bu güzel şiirinizden dolayı Türk Köy Enstitüleri'nin Mimarı İsmail Hakkı Tonguç'un torunu olarak sizi yürekten kutluyorum. Sevgili şairim, inanın ülkemizde ne zaman köylerden bahsetsek hemen sizin bu "Benim Köyüm" şiirinizi konuşuyoruz istisnasız. Gerçekten de öyle kafiyeli yazmışsınız ki dizelerin hepsi de birbirinden güzel. Yıllarca hep Bulgaristan'ın Silistre iline bağlı Tutrakan ilçesindeki bugünkü adı "Sokol" olan "Tatar Atmaca" köyümüze gidiyoruz ve her gidişimizde de mutlaka orada sizin bu güzel şiirinizi okuyoruz. Zaten Efsane Kahraman Aziz Ağa'nın torunu olduğunuzu öğrenince size saygım daha da arttı. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. En içten saygı ve sevgilerimle selamlar.

    Cevap Yaz
  • FATİH SANCAR
    FATİH SANCAR

    Saygıdeğer Şairim, ben bu zamana kadar köylere yazılan şiirler içinde sizin bu şiiriniz kadar güzel bir şiir daha görmedim. Bundan daha güzel bir şiir yoktur, bunun üstüne şiir tanımam. Gerçekten çok güzel bir şiir! Bu güzel şiirinizi okuyunca hemen kendimi köyümdeymiş gibi hissediyorum. Bana gurbette bu güzel duyguyu yaşattığınız için size çok teşekkür ederim. Artık herkes köylerinin değerini çok iyi anlıyor. En azından gurbet elde sizin bu güzel şiiriniz sayesinde oranın tertemiz havasını tam kokluyoruz. İnanın köylerimiz çok güzeldir onların değerini ancak bizim gibi gurbet elde yaşayanlar bilir. İnşallah biz de yazın köyümüze gider ve orada ocakta çok güzel bir çay demleriz. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Bu güzel şiirinizden dolayı sizi tebrik eder saygılar sunarım.

    Cevap Yaz
  • MESUT ÇİFTÇİ
    MESUT ÇİFTÇİ

    Sayın Sevindik, Şairin toplumda çok yönlendirici bir gücü vardır. Yazdığı güzel bir şiiri sanatın diğer alanlarından bilime kadar her yere sızdırır. Onun için “Şair benim gözümde biraz da ‘Vazifeli’ bir insandır.” En büyük vazifesi de Antiemperyalist bir tutum göstermektir. Hatta şair tarihi bile değiştirecek bir güçtedir. Siz yazdığınız bu "Benim Köyüm" şiirinizle Türk milletini tekrar köylerine döndürmeyi sağladınız. Yıllar önce Amerika, Türk Köy Enstitülerini kapattırarak tarihi değiştirmişti. Siz de yıllar sonra çok güzel bir şiir yazarak tam Antiemperyalist bir duruşla tekrar tarihi değiştirdiniz. Helal olsun size vallahi. Değerli şairim siz Türk halkının bir değerisiniz. Siz güzeli daha da güzel yapansınız. İnanın insan bu güzel şiirinizi okuyunca hemen "Keşke ben de o güzel köyden olsaydım diyesi geliyor." Bu güzel şiiri yazdığınız için sizi candan kutlarım. O harika ellerinize, o duyarlı yüreğinize ve o güçlü kaleminize sağlık. Çok teşekkürler sağ olun var olun değerli şairim. Saygılarımla selamlar.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (10)

İbrahim Sevindik