Alsancak garı'na devrildiler
Gece garın saati bela çiçeği
Hiçbir şeyin farkında değildiler
Kalleş bir titreme aldı erkeği
Elleri yırtılmıştı kelepçeliydiler
Çantasını karısı taşıyordu
Şenlik dağıldı bir acı yel kaldı bahçede yalnız
O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız
Gitti dostlar şölen bitti ne eski heyecan ne hız
Yalnız kederli yalnızlığımızda sıralı sırasız
O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız
Devamını Oku
O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız
Gitti dostlar şölen bitti ne eski heyecan ne hız
Yalnız kederli yalnızlığımızda sıralı sırasız
O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız
Savaşlara ve ayrılıklara kayıtsız kalabilirim ama Sirkeci Garı’na asla…
Çünkü Sirkeci Garı hiçbir yere gidemeyenlerin mekanıdır zihnimde.
Attila İlhanı rahmetle anıyorum. Değerli şairlerimizden biri şiirlere yorum yapılmaması hususuna dikkat çekmişler. Naçizane fikrimi ve neden çoğu zaman şiirlere yorum yapmadığımı aktarayım. Ağız tatıyla şiir okumaya uğradığımda çoğu zaman şiirlerin değil, şair kişiliklerinin, siyasi, dini ve etnik kimliklerinin eleştirildiğini, zaman zaman eleştiri veya yorum yazan şairlere dahi sataşıldıgını görmekte ve bundan kaynaklı site katılımcısı değerli şairlerimiz arasında hoşuma gitmeyen, kişi onurunu yaralayacak ifadeler ve hoş olmayan hakaret içeren sözler kullanıldığını müşahede ediyorum. Bu durumdan dolayı rahatsızlık duyuyor ve yorum yapmaktan kaçınıyorum. Yukarıda konusunu ettiğim, hoş olmayan, rahatsız edici bu tavırların terk edilmesi temenni ve ricasıyla. Hepinize saygılar sunarım.
Bir şiir kaç defa günün şiiri yapılır arkadaşlar? Sanki şair ve şiir köküne kıran girmiş gibi, seçici kurul aynı şahısların içerisinde reklamı yasak olan maddelerin reklamının yapıldığı aynı şiirlerini bize neden ısıtıp, ısıtıp dayatıyor acaba?
Ayrıca, sayın kurul, yetmiş küsur bin yetkili şair üyesi olan bir sitede, günün şiirine yorum yapan kişi sayısının neden bir elin parmaklarını geçmediğini ve bunun sebeb-i hikmetinin ne olduğunu hiç düşündüler mi acaba?
Galiba eşi yanında olan bir tutukluyu iki jandarmanın arasında Alsancak-Buca banliyö treniyle Buca Cezaevi’ne doğru götürüyorlar. Şiirdeki ifadesi ile bela çiçeği bu şekilde karar veriyor.
Şiirde romantizm içinde sanki bir siyasi tutuklu yer almakta.
Şiir düşündürdükçe, okuyucu tarafından anlamlaştırıldıkça başarıya da ulaşmış demektir.
Son günlerde günün şiirlerinde okuduğum bolca yazım yanlışlarının şiir okuma keyfimi kaçırmasından sonra güzel bir şiir okudum.
ayaküstü birer bafra içtiler
gece garın saati belâ çiçeği
şimdiden bir yalnızlık içindeydiler
bir izmirli olarak bu şiiri çok sevdim
sözün bittiği yer...işte bu olmalı....
ne diyeyim attilla ilhan ne yazarsa hakkını verir ayrılıgıda bir güzel yazmıs
A. İlhan'ın 2. Dünya Savaşı yıllarında İzmir'in gerilimini çok iyi anlattığı bir şiir. Ayrılık teması şiire bütünüyle hakim, imge çok iyi tasarlanmış. Tabii gerilimi de hissetmek lazım(Alsancak Garı'nda ayrılanlar bilirler) .
Bu şiir ile ilgili 9 tane yorum bulunmakta