aydınlıklar ve karanlıklardan önceydi …
Tanrı.., ormanları kardeşliğe, gökyüzünü ve denizleri özgürlüğe boyadı
çiçekleri-böcekleri rengarenge ve ihaneti ve pusuları yanlışlığa boyadı
ve sonra., çocuk insanların çocukluklarında rengi masumiyet olsun dedi
beğenmezlerse eğer büyüyünce,
boyasınlar kendi boyalarıyla kendilerini.
Zülfü kimi ayağın koymaz öpem nigârum
Yohdur anun yanında bir kılca i'tibârum
İnsâf hoşdur ey ışk ancak meni zebûn et
Ha böyle mihnet ile geçsün mi rûzigârum
Devamını Oku
Yohdur anun yanında bir kılca i'tibârum
İnsâf hoşdur ey ışk ancak meni zebûn et
Ha böyle mihnet ile geçsün mi rûzigârum
Üstadım,nerde kaldı sevgisini duvarlara yazan o masum çocuklar,temiz kalpli insanlar defalarca okudum,tebrikler.
Hayat çizgisinde, seçimler tercihler aldatılmışlıklar, ve hepsinden ötesi kader...tebrikler efendim.
usta kalem olunca şiirin ahengi değişiyor.
duygusu ve ezgisi çok hoştu.
yüreğinize sağlık.
tebriklerimle
cevat bey,
yarınların geleceği çocuklarımız temiz ve aydınlık yaşama merhaba diyerek adım atarlar... ormanları kardeş...gökyüzü ve denizleri özgürlük....çiçekleri gökyüzü renklerine boyanıyorsa...çocukların renklerini masumiyete boyamalarını istemesi elbette kendi kaderlerini kendi elleriyle çizebilsinler diyedir...doğruyla yanlışı...güzelle çirkini...karanlıkla aydınlığı fark edecek kavşaklara gelince tercihler değişiyor....kimisi karanlık yola kimisi aydınlık yola yönelince kıyamet orda kopuyor...yanar-döner renk kirliği lekeleriyle oluşuyor maalesef.....sade bir dil, akıcı bir anlatım, vurgular yerli yerinde vurgulanan yürekten seslenişiydi....
başarınız daim... kaleminiz tükenmez olsun....
selam saygı şiire ve şairedir....
Ne kadar zor olduğunu biliyorum, ama yine de aydınlık için çalışan insanların hakim olduğu, bir dünya diliyorum. Kutluyorum üstat harika yaklaşım, farklı konularla şiir zevkimi geliştiriyorum sayenizde.
Aydınlıklar ve karanlıklar. iyiler ve kötüler. Doğrular ve yanlışlar.
Öyle başarılı bir şekilde ve şiir olarak ifade etmişsinizki.
Ne yazıkki gün karanlıkta sıfatsız ve çıplak bir lekeye benzeyen, her devrin insanı o yanardönerlerin günü. Şiirleriniz her manada çok doğru anlamlar içeriyor. Kaleminizin tartışılmaz gücü ile de böylesi gerçekten çok farklı ve tamamen size özgü örneklerle antolojiyi ve biz şiirseverleri zenginleştiriyorsunuz.
Tebriklerim size sayın ÇEŞTEPE.
Manzum yazıların en güzeli.Çok anlamlı bir şekilde tasvirler yapılıyor. ' karanlıklar ve aydınlıklar ' başlığı çok şeyi ifade eder.Yazarımızın muhayyilesi bu iki zıtlığı çok şahane mesajlarıyla değerlendirmiş.Çok hoş şiir. beğenerek okudum. tam puan +ant. tebrik ederim ÜSTAT. SELAM SİZE.
İnsanı insan yapan gerçek tam anlaşılmadıkça, öğrenmekten kaçınılıp çıkar istiflerinde belli kişilerde el değiştirdikçe daha çok şiirler ve yazılar yazmanın, toplumu aydınlatıyor sanmanın kapıları aralanacak, ama sonuç yine değişmeyecek. Çünkü kapitalizme en uygun duruma sokulan hristiyan ahlâk yapısı eğitim düzenini kurmuş, tıkır tıkır işletiyor. Peşinden gitmeyenimiz varsa lütfen söylesin.İnci Hanımefendi benim söylemek istediklerimi de daha açık ve anlaşılır şekilde anlatmış.Saygı ve tebriklerle sağlıklar diliyorum...Enver Özçağlayan
çok derin manalar içeren eserinizi cani gönülden kutlarım Cevat Bey...şiirlerinizi zevkle okuyorum...iyi ki sizler gibi usta kalemler var...kaleminiz daim olsun, efendim...sonsuz saygı ve selamlar
Tanrı yeryüzünü tüm insanlığa yetecek kadar sayısız zenginlikle donattı… elçisine de dedi; ki sen ne bekçisin ne de çoban! Sen sadece elçisin diyerek insanı özgür bıraktı… Ama masumiyetin rengini beğenmeyip, köyde köylüyü sömüren ağa, şehirde emeği sömüren patron, dindarı her alanda sömüren dinci.. hayatı boyunca kendine ve yedi sülalesine yetecek kadar varken bile paylaşmayıp, biriktirmeye devam eden zengin!
Bırakın insana eşit muameleyi, firavunlaşan iktidarlar ve dünyanın perişan hali…
Bu durumda ‘bir’i anlamak ve bir olmak masaldır elbette…
Oysa ölüm yegâne eşitleyici… ‘oku’ (kainatı okumak) diye hitabeden ve sayısız kere hiç düşünmez misiniz, akletmezmisiniz diye uyaran Tanrı, kendisine ne kadar inandığınıza değil, nasıl yaşadığınıza bakar…
kutluyorum anlamlı ve güzel çalışmanızı Sayın Cevat Çeştepe, kaleminize sağlık..
Bu şiir ile ilgili 71 tane yorum bulunmakta