Yelkenler biçildiler, yelkenler dikildiler,
Dağlardan çektiriler, kalyonlar çekildiler.
Kerpetenle surların, dişleri söküldüler.
Yola çıktık efendim,yiğitler hazırlandı,
Vatana kurban için, parmaklar kınalandı.
Geçtim anadan yardan, geçtim her sevgiliden,
Çocukluk, o derin ırmak çağrısı
O masal dağında ünleyen gazal
Güz ve hasret yüklü akşam bulutu
Güz ve güneş yüklü saman kağnısı
Babamdan duyduğum o mahzun gazel
Ahengiyle dalgalandığım harman
Devamını Oku
O masal dağında ünleyen gazal
Güz ve hasret yüklü akşam bulutu
Güz ve güneş yüklü saman kağnısı
Babamdan duyduğum o mahzun gazel
Ahengiyle dalgalandığım harman
Üstad Arif Nihat Asya'nın bu güzel şiirine vurgu yapmak için kaleme alınmış şiirimizi beğenen arkadaşlarımıza teşekkür ettikten sonra;
Kıymetli Alp ALDATMAZ kardeşime de ayrıca verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum fakat baştan 2. satırda bahsedilen 'çektirmek' fiilidir, 'çektiri' ismi değildir fakat yorumunuzu okuyunca çektiri ismini de kullanmaya karar verdim ve düzeltiyorum buda şiire sizin katkınız oldu, tekrar teşekkür ederim.
Sayın Aciz arkadaşıma gelince; sanırım anlaşılmayan şu; Zaten bu şiir özelliğini bahsettiğiniz özelliklerinden almaktadır, Fetih Marşını ve Bayrak Şairimizi nazara vermek ve verdiği mesajı aldığımızı ilan için yazılmıştır. Şiirde şaşkınlığa ad bulmak zor, çok teşekkür ediyorum
Büyük bir vefa Türk şiiri adına teşekkürler...
En ilginc olan da antoloji.com'da Arif Nihat Asya'nin Fetih marsinda 'daglardan cektirilen' yazilmis, burda da sair cektirilen diye uyarlamis elbette oyle sanip.
Halbu ki, 'daglardan çektiriler' olacak. çektiri ornegin en cok kullanilan tipi ile 'kadirga'dir bir digeri de 'mavna'.
Kasim abi sevgili hemserim, senin yasin da kurtariyor, okumadin mi Feridun Fazil Tulbentci'nin 'Sanli Kadirgalar' romanini.
Umarim oncelikle Arif Nihat Asya sayfasinda, cektirmek fiilinin o misrada kullanilmayip bunun cektiri oldugu ve Osmanli Turk donanmasinin o donemde ki en cok kullanilan ozellikle Istanbul fethinde ise yaramis olan bu gemiyi anlatan kelime unutulmaz ve gereken duzeltme yapilir.
Bence siir guzel olmus verilmek istenen mesaj itibari ile, diger yandan bazi unutanlara Arif Nihat Asya'yi, bazi unutanlara da Fetih Marsi'ni hatirlattigi icin bu acidan da faydali olmus.
Tesekkurler.
Hayret, kopye şiirler de günün şiiri olabiyor muymuş, biraz şaşırdım. Belli ki şair merhum Arif Nihat Asya'yı çok seviyor, ona saygımız vardır, ama şiirin bütün kafiyeleri rahmetli Üstad'ın Fetih Marşı'ndan alıntı. Yani Kasım Kaplan bey kendi ilhamından hiç bir şey yazmamış, sadece merhumun mısralarıyla oynamış. Bırakın 'günün şiiri' olmasını, şiir de denmez buna. Saygılar.
05.01.2014 tarihinde günün şiiri seçilen bu güzel şiirinizi tüm yüreğimle kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum..........Saniye Sarsılmaz
Bu şiir ile ilgili 5 tane yorum bulunmakta