Yas tutan söyleyin başka ne tutsun
Son kullanma tarihi geçmişken mecalimin
Üstüme, iki beden dar gelir ölülerin elbisesi
Ne zaman kalsam kendime hep
Yanlış kuşlar uçar çocukluğumun üstünden
Eski bir yetimden esinlenen çocukluğumun
Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın,
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.
Devamını Oku
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.
ah hocam hala taptaze yokluğunun sıcaklığı ..
Başkasının yorumu neden benim ismimle çıkmış ne alaka ben anlayamıyorum.Sorun teknik mi acaba.Sanırım arkadaşta haklı olarak sitem etmiş.
Hoşgeldin Binboğa hocam,
Sorma yahu bir karışıklıktır gidiyor..düzelir yakında.
:)
Bu nasıl bir iştir a dostlar,profilim işgal altında.Ne kadar denedimse olmadı,kendi adımla yazamadım bir türlü.Naci Bey,Muzocan iyi geceler olsun.
M. Binboğa
Sinema da ‘’Kardeş biraz başını eğermisin?’’ Diyenlere…
Gösterdiği yolda
Aynı heyecan aynı hız
Hitabesi yüreklerde
Fark etmez hiç erkek kız
Al yanağında Ay doğar dudağında yıldız
Ulu önder ATATÜRK’ün yılmaz çocuklarıyız
Bütün yorumları okumadım aranızda ki yorum tarzı sizin tercihiniz yine de birşey dikkatimi çekti.Nedir bu yetkili şair hikayesi yani yetkili şairler şair de diger bütün şiir ekleyenler ve yorumlayanlar şair degil mi?Ben hiç muacahat etmedim.Etmeyi düşündüm ama vaz geçtim.Bu benim kişisel isteğim.Bir şiir eklemişsiniz şairin profiline öyle kolay giermiyorum ve yine tek şiir.sanırım şair arkadaşta yetkili şair değil.Ve yetkili şair olmayanın şiirleri ana sayfada listelenmiyor başka yerde listeneniyorsa bilmem.Bu dogrumu sizce son 7 günde yayınlanan listeleniyor.Yetkili şair olmayan cezalı gibi.Belki bu yüzden girişimde bulunmadım onların yanında olmak için.Sağolsunlar editörler en geç ikinci gün listeme eklediğim şiiri listeliyorlar ama bu yeterli degil.Herkesin listeliyebiliyorlar mı?Ben rumuz hiç kullanmadım ve rumuza biraz karıyım en azından şiir ekliyorlarsa.Antoloji daha da güzelleşmek istiyorsa bazı ayrıntılara dikkat etmeli.Şiire yorumun ne derseniz akıl mı bırakıyorsunuz.Biraz daha yaşanmışlık lazım diyorum şiire biraz da umut.Ve birazda uyum.Tabi bu yorum yetkili olmayan bir şairden
Keşke bu şiiri yazan arkadaşın başka bir kaç şiirini daha inceleme şansımız olsaydı.
Çünkü, imgelemenin matematiğini kuramazsanız yanlış problemler çözdürürsünüz. Dilin anlamlandırma diye bir özelliği vardır, kaydırırsınız. Sözlerle kurduğunuz manzaraya, gösterdiğiniz rüyaya önce kendiniz inanmalısınız.
Sanırım, şair olma heveslimizin en büyük ihtiyacı, şiirin nasıl yazılacağı değil, nasıl yazılmayacağı dersidir.
Şiir, kâh şairin kendi sesinin yankısına ulaşma çabası, kâh duyduğu başka sesleri kendi içinde özümseyerek kendi hançeresinden duyurmak isteyişidir. Bu nedenle şairler zaman zaman seslenir , ‘’beni duyan var mı?’’ der gibi, zaman zaman susup seslere kulak verir bir şeyler duyabilmek için.
Her iki halin tezahürünü de görmekte olduğumuz bu başarılı şiirin ilk bendinde şair, okurun duyularına alçak tondan seslenerek yaşama sevinci ile dolu çocukluğundan bu günlere gelişine ilişkin kendi serüveninde, sevincinin gittikçe azalmasına rağmen son bir gayretle her şeye rağmen yaşama isteğini dillendirmiş.
Şiirin geriye kalan bölümlerindeki susmak isteyişini şairin, belki de kendisindeki o bildik sesi çevresinde de duymak isteyişidir diye algıladım. Şairin kaderine ve kendi yaşam serüvenine ilişkin, her biri adeta birer anekdota benzeyen imgelerle verdiği örnekler, bize şairin şiirinin bütün bütün içinde olduğunu hatırlattığı gibi; bizi tüm insanoğlunun kendi yazgısına karşı koyamayış ve geri dönülmezliğini anlatan, umuma şumul bir algıda buluşmaya çağırıyor adeta.
İnsanın bir ten olarak yaşaması, yani doğum ile ölüm arasındaki süreç aslında toplamda ten ve candan ibaret toplam varlığımızın sadece bir kesitidir demek istemiş şair, ‘’Aradan çıksın dedim bu yüzden yaşıyorum.’’ Derken. Bu ifadeyi Can ebedidir, ruh ebedidir, önü ve sonu yoktur, bildiğimiz hissedip duyumsayarak yaptığımız yaşama ameliyesi, bu sonsuz döngünün sadece bir parçasıdır, diye daha da genişletip açmak mümkün olmakla birlikte şiirin derin bir varoluş fikrini enine boyuna işlediği de söylenemez elbet.
Yaşamı önemsiz bir ameliye saymak isteyiş ondan bıkkınlığın tezahürü olabileceği gibi, yukarıda anlattığımız sonsuz döngüye inanmışlıktan kaynaklanan bir dillendirmedir aynı zamanda. Şair bunu şiirinde çok güzel işlemiş diye düşünüyorum.
Değerli şaire ve okurlara saygılar sunarım
Orhan BALKARLI
ben de diyorum niye yazdıklarım sayfamda dahi görünmedi meğer yazdıklarımı site bana ait görmemiş :))
Şiire ve şaire saygıyla
gezindim durdum dizelerde
nafileydi seyahatim
üzerime dar bir elbese gibiydi şiir
giyinemedim
ihbarımı vacip görüp,
düştüm bir kaç dize
belki haddimdi belki değil
ne yapayım ki söz geçiremedim kaleme
Sanma Kırgınım
güzel şiirniz için tebrikler
Bu şiir ile ilgili 38 tane yorum bulunmakta