Açılımlar (Deneme) Şiiri - Adnan Ünal 1

Adnan Ünal 1
227

ŞİİR


0

TAKİPÇİ

Açılımlar (Deneme)

Güneydoğu’daki karışıklıklarda nihai amaç Arz-ı Mev’ud denen Büyük Yahudi Devleti’nin kurulmasıdır. Yahudi Kürtlerin idaresinde Kuzey Irak’ta bir Kürt Devleti kurulmuştur. Şimdi sıra Güneydoğu’yu Türkiye’den koparıp Kuzey Irak Kürt Devleti’ne ilhak etmektir. Ergenekon Terör Örgütü iddiasıyla yargı önünde olan örgütün amacı da budur. Ergenekon Masonların, Masonlar da İsrail’in yönetimimdedir.
Sınırda teröristlerle görüşen paşalar tesbit edildi. Bunların amacı Kürtleri TSK’ya ve Türklere düşman etmektir. Barzani’ye ve Talabani’ye silah veren Veli Küçük adlı paşa şu anda ETÖ’den yargılanıyor. Tayyip Erdoğan’ın amacı Kürtlerin TSK’ya ve devlete güvenlerini sağlamak diye düşünüyorum.
Ermeni meselesine gelince, Ermeniler Karabağ’dan çekilmeden sınırlar açılmamalı.
CHP ve MHP de esip gürlemek yerine açılım için tekliflerini getirmeli. Bir şeyi kabul etmemek için önce ne olduğunu anlayacaksın, sonra karşı çıkma sebeplerini söyleyeceksin.
ABD’nin Irak’tan Türkiye üzerinden çekilirken Kürtlerli ayaklandırıp bir Kürt devleti kurarak Güneydoğu’ya çöreklenmeleri imkânsızdır. Kürtlerin hepsi ateist DTP’nin oyununa gelecek diye bir şey yok. Irak’ta tutunamayanlar, Türkiye’de nasıl tutunacaklar? Türkler başka milletlere benzemez. Şu anda Türklerin en büyük düşmanı içerdeki hainlerdir.
Şu anda yapılması gereken açılım Kur’an Kursu açılımıdır. Bir an önce Kur’an yasağına son verilmelidir. İlkokul beşi tamamlamayan, yaz Kur’an kurslarına gidemiyor. Sekizinci sınıfı bitirmeyenler de, eğitim sezonundaki Kur’an kurslarına gidemiyorlar.Ne hikmetse İncil ve Tevrat kursu ise mevzubahis olunca yaş sınırı yok! .. Üstelik Yahudi ve Hıristiyan çocukları dini bilgilerini okullarında alıyorlar. Onların Lozan’ları var ne de olsa.
Necip Fazıl’ın dediği gibi öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda paryayız. Ergenekoncuların en büyük icraatları da Kur’an yasağı ve İmam-Hatiplerin orta bölümlerinin kapatılması, inançlı insanların fişlenmesi olmamış mıydı? Bu sorumsuz uygulamaya karşı vefatından hemen önce Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu kanun değişikliği teklifi vermişti. Meclis bu teklifi bir an önce görüşüp bu insan haklarına aykırı yasağa son vermelidir.
Orta yerde böyle bir haksızlık dururken hastanelere Kürtçe bilen tercüman koymakla falan meseleler hâllolmaz.

Adnan Ünal 1
Kayıt Tarihi : 5.9.2009 22:38:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Perihan Pehlivan
    Perihan Pehlivan

    bütünüyle katılacağım bir yazı değil. inanç hiç kimsenin tekeline verilmiş basit bir oyuncak değil.kürt olayında mli belki haklı bir bakış açınız var ama şurası bir gerçek ki asla bir kürt devleti kurulamıyacak.bu başka işleri yaptırmak için ab abd din bir manevra oyunu kürtlerde buna alet olmakta her zaman acele davranıyor. bence en önemili konu siyaseti diyanetin yakasından düşürmek. ben elli küsür yaşında bir insanım,kuran kursunada gittim, hocayada( rahmetli annem Kur'an okumamı ı çok istemişti. nur içinde yatsın o tam bir cumhuriyet çoacascuğu idi)kısacası dinle devlet işi bir birinden ayrılmalı ve din sömürüsüne dur demeli.devletin bekası için bu şart.gerçekten inanan insan inancını bir şekilde öğrenmenin yolunu bulur.zaten her şeyin eğitimi aileden başlar.sevgili peygamberimiz, eğer bir makarnaya,kömüre aldananlar olsaydı islamiyeti nasıl yayardı.canı pahasına inananlar islamiyetin ilk temelini atmıştır. ve bir ırk gelecek islamiyeti altı kıtaya yayacak dediğinde mert,gözü pek türk ırkını haber vermiştir.biz böyle bir ırkın evlatlarıyız.dnüp tarihimizi çok iyi nceleyelim.menfeatin yeri yoktur bizim milliyetçilik anlayışımızda.milliyetçilikte din gibi bir siyasi partinin ipoteğinde değil,önce kişiinin içinde başlar.yanlış yola giren tarih önünde hesap verir.her kim olursa olsun.

    Cevap Yaz
  • Bahattin Tonbul
    Bahattin Tonbul

    gggeeeç bunu neyi açıyorsun onu söyle ...fikir yok...akıl tepkiye dayalı hareket ben 0n yıl yaşadım o zihniyetin içinde ..güvenilir sözleri Allah'ın bir olduğunu söylemeleri..gerisi islamiyet bile değil buna inan...Allah sonumuzu hayır etsin derim

    Cevap Yaz
  • Hüsamettin Sungur
    Hüsamettin Sungur

    Başarılarınızın devamını diliyorum

    Cevap Yaz
  • Hüsamettin Sungur
    Hüsamettin Sungur

    Başarılarınızın devamını diliyorum

    Cevap Yaz
  • Salim Kanat
    Salim Kanat

    güzel tesbitler.. fakat ülkemizin şanlı mazisi bugün daha çok dünya gidişatının bize aynı işlevi yüklemeye çalıştığı gerçeğiyle yeniden yüzyüze getirdi bizi tarihin içinde bulunduğumuz kesitinde.. serinkanlı iyi niyetli ve cesaretli adımlarla geleceğin dünyasında daha güzel günler oluşturma çabamızı günbegün artırmamız gerekir..
    açılım nedir?
    binlerce yıllık kardeşliği üçbeş kopuk zaten bozamazdı.. kürtler türkler vb. ülkede yaşıyan herkes..hatta ülke dışında bir zamanlar osmanlı devleti gölgesinde sükun içinde yaşıyan herkes yeniden tarihi kardeşliğin değerini hatırlamalı ve gereğini yerine getirmeli değil midir..
    dünyanın ezilen sömürülen ihmal edilen bütün insanlarının ülkemizin canlandırmaya çalıştığı yeni düzene ihtiyacı elzemdir..
    baki selamlar.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (5)

Adnan Ünal 1