7.Mesih..Pazar. Şiiri - Aliseydi Taşdemir

Aliseydi Taşdemir
64

ŞİİR


2

TAKİPÇİ

7.Mesih..Pazar.

Günlerden bu gün Pazar..
Dertlerim artıyor azar,azar
Bulmam gereken..
12 havari var….
Çağıralım gazeteciyi
Verelim bir ilan..
‘’25 yaşını geçmemiş
uzun bacaklı,ince belli
olmayacak evli,
havariliğe elverişli
12 tane bayan
acele gelsinler beri.
İlgilenenler…
Mayolu fotoğrafını
________göndermeli ‘’

Bizim avrat..
Eskiden beri
Çok sever beni.
Mesih olduğumdan beri
Kafayı yemiş,olmuş deli
Salondan geliyor
Tak, tak …sesleri
İçerden bağırdım
_Ne yapıyorsun deli?
_Biliyorsun severin seni
eskiden beri.
Hazırladım tahtaları çivileri
Duvara asacağım
Canlı resmini
_Canlı resim mi..?
eyvah,imdat…!
Avrat deli
Mesih’e düşmandır bes belli.
Kadın havarilerden vazgeçtim
Ben ne idimde,ne ettim..?
Mesihliktende vazgeçtim
Avrat bağırır avaz,avaz
Senin Mesihliğin
İnsanları kandıramaz
Birlik olup açarsanız gözünüzü
Hiç kimse sizi sömüremez…

18 Ağustos 2007

Aliseydi Taşdemir
Kayıt Tarihi : 18.8.2007 19:24:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


MESİHİN YAŞAMINDAN 1954 Düzce doğumlu. İlkokuldan sonra Düzce Merkez Kur'an Kursu'nda hafızlığını yaptı ve İmam-Hatip Okulu'na girdi. İmam-Hatip'i bitirince Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandı. Ancak üniversite tahsiliyle yetinmedi. İlahiyat'ı okurken medrese tahsili de aldı. Sahasında isim yapmış ilim adamlarından dersler alan Mesih, arapça, tefsir, hadis ve kelam gibi ilimleri öğrendi.Daha küçüklüğünde dedesinin okuduğu Ahmediye ve Muhammediye gibi İslam klasiklerine büyük ilgi duyan Mesih, 'Osmanlı'ya, tarihe alakamız, resmi tarihin zıddı olan fikirlere alışkanlığımız aileden geliyor' diyor. Öğrencilik yıllarında müezzinlik ve imamlık ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Tarım Bakanlığı'nda memurluk yaptı. Müftülüğe Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde başladı. Sonra askerlik görevini yaptı. Yedek Subaylığı sıkıyönetim dönemindeydi. Adana 6. Kolordu Komutanlığı'nda Basın ve Halkla İlişkiler subayı olarak vazife aldı. Askerlikten sonra Sakarya'nın Akyazı ilçesine müftü daha sonra da İstanbul'un Ümraniye ilçesinde tayin edildi.Akyazı'da 5, Ümraniye'de 3,5 yıl görev yaptı. Dokuz yılı müftü olmak üzere devlet memurluğundaki hizmeti 15 yılı aştı. Müftülük yaptığı bölgeden Bir Parti tarafından aday gösterilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. Evli ve altı çocuk babası olan Mesih yakın tarihle ilgili tartışmalı konuları gündeme getirmesiyle dikkat çekti ve bu yüzden partisinden ihraç edildi.Daha sonra polemikler sebebiyle hapis cezasına çarptırıldı. Mesihleşmesi hapishane süreciyle başlayarak bir içine kapanma ve yalnızlaşma sürecine girdiği gözlendi.Hapis cezasının bitiminden sonra gittiği Almanya’da kendisinin Hazreti İsa olduğunu iddia etti.Psikolojik rahatsızlığı olduğu sanılıyor.

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Mehmed Sarı
    Mehmed Sarı

    Sevgili dost, kisa surede yazdiklarinda edebi ustaligin gelisimi goze carpiyor, Siirlerin her gun biraz daha siirsellesiyor. Icerikten soz etmiyorum, cunku Aliseydi hic bir gerek konuyu islemez ve hic bir gereksiz sozcuk yazmaz.
    Mesih ustaca islenmis bir konu. Mesihligin anlamini (ruhsal bozukluk iceren uckagitcilik) gorebilen gozlere diken gibi batiriyor...Basaridan basariya kosan kardesime bin selam.
    Not: Mileyum yanlis. Dogrusu Milenium olacak.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (1)

Aliseydi Taşdemir