23 Nisan 1920 ve DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ Şiiri - ...

Necdet Arslan
1373

ŞİİR


92

TAKİPÇİ

…/ GÜNCEL…
Günaydın Dostlarım,
1920’nin 23 Nisan’ında ‘ULUSAL EGEMENLİK’ dedik.
Kurtuluş’u ve Kuruluş’u bu bilinçle elde ettik.100.yılının dolmasına 5 kala karşıdevrim son kozlarını yıkmak için oynuyor.
Tarih gün gün kaydını tutar.
Son 13 yılın kayıtları daha çok sayfayı doldurmuştur,bu kesin!
Temel sorun’Yarınlarımızın nasıl şekilleneceği’dir.Ya yüzyıllık emek olgunlaşmasıyla ‘devam’ diyeceğiz ya da ‘sistemin ayarlarını tümden değiştirmesi için’ egemenlik hakkımızı malum birilerine devredeceğiz.

Tamamını Oku
  • Filiz Kalkışım Çolak
    Filiz Kalkışım Çolak 15.07.2015 - 17:34

    Yaşasın Mustafa Kemal Paşa yaşa...anlamlı bilgilendirici nitelikteki çalışmanızı kutluyorum...sonsuz saygılarımla...

    Cevap Yaz
  • Hüseyin Çubuk
    Hüseyin Çubuk 25.04.2015 - 21:30

    Milli duygularımıza tercüman olmuş yürek sesinize saygılarımı iletiyorum sevgili Necdet Öğretmenim..

    Kaleminiz yüreğiniz daim olsun dileklerimle..
    Saygı ve Selamlarımla..

    Cevap Yaz
  • Mustafa Bay
    Mustafa Bay 25.04.2015 - 13:13

    Hamasette bir yere kadar...
    Dolup dolup boşaltmak için öfkemizi, 'çözüme karşı kısalan elimizi, kolumuzu' tehditkar biçimde sallamak bir yere kadar...

    Artık 'HAREKETE GEÇME ZAMANI..' Eylem zamanı...
    Elimizden kayıp giden 'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ!' Ülkemizin egemenliği ve bağımsızlığı ortadan kalkmış, emperyalizme teslim edilmişse, 'kişisel özgürlük kalır mı?' Bu ne yaman bir çelişkidir ki, 'TOPLUM KÖLELEŞİRKEN İNSANLAR TEK TEK ÖZGÜR KALSIN!'
    Elimizden alınmak istenen 'BAĞIMSIZLIĞIMIZDIR!'
    İrademizdir... Topyekün Türkiye 'KÜRESEL EFENDİLERE BOYUN EĞSİN' demektir..
    Hür ve bağımsız kalamayan, düşünemeyen, düşündüklerini hayata geçiremeyen insandan ne olur! Ne işe yarar o insan, nasıl yaşar....

    Onurumuzdur elimizden alınmak istenen.. 'KİMLİĞİMİZDİR!'
    Ezik, istenilen şekle sokulan insan insan mıdır ki!

    Koca bir yaşam.. Binlerce yıllık tarih... Dilimiz, medeniyetimiz, kültürümüzdür elimizden kayıp gidecek olan...
    Düşünün, milyonlarca insanın emeğine, canı pahasına koruduğu toprağına, umuduna, yarınlarına ve 'ÇOCUKLARINA KEFEN BİÇİLİRKEN' biz nasıl hiç bir şey olmamış gibi davranabiliriz?
    'İNSANLIK BUNUN NERESİNDE?'

    Değerli Dostum... Sözcükleri salıversem... İnan bana 'UFAK BİR ROMAN OLUR..' Öyle doluyum ki.. Dilimin ucuna gelenleri yazdım.. Kinim ve nefretimle hamur olanlar, içimde kaldı......

    Teşekkür ederim günümüzü, önümüzü aydınlatan mesajın ve yazın için..
    Gözlerinden öperim, Sevgili Necdet.....

    Cevap Yaz
  • Naime Özeren
    Naime Özeren 24.04.2015 - 23:07

    Atatürk diyor ki: “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

    Türk Milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yer tutan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmekteydi.

    Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar’ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir. Milletimize ve bütün çocuklara kutlu olsun.

    Dünyada kendilerine bayram armağan edilen sadece Türk ulusunun çocuklarıdır. Onu, dünya çocuklarıyla paylaşarak Küresel barışı ve Dünya Barış Çocuklarını çoğaltmaya çalıştık yıllarca. Bu olay belli bir grubu rahatsız etti. Atatürk' ün çocuklarımıza armağan ettiği bayramı gasp ettiler. Bayramlarına el koydular. T.B.M.M. nin kuruluş yıldönümlerinde Çocuklarımızın artık ' 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ' yok. Çünkü artık ulusalcılık yok. Çocuklarımızın bayramlarını çaldılar…

    Öğretmenlik yıllarımda, her 23 Nisan’ da en güzel korolar, rontlar, gösteriler hazırlardık öğrenci, öğretmen ve veli işbirliğiyle. Giysilerin en ekonomik ve kullanışlı olması için gayret sarf ederdik. Günün anlamına uygun şiirler, konuşmalar, yarışmalar eşliğinde kutlanırdı okullarda bayramlar. İlçelerde ise stadyumda büyük törenler olurdu. Dünya ülkelerinden çocuk grupları gelirdi Türkiye’ ye. Hepsi, tarihin tozlu sayfaları arasına gömüldü. Yazık oldu bu ülkenin çocuklarına, yarınlarına. Zaten ülkemizde çocuklar çocukluklarını yaşayamıyorlar. Yarış atı gibi sınavdan sınava, özel derslerden dershanelere koşarlarken oyuna vakitleri yok. Park mı kaldı oynayacakları, bahçe mi? Ya da nefes alacakları bir avuç gökyüzü mü? ... Bari Eski Cumhuriyet Çocukları içlerindeki çocuğu öldürmesinler. Hiç olmazsa 23 Nisanlarda hep çocuk kalsınlar,...

    Aslında biz ilk yanlışı “ sarı öküzü vermekle yaptık… ” Yani, ilk bayram kutlaması yasaklanınca boyun eğen halk, bunu kabullenen halk, ardından bütün milli bayramların yasaklanacağını bilmeliydi. Karşı devrimcilerin niyetleri bellidir. Benim isyanım onlara değil… Sessizce buna boyu eğen, sonra da vatansever, aydın, devrimci geçinen vatandaşadır. Hala her şey bitmiş değildir. Hala bir şans daha vardır. Ha gayret! Uyanalım artık derin uykumuzdan… Bayramlar gitti, bari egemenliğe sahip çıkalım.

    Naime Özeren

    Cevap Yaz
  • İbrahim Kavas
    İbrahim Kavas 24.04.2015 - 15:14

    Ne mutlu Türk'üm diyene. Yaşasın cumhuriyet. Yaşasın özgürlük ve özgür düşünce. tek hakimiyet ulusal egemenlik. Türk gençliği ve Türk çocukları daima kurucusu Atatürk'ün yolundadır, izinde yürüyecektir.

    Cevap Yaz

Bu şiir ile ilgili 5 tane yorum bulunmakta