Hayata başladığımda
Hiçbir şey bilmiyordum
Ailemde, çevrede, okulda
Çok şey öğreniyordum
Okumak, kariyer yapmak
Bilgili, makamlı olmak
Elimizde acının kehribar tesbihi
ki kayıp durmakta parmaklarımızdan
Ey şair
yine bölük pörçük anlattın
yine eksik bıraktın bir şeyleri
gün devrilmekte ama sen
Devamını Oku
ki kayıp durmakta parmaklarımızdan
Ey şair
yine bölük pörçük anlattın
yine eksik bıraktın bir şeyleri
gün devrilmekte ama sen
Hayat yoluna çıktım
İlk, orta, lise okudum
Üniversite, mastır yaptım
Kendimi okumaya kaptırdım
Her türlü kitabı okudum
Roman, hikâye, bilim
Tarih, ekonomi felsefe
Doğu, batı demedim
Yerli, yabancı demedim
Şükür iyidir hayatım
HEP İNSANLARIN ÇOĞUNLUĞUNUN FUZULİ GÖRDÜĞÜ ŞEYLERLE UĞRAŞMIŞSINIZ.
TOPLUM BU UĞRAŞILARA FUZULİ DEDİĞİ İÇİN DEĞİL MİDİR Kİ, DEBELENİP DURUYORUZ.
TEŞEKKÜRLER ÜSTADIM.
SELAM VE DUA İEL.
Ehl-i kaleme selam olsun
saygılarımla
EMEĞİNİZİ KUTLARIM...SAYGIMLA
Hayat mücadelesi içinde bir takım değerleri unutuyor zaman içinde o değerlerin neler olduğunu anlayabiliyoruz.
Kaleminiz ve yüreğiniz hiç susmasın. Saygılarımla
Mehmet bey kardeşim aydınımızın hali pür melalini dile getirmişsin teşekkürler
Allahü teâlânın isimleri Tevkifidir. Yani, İslamiyet’te bildirilen isimleri söylemek caiz, bunlardan başkasını söylemek caiz değildir. Mesela Allahü teâlâya âlim denir. Fakat; âlim manasına gelen fakih kelimesini Allah için kullanmak caiz olmaz. Çünkü, İslamiyet, Allahü teâlâya fakih dememiştir. İlah manasına tanrı kelimesini kullanmakta mahzur yoktur. Mesela, (Hindlilerin tanrıları inektir), (Birdir Allah, ondan başka tanrı yoktur), (Bizim tanrımız Allah’tır) demek caizdir. Fakat (Bizim Allah’ımız tanrıdır) demek caiz olmaz. Bu inceliği iyi anlamak gerekir.
Allahü teâlânın isimleri sonsuzdur. Binbir ismi var diye meşhurdur. Yani, isimlerden binbir tanesini insanlara bildirmiştir. Dinimizde bunlardan 99’u bildirilmiştir. Bunlara Esma-ül hüsnâ denir.
Allah adı yerine, tanrı veya tanrı adı yerine Allah demek caiz değildir. Çünkü tanrı, ilah, mabud-put demektir. Asuriler, Türkleri, güneşe, yıldızlara tapınmaya alıştırdıkları için tanyeri ağarınca, güneşe tapınırlardı. Bu sebepten, Güneşin ismi, tanyeri ve nihayet tanrı oldu.
Allah kelimesi özel isimdir. Hiçbir dilde karşılığı olmaz. Allah kelimesinde müzekkerlik, müenneslik yoktur. İlah kelimesinin ise her dilde karşılığı, bazı dillerde de müzekker [erkek] ve müennes [dişi] şekli vardır. Mesela Arapça’da Mabud-Mabude, Türkçe’de Tanrı-Tanrıça, İngilizce God-Goddess, Fransızca Dieu-Deesse, Almanca Gott-Göttin gibi. Bu kelimelerin hiçbirisi Allah ismi yerine kullanılmaz. Allah manasına yalnız Allah kelimesini kullanmak gerekir. Çünkü Allahü teâlâ, (Benim ismim Allah’tır. Bana, Allah diye ibadet edin) buyuruyor. Kendisi ne bildirmişse onu kullanmak gerekir. İlah manasında her millet kendi dilindeki kelimeyi kullanır. Fakat Allah her dilde aynıdır. (S.Ebediyye)
LÜTFEN ABİ ÖZELLİKLEMİ SEÇİYORSUN O KELİMEYİ TANRI DEMENİN YAKIŞIKALMADIĞINI BİLECEK OLGUNLUKTA VE YAŞTASIN ..VE BU SERİ İLE İLGİLİ ARTIK TEK BİR ŞİİR DİYEMİYECEĞİM KONU OKUMAK İSTEMİYORUM İSTER KIZ İSTER DARIL MÜMKÜNSE BANA SERİDEN HİÇ BİR DUYURU YAPMA ..SAYGILAR ...
Bu şiir ile ilgili 26 tane yorum bulunmakta