Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Alagöz Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyde; ortaokulu ve liseyi Sandıklı'da bitirdi. Isparta Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Tamamlama Programı'ndan mezun oldu.
Sırasıyla, Kahramanmaraş Gazi Ortaokulu - Ticaret Lisesi, Türkoğlu İlçesi Şekeroba Ortaokulu, Ankara Hasanoğlan Öğretmen Lisesi - Spor Lisesi, Polatlı Mıhçıoğlu İlköğretim Okulu, Sandıklı Başağaç Ortaokulu ve Ticaret Meslek Lisesinde ve daha bir çok okuldaTürkçe-Edebiyat Öğretmeni olarak görev yaptı. Mesleğiyle ilgli bir çok kurs, konferans ve seminerlere katıldı.
Evli ve iki erkek çocuk babası olan Öztürk, şimdi serbest.
Çok gezer, iyi gözlemler, çok okur; az ve öz yazar. Özgünlükten ve özgün şiirden yanadır. Edebiyat ve diğer sanatların amacı bilgi vermek, bilgilendirmek değil; ''sezdirmek, hissettirmek ve yaşatmaktır'' der. sanat'ın yüce ve soylu bir iş; zor bir uğraş olduğu, inancında; sanat eserlerinin değerinin; uzunluğundan, hacminden, sayı çokluğu vb. özelliklerden gelmediğinin bilincindedir. Kaldı ki edebiyat, eskilerin deyimiyle ''icâz'' sanatıdır. Yani, az sözle çok şey ifade etme sanatı...
Her gerçek şiir, bir sanat eseri; her sanat eseri de ''nev'i şahsına münhasır'' bir kişilik; estetik kimlik kazanmış yeni bir yapı, yeni bir kompozisyondur. Sanat, ne tutuculuğu götürür ne de aşırılığı.
Edebiyatta, konu ve tema sınırlaması yoktur. İnsan ve insanı ilgilendiren her şey; evren ve evrende olup biten tüm olay, olgu, durum; düşünce, duygu ve imgeler, edebiyatın konusudur. Sanatçı, bu, sonsuz sayıdaki konu arasından seçip belirlediği konuyu, kendi anlayışına göre ele alıp işleyerek, insanın ve toplumun beğenisine, yararına sunan kişidir. Burada önemli olan, konuyu ele alış biçimi ve tarzıdır. Konuyu ele alış ve işleyiş, ne kadar objektif; tarz ise ne kadar özgün olursa, ortaya konan eser de, o derece değerli ve kalıcı; bir o kadar da insancıl ve toplumsal olacaktır.
Çeşitli antoloji ve dergilerde şiirleri yayınlanan Öztürk'ün, başta Şiir olmak üzere; edebiyat, kültür, sanat, felsefe, psikoloji, pedagoji, sosyoloji...vb. sosyal bilimler ilgi alanına girmektedir.
O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız
Gitti dostlar şölen bitti ne eski heyecan ne hız
Yalnız kederli yalnızlığımızda sıralı sırasız
O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız
O Bir Seven O Bir Gönül Dostu
Bütün Dostlar Güzel Hatıralar Hatırlatsın
Beni Size Sizi Bana Ölürsek Bir Fatiha
Ölmez İsek Hepimiz Hepimize Ebedi Hatıra