Zeki Çelik Şiirleri - Şair Zeki Çelik

Zeki Çelik

YALNIZSIN

Gönlünden geçsem de sana gelemem,
Zamansız gelip de uyku bölemem,
Tatlı rüyalara kabus dilemem,
Bu gece yalnızsın canım sevgilim.

Devamını Oku
Zeki Çelik

YALVAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEYİM...


Saygıdeğer gönül dostlarıma merhaba. Her şair ve yazarların en büyük hedefi yazdıklarını kitaplara aktararak okuyucularıyla buluşturmak veya canlı olarak dinleyicilere duygularını aktarabilmek, alkış sesi duymaktır. Kırk yedi yıllık sanat hayatımda yedi kitabımı ve dernek adına yayımladığım on beş sayı duygu selini okuyucu kitleye ulaştırmaktan büyük mutluluk duydum. Yazdığım eser sayısı edebiyatın her dalında yüze elli civarında olduğu halde imkanlarıma göre sadece altı adedini yayımlayabildim. En son çıkan Şerif Ali Şiirli Masallar kitabımda Pergole Yayınları tarafından yayımlanarak kitap fuarlarında yerini aldı. Bende 2. Isparta kitap fuarında okuyuculara imzaladım.

Yalvaç Anadolu İmam Hatip lisesinden gelen teklif üzerine zamanı ve zemini belirleyerek öğrencilere konferans ve şiir dinletisi sunmaktan mutluluk duydum. Müdür ve öğretmenlerin bana bu imkanı verdikleri için minnettarım. Öğrencilerinde programı baştan sona can kulağıyla dinleyip etkilendikleri sözlerin sonunda alkış tutmaları beni çok heyecanlandırdı. Bir konuşmacı söylediği cümlelerin benimsendiğini hissettiği an daha da verimli olmaya çalışır. Öğrencilere de minnettarım.

Devamını Oku
Zeki Çelik

Pazartesi günü kuruldu pazar,
Isparta'ya uzak erken gidelim,
Örgü çantalara değmesin nazar,
Yalvaç ilçesinde siftah edelim.

Kırk beş bin nüfuslu köyleri dahil,

Devamını Oku
Zeki Çelik

YALVAÇ İMAM HATİP LİSESİNDE KONFERANSIM..

Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. 48 Yıllık sanat hayatımda bir çok okullarda dernek, birlik ve şahıs olarak yetkililer tarafından davet edildiğim zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım. Okuyamadığım okullarda, oturamadığım sıralarda tahsilini gören öğrencilerin huzurunda olmak beni inanın çok mutlu ediyor. Uzun yılların tecrübesiyle, eserlerimle, dinleyici kitlesine verimli olabilmek için elimden geleni yaparım.

Aynı lisede bir kaç yıl öncesi verdiğim konferansta toplam yayımlanmış yedi kitabım vardı. Bu programda ise yirmi bir kitabımla hitapta bulunmak daha kolay oldu
. Yazmış olduğum şiirlerden bazılarını okurken büyük alkış aldım. Öğrencilerimizin gülmeye de ihtiyacı var düşüncesiyle henüz yayımlamadığım basıma hazır olan ( KOMİK YA ) eserimden örnekler sunarken dinleyici kitlesinin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Bazı öğrencilere sorular sorarak bilenlere kitaplarımdan hediye ettim. Yaptığım önemli programları kameramla çekerek, duygularımı şiirlere, köşe yazılarıma aktarıp Zekice Kültür ve sanat evime arşiv yapıyorum.

Devamını Oku
Zeki Çelik

Isparta ilinden doğuya düşer,
Sebzesi, meyvesi, suyu tatlıdır,
Su kemerleri dağları aşar,
Yalvaç'ta tarihi bir kent saklıdır.

Pissiada mızın özel yerinde,

Devamını Oku
Zeki Çelik

Basit bir sorunu artık üretme,
Her bir işine de ben yarıyorum,
Ayrılık yaratıp ömür tüketme,
Dön gel ey sevgilim yalvarıyorum.

Gurbette mesafe uzak mı uzak,

Devamını Oku
Zeki Çelik

YALVARTMA

Şu üç günlük ömür bir gün bitecek,
Elinde fırsat var, bana yetecek,
Mutlu bir yuvaya seni itecek,
Yalvaran hep benim,yalvartma beni.

Devamını Oku
Zeki Çelik

İlahi aşkınla düştük yollara,
Bir adın Mahmut'tur, bir adın Ahmed,
Kuran'ı öğrettin seven kullara,
Şefaat et bizlere ya MUHAMMED.

Şeytanlara kandık, nefse de uyduk,

Devamını Oku
Zeki Çelik

YAMUK

Menfaat uğruna yapıyor ayar
Sırlarını verme dışarı yayar,
Beleş olan yerde yer içer doyar,
Yamuk, yumuk adam belli oluyor.

Devamını Oku
Zeki Çelik

YAKMA !.

İçinde sevgisi yaşamıyorsa,
Seninle birlikte aşamıyorsa
Dar günde imdada koşamıyor sa,
Bir avuç şey için yakma kendini.

Devamını Oku