Zeki Çelik 2 Şiirleri - Şair Zeki Çelik 2

Zeki Çelik 2

CENNET ANALARIN AYAK ALTINDADIR..

Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. Benliğini bilen her insan mutlaka annesininde değerini bilendir. Çünkü her insanoğlu veya kızı bir anneden dünyaya gelmiştir. Yerli olsun , yabancı olsun, ırkı ve rengi , fikri ne olursa olsun, inancı da bizlerden farklı da olsa o şahıslar da bir anne evladıdır. Rabbım anneler için en güzel mutlu, müjdeyi ve haberi bizlere Peygamberimiz tarafından iletmiş, tüm annelerin Cennet ayağı altındadır deniyor. Tabi ki Rabbımız katında derecesi olanlar karlı dırlar. Nasıl olsa ben kadının Cennete giderim diyerek birçok günahlar işlerse , veya bilerek ve bilmeyerek işlediği günahlara tövbe etmezse onların durumu düşündürür.

Cennet annelerin ayağı altında derken bir çok anlam taşımaktadır. Biz nasıl annemizin evladı olarak çok değerli isek , onlarda bizim yanımızda daha çok değerli olmalıdır. Büyüğümüz olan herkese, yakınımızda olsa, yabancıda olsa saygıda kusur etmememiz gerekiyor. Cenneti alada bir mekanda benim olsun diyorsan önce anne ve baba, sonra kardeşler ve daha sonra hısım akrabalarımız ve daha sonra diğerleri bizden memnun kalmalıdır. İşte büyüklerin rızasını kazandığın süreçte Allah razı olsun evladım senden derken bu arada Allah rızasını da kazanmış oluyorsun. Anne candır, canandır.
Küçüklere olan sevginde diğerinden geri kalmamalıdır.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

Rabbımız Gani si her yere yağar,
Ruhları okşuyor mis görüntüsü,
Karlar eriyince, toprağa ağar,
Dağ, dere, tepe ovanın süsü.

Ormanlık alanda bereket dolu,

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

Fetullah emrine girmiş komutan,
Ülkemiz uğruna çok şey başardık,
Kuşatma altına alındı vatan,
Darbe olayında kabus yaşadık.

Kalkışma hamlesi kanlar akıttı,

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

ÇOCUKLARA MASALLAR İÇİN ÖN SÖZÜM

Merhaba dünyanın sekizinci harikası yarınların umudu sevimli çocuklar. Zekice den masallar, Şerif ali masalları, Türkiye'nin gül bahçesi masalları kitabımdan sonra sizlere bir çok konuyu içeren Çocuklara masallar kitabımla yine beraber olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bir çok konuda çocuk şiirleri kitaplarımla da aslında sizlerle beraber olmuştuk ama çocuklar için masal kitabı yazmamın edebiyat dünyasında ayrı bir önemi var. Ömrüm oldukça daha nice masallar yazarak eserlerimle sizlerin minnacık bilinen ama aslında dünyayı kucaklayabilen ruhunuza inebilmeyi ve gönlünüzü alabilmeyi hedefliyorum. Şiirli masallarımın kısa da olsa denemesini yaptım çok beğenildi. Allah izin verirse Zeki dedenize duacı olun da dört dörtlük şiirli masallar da üreterek sizlere ulaştırmaya çalışayım.

Çocuklara masallar kitabım aslında benim ilk yazdığım masallar olduğundan neden bu masal kitabına fazla önem verdiğimi anılarımı ve masallarımı okudukça algılayacaksınız. Yazarlık sanat hayatı genelde şiirlerle başlar. Bende bu zevki tadarken o tarihlerde bile sizleri düşünerek otuz civarında şiirli masal ürettim. İnsan evlendikten sonra önce baba olur ve evlatlarını yetiştirip everdik ten sonra da kısmetse dede olur.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

HAYALLERDEN GERÇEĞE AZMİMİN ZAFERİ 12 - Bölüm

Saygıdeğer gönül dostlarım. Nereye gidersem gideyim mutlaka küçükte olsa bir hediye alıp davet edilen merciye sunmak isterim. Çünkü Peygamber efendimizin hadisinde hediyeleşmenin sevgi bağını güçlendireceğini yazıyor. İnsanoğlunun hayatta birbirinden beklediği saygı, sevgi, hoşgörü olduğuna göre neden ihmal edelim ki! . Bende böyle düşünerek hazırlık yaptım.

Isparta'mızın sembolü olan halı, gül mamulleri en başta geliyordu. Kıbrıs'a gidecek arkadaşlarla birlikte o dönemin Isparta valisi sayın: Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret ettik ve dernek adına basın açıklaması yaptım. Valimizinde KKTC 1. Cumhurbaşkanı sayın: Rauf Denktaşa halıya işlenmiş Atatürk resmi hediyesi oldu. Bizim aracılığımızla selamla birlikte iletilmesini istedi.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

HAYALLERDEN GERÇEĞE AZMİMİN ZAFERİ 13 - Bölüm

Saygıdeğer gönül dostlarım. Ulusal basın önünde KKTC 1. Cumhurbaşkanı ile yan yana olmaktan, duygularımı özgürce ifade edebilmekten mutluluk duyuyordum. Ben süremiz sınırlı diye uzun şiir okumak istemedim. Kıbrıs'la ilgili düşüncelerim yayınlamış olduğum Kıbrıs şiirleri kitabımda yer alıyordu. Kitap kapak resmi olarak da sayın: Rauf Denktaşın imzalı fotoğrafı yer alıyordu.

Vatan, Millet, Bayrak aşkımı bir dörtlükle özetleyerek: FEDADIR BU VATANA CANIMIZ, HELAL OLSUN AKSA DA KANIMIZ, YETER Kİ GÖKLERDE DALGALANSIN, AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ. Deyince ayağa kalkan Cumhurbaşkanımız alnımdan öptü. Bu benim için en güzel ödüldü. İlk defa sayın: Rauf Denktaşın sanat adamı da olduğunu ben açıkladım. Çünkü altı adet kitabı olduğunu biliyordum. Fotoğraf arşivini de tanıyanlar biliyordu.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

HAYALLERDEN GERÇEĞE AZMİMİN ZAFERİ 14 - Bölüm

Saygıdeğer gönül dostlarım. Isparta tarihinde ilk defa iki yüz civarında ülke genelinden ve yurt dışından gelen şair ve yazar, ozan, sanatçılarla yüzü aşkın Isparta merkez ve ilçelerden katılımlarla üç yüzü aşkın şair yazarımızla öğretmen evinde şiir ve müzik programı gerçekleştirmiş olduk. Bu program belediye kültür sinemasın da devam edince halkın katılımıyla beş yüz aşkın vatandaş izledi.
Üç gün boyunca Isparta şehrimizi tanıma fırsatı bulan gönül dostlarımdan otel ve yeme içme masraflarını talep etmedim. Altı ay boyunca bu büyük organizenin başarıya ulaşması için geceli gündüzlü gayret sarf ettim. Allah'ım dünya ve ahirette mahcup etmesin. Bu büyük şölende sözü bana ait şarkı ve türküler de bestelenip okunmuş oldu. Konuklarıma ödüller verip uğurladım.
Faaliyetlerim bunlarla sınırlı kalmadı. Uzun süredir sigaraya karşı alerjim vardı. Çünkü: Dumanından kaçıyorum, Nefretimi saçıyorum, Hakka avuç açıyorum, Ben sigara düşmanıyım. Dumanı perdeyi isler, İzmarit çevreyi pisler, Külleri tablayı besler, İğrenç bir pislik sigara. Diyorum. Bu duygularla ilgili beş yüz civarında şiirlerim var. Sağlığın hiçe sayılmasına üzülüyordum.
Zaman zaman huzur evinde ve diğer alanlarda da programlar yapıyorduk. Sağlık il müdürlüğünü ziyaret ederek (SİGARAYI BIRAK, OKUMAYA BAK) kampanyasını başlattığımı ifade ettim. Ortaklaşa program yapmamız gerekti. Ben sigarayla savaşanlar vakfı başkanı sayın: Ubeyt Korbey'i Şehrimize davet ettim. Duman avcıları derneği başkanı sanatçımız sayın: Selçuk Alagöz de geleceklerdi ama manileri olunca teşrif edemediler, katılımlar da çoktu.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

HAYALLERDEN GERÇEĞE AZMİMİN ZAFERİ 15 - Bölüm

Saygıdeğer gönül dostlarım. Talihsizlik serüvenlerimin olduğu gibi, şansımın yaver gittiği günlerde oldu. İnşallah ömrüm varsa benimde hayatım romandır diyerek artı, eksi tüm anılarımı gönül dostlarımla, okuyan,dinleyen hayranlarımla paylaşmaya çalışacağım. Gerçek hayat hikayemin başında belirttiğim gibi, topluma hizmet için adanmış şahsiyetlerin başından geçenler ibret vericidir.

TRT den ben müjdeli haberi aldıktan sonra sekretere: Müdürüm geldi mi diye sordum. Oda bana buyurun sizi bekliyor dedi. Sayın Haluk Kılçık beye şiir şölenlerin canlı yayınlanması istiyoruz deyince. Teklifime sıcak baktı ama şöyle dedi. Canlı yayın yapabilmemiz için en az otuz beş personel görev yapacak onları ağırlamak sizin için külfetli olur böyle bir imkanınız var mı dedi.
Bende düşündüm: Derneğimizin henüz böyle bir imkana sahip değil dedim.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

HAYALLERDEN GERÇEĞE AZMİMİN ZAFERİ 16 - Bölüm

Saygıdeğer gönül dostlarım. Cami derneğinin başında olmakla kültür ve sanat etkinliklerinden kopmamıştım. Isparta şehrimizde yapılan Halı gül turizm festivallerini yakından takip ediyordum. Kameramla çektiğim çok arşivlerim var. Türkü imparatoru sayın: İbrahim Tatlıses ile gül bahçesini dolaşırken ben ona bu gördüğün güzellikleri şiir yaptım deyince Gül kokuyor şiirini okumamı istedi. Ulusal basın kanallarından gelenler de çekim yaptı.

Dikenler içinden sünmüş, Pembe renk yeşili sevmiş, Bu yöreler ne güzelmiş, Yapraklarda gül kokuyor. Neler üretir saçaklar, Yaşı kuruyu kucaklar, Esansı sevdi ocaklar, Topraklarda gül kokuyor. Bahçe duvarı örülmüş, Balkon üstüne bürünmüş, Saksıda bile görülmüş, Sokaklarda gül kokuyor. Aynalar şahittir buna, Hediyem olacak sana, Hak verirsin sende bana, İnsanlarda gül kokuyor. Halıları desen desen, Sevgidir içinde esen,
Hayran olursun gelirsen, Isparta da gül kokuyor, Tazedir sebze pazarı, Değdirme sakın nazarı, Zekidir şair, yazarı, Türkiye de gül kokuyor.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

HAYALLERDEN GERÇEĞE AZMİMİN ZAFERİ 17 ve son Bölüm

Saygıdeğer gönül dostlarım. Kurduğum hayallerin gerçeğe dönüşmesi için azmimin zaferini okuyarak, anlayarak sizlerde şahit olmaya sabırla özen gösterdiniz. Hayat hikayemin sadece özetini yazdığım halde sayfalar almadı. Henüz yazıp paylaşacağım nice özet konular var ama sizlerinde zamanınızı fazla almak istemem. Konuyu biraz daha özetleyerek sona doğru yaklaştım.
Gelinimin bir kızı oldu, torunum Ceren Cennet evin hükümdarı şimdilik odur.

Allah'ım sağlıklı ömür verirse özetlediğim anılarımı daha detaylı anlatarak (Benimde hayatım roman) isimli kitabımda toparlamaya çalışacağım. Basım için hazır olan (Köşemdeki inciler) Kitabım şiir yorumlarıyla ciltler halinde inşallah önümüzdeki yıllarda okuyucu hayranlarımla buluşacaktır. Allah ve insan aşkıyla bütünleşen, güncel ve diğer konuları içeren Guinnes rekorlar kitabına girmeyi tasarladığım tamamı 11 heceli, kafiyeli beş kıta şiirlerim var.

Devamını Oku