ANTALYA'DA ŞEHİTLERİMİZ ANILDI...
ANADOLU HALK OZANLARI VE SANATÇILAR DERNEĞİ
GURURLA SUNAR.
12-13-14 MART 2017 GÜNLERİNDE
KÜLTÜR BAKANLIĞIMIZIN DESTEKLERİYLE
BAHARIN ÖZELLİĞİNE, GÜZELLİĞİNE DOYUM OLMAZ...
Merhaba gönül dostları. Her mevsimin ayrı ayrı özelliği, güzelliği olduğu gibi ilkbahar mevsiminin de havası bambaşkadır. Bu mevsimin uzun olmasını arzu etsek de süresi dolunca her şey değişebiliyor. Sonbahar sonlarında ve kış mevsimi içinde toprakla buluşan tohumlar, dikilen fidanlar havaların ılık olmasıyla, güneşin sıcaklığıyla filizlenerek yapraklar, çiçekler açmaktadır.
Bağ, bahçe, tarlası olanlar her karış toprağını gönlünce değerlendiriyor. Sahipsiz, bakımsız arazilerde yabani otlara teslim olmaktadır. Fidan dikmek hanenin yararına olduğu gibi! O fidanın büyüyüp ağaç olduğunda, meyve verdiğinde sebeplenen her insanın ve canlının duasıyla amel defterinize de sevap işlenmiş olur. Evinizin etrafına fidan dikmiyorsanız mutlaka sebze yetiştirmeye çalışın. Bahçenizden tazecik koparıp yemek ne güzel olur.
BAKTERİLER DÜNYASINDA YAŞIYORUZ...
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. Sağlığımız için önemli olan konu içeriğini paylaşıma sunuyorum. Yüzde doksan beş insanları Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz çok şükür. Temizlik de imandan olduğuna göre çevremize olan titizlik ve duyarlığımızı her zaman için artırmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin üç yönünün deniz olması, bir çok bölgelerinde de göllerinin, ırmaklarının, ormanlarla kaplı dağlarının olması oksijen açışından da ne kadar önemli olduğu bir gerçektir.
Yeşil alanlarımızın, parklarımızın, caddelerimizin, sokaklarımızın atıkların esiri olmaması için vatandaş olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Bazı tiryakilerin içtiği sigara izmaritini yere attığı gibi içi biten boş paketi de elinden atarak kirliliğin artmasına vesile oluyor. Sigara boş paketlerini affedersiniz tuvaletlere de atarak lavaboların tıkanmasına sebep oluyorlar. Alkolik olanlarda maalesef şişelerini uygunsuz yerlere bırakıyorlar. Oysa yanı başlarında çöp bidonları olduğu halde..
ŞAHSIMA YAZILAN ŞİİRLERDEN BİR DEMET..
**** DÖRTLÜK ****
Ben Yunusu bilirim,
Hükümdarı kim,
Paralel yapıda bir gün çökecek,
Katliam artarsa yara sarılmaz,
Teslim olunca da boyun bükecek,
Devletin içinde devlet barınmaz.
Hainlik yaptıkça itibar yiter,
***** BAŞAKTA Kİ *****
Tarlayı sürünce tohumu saçtık,
Yağmurdan, doludan haneye kaçtık,
Yerdeki kuruyu dibinden biçtik,
Başaktaki marifetler ne güzel.
***** AYDIN'IN *****
Egenin incisi bilgi saçıyor,
İsmi de güzeldir ufku açıyor,
Şairi, yazarı bulup seçiyor,
Kültürü zengindir Aydın ilinin.
AYLAR ve YILLAR ÇABUK GEÇİYOR...
***** GEÇİYOR *****
Hayal alemine çokça daldıkça,
Yalancı dünyada esir kaldıkça,
AYRILIK YOK... HASRET BIRAKMA
Merhaba gönül dostları. Ayrılık kelimesinin şaka olarak bile söylenmesi inanın tüylerimi diken diken yapıyor. Hele birde sevdiklerimin hasret bırakışı daha da acı geliyor. İşte bu düşünceme bir çok gönül dostumun katılacağını umarak içeriğini özetlemek istedim. Ayrıca bu konulara bağlantılı şiirlerimi de
takdirinize sunuyorum. Allah hiç kimseyi sevdiklerinden ayırmasın. Bazı evli çiftlerin kavga esnasında boş ol demeleri bile nikahını zedeleyebiliyor.
Ayrılıklar bazen söz kesilip nişan takıldığından itibaren de gerçekleşiyor. Yıldızı barışmayan, elektrik almayan gençlerin yakınlaşıp evlenmeleri ileride huzursuzlukları da beraberinde getiriyor. En çok veda ve elveda kelimeleri bu dönemlerde kullanılınca gençlerin birbirine olan güvenleri de sarsılmaktadır. Hasretlik olayların yaşanması da bağlantının kurulmamasından kaynaklanıyor.
ANNENİN CANI... YARİN HEYECANIDIR
Merhaba gönül dostlarım. Annelerin canı olan sizler veya bizler ergenlik çağımızı aştığımız zaman kalp, gönül hislerini harekete geçirerek aklımızın kaydığı kişiyi de önemseyerek ve benimseyerek aşkın deryasına doğru adım adım yaklaşıyoruz. Atanın yere kuza koyamadığı yavruları başkaları tarafından duygularına yenik düşünce de hakaretlerle rencide edilebiliyor. Bazı gençler bir yastığa baş koyacak sevgilisini ararken bazı gençlerde nefsinin arzusuna yenik düşerek macera arayışına girip günlük heyecanını yaşamaya çalışıyorlar. Ataların yanıp yıkıldığı boşuna değildir.. Hangi ana baba evladının sorumsuz kişiler tarafından telef olmasına müsaade eder? Annelerin canı olan yarinin heyecanı olabilmesi için Allah'ın emrettiği gibi ailenin rızasına göre de hareket edilmesi lazım. İlk göz ağrısını kaybedenler sonra pişmanlık duyup dönseler de aynı heyecanı yakalayamazlar. Allah'ım hiç kimseyi dünya ve ahirette yüz karası etmesin. hoşça ve dostça kalınız.
***** NEREDE? *****
akıcı hoş bir şiir emeğinize yüreğinize sağlık zeki bey.P.PEHLİVAN
Haftanın Zeki ÇELİK'e nica başarılar diliyorum.
TÜRK ŞAİRLER BİRLİĞİ grubu adına