ya gelmeli ya çıkmalı bir yerlerden
gideceğim hiçbir yolda mesafe yok
sabahları ağaç gövdelerine kazınmış görünce gölgemi diyorum:
zamanı
geç kaldık ama galiba geceleri dolaşınca bulunan bir şehre gidecektik
hepimiz bir menzil sohbetine aldanıyor ama konuşmuyorduk
Çocukluk, o derin ırmak çağrısı
O masal dağında ünleyen gazal
Güz ve hasret yüklü akşam bulutu
Güz ve güneş yüklü saman kağnısı
Babamdan duyduğum o mahzun gazel
Ahengiyle dalgalandığım harman
Devamını Oku
O masal dağında ünleyen gazal
Güz ve hasret yüklü akşam bulutu
Güz ve güneş yüklü saman kağnısı
Babamdan duyduğum o mahzun gazel
Ahengiyle dalgalandığım harman
tam şiirleşemedin diye kızmam da
insanın düşündüklerinin yaptıklarının hemen akabinde önüne bir akrep yahut bir yılan çıkarsaydık ne olurdu acaba?
durağanlık nedir? onu netleştirmek gerekir önce
zamanın üstüne kurulan her nesne yahut obje asıl kaynağına dokunup da geçiyor mu acaba zihinlerden kalplere?
her kavramın kavı ana kaynağına sürülmedikçe kavramlar insanı mutlu edemeyecek derecede hep yaşantılara yetersizliğince yansıyacak ki zaman da bunların içinde kapladığı yer itibariyle önemlisi
zamanı zamanından alamadık gitti
guzel bir anlatim
herkes mutluluğu gençken istedi, mutsuzluğu
ve ruhunu sattı kırılmak yerine; ayrılık bu yüzden ölmek
zamanı
kutlarım şiirin şairini
Sayın mahizar çok cahilsiniz.Sizekendimi bazı şeyleri anlatmam beyhude, onun için, sizinle tartışmaktan, kendimi azade ediyorum.
Sayın mahizar, kendinizi okadar da entel saymayınız, entellik sakal ve bıyık, saç bırakmakla olmuyor. Bu bir kültür ve bilgi birikimidir.Günün Şiir,'ni okadar övüyorsunuz ama, şiirin anatomisini çözemiyorsunuz. İşkembeyi kübradan atmayınız....
eleştiriye kızmıyoruz efenim ,eleştiri ruhumuzun can damarıdır..:P
düpedüz şiire kum torbası muamelesi yapılmasına karşıyım. her zaman karşıydım. her zaman da karşı olacağım. bu konudaki sabit fikriyatım Allahın zatından başka herkese karşı keçi kadar inatçıdır. bilginize..
şiir eleştirisine gelince.
bu sitede 6 aydır gözlemlediğim kadarıyla ,şiir eleştirisi yapabilen en fazla 5 kişi var. kendini göstermeyenlere haksızlık olmasın 'n+5' sayıda diyelim..
ama kimlerin şiir eleştiremediğini (buna ben de dahil) hamdolsun,görmüş bulunmaktayım..
ol sebepten,çok komik duruma düşüyor bu işi kotaramayanlar..beğenin,beğenmeyin,efendice söyleyin.. adam şair..katil değil. parçalamanız gerekmiyor..recm etmeniz.. dediğim gibi babamızı öldürmediler.. he öldürürlerse buyrun saldırın kısas hakkınız olduğuna inanıyorum.:)
yok şairin kariyeriymiş yok akraba-i taallukatıymış..tek bir şiire odaklı baktığımız bu pencere dahilinde kimseni bundan etkileneceğini de sanmıyorum.
ve zaman..kimse zamandan daha yaşlı değil;neyin klasik olduğunu bize bildirsin.
hiç bir şair ya da sanatçı ,'heh şimdi bir klasik geldi aklıma' deyip şiir yazmaz..
veysel'den dem vuran arkadaşa da şunu diyeyim;klasik olması veysel için kesinlikle süpriz olmuştur..
sanat için süpriz olmamıştır lakin..
bırakın herkes kendi olsun..
kendi egolarımızı ,iki tane elifi görse mertek sanan şiir yazdık diye böyle birbirimiz üzerinde harcamayalım..
sadece genel mânâda 'saygı' talep ediyorum şiire. ama ar(z)sız kalacak bu talep ,farkındayım:)
Sayın Halil Gökhan'nın geçmişisini, sanatını araştırdım; litatürlere göre, Sanat dalında kariyer yapmış, dallarında ödüller almış, fransa'da şiirleri yayınlanmış, Fransızca şiirler yazmış ve tercüme etmiş gerçekten kariyer birisi; gelelim, bütün bunların başarılması, gerçekten harika şiirler yazması anlamına mı geliyor? Esas tartışılacak konu bu.
Halkın anlayamadığı ve kavramayadığı bu şiir türü bana göre abestir.Her şeyden önce yarışmalarda halk jürisi olmalıdır. Halk jürisinin olmadığı hiçbir ödül, benim için ödül değildir. Önemli olan halkın beğenisi.
Orhan Pamuk ödül aldı ama, ben onun 'Kar' adlı kitabını okuyamadım, yüz sayfayı zorlanarak okudum. Bilmem bu yazdıklarım bazılarını,:'anladım, eline yüreğine ve kalemine sağlık deyip işkembeden atanlara bir ibret olur mu? Sanmıyorum.
Şu anda ben hiçbir gruba üye değilim; neden? 'körler ve sağırlar, birbirini ağırlar' ben bu sözü burada üçüncü kez söylüyorum, yeri geldikçe de söyliceğim.
Son sözüm: demem oki, kariyere aldanmayın.
Ha unutmadan söyliyeyim: imge karmaşasına boğulan şiirler, hiçbir zaman kalıcı (klasik) olmayacaktır.
Sevgi ve saygılarımla herkese hayırlı akşamlar.
Koskaca kurul şiir diyorsa şiirdir,
Belkide içinde şiir gizlidir.:)
yaşlandıkça ileri görüşlülüğüm artacak galiba:)
kimsenin şiir sevgisine,zevkine hatta şiiri idrak kapasitesine bir şey demiyorum ama birinin çıkıp o 'şiir ordinaryusu laubaliliği' ile , şiiri beğeneni ya da şairi ya da bizâtihi şiirin kendisini 'babasını öldürmüş gibi' tartaklamasından inanın midem bulanıyor..
'sizi burada görmek istemiyorum,her ne kadar o komik yorumlarınızı okuyarak epeyce gülsem de' demek isterdim ama böyle bir hakkım yok, bilirim.. ya da bir yemin edeyim ,dönmeyeyim bu sayfaya.küsükler kervanının bir neferi olayım..
hayır, bir şiir sizi neden tırmalasın ve sizin stress topunuz olsun.. neden..?? içinde ahlaka,kanuna,adaba,insan yüreğine muğayir bir şey olmaksızın hem de..
ey insan!*
el-insaf!
*şahıs olarak kimse hedef alınmamıştır.
antoloji.com'a göre Halil Gökhan bey bir şair ve bu karalama da 'günün şiiri' olmuş. Yalnız ben bu yazıda bir şiir emaresi göremedim. 'Şair'in diğer şiirlerine bakdım ki, antoloji.com'a yayın hakkı vermemiş. İzahat yazısında da sitemiz, şairle görüşmelerin devam ettiğini, yayın hakkı almak için çalışıldığını ifade etmiş. Demek ki sitemiz, kaybolan millî değerleri aramakla meşgul. Allah kolaylık versin.
Bu sözlerim Halil Bey'i kızdırır mı bilmem, ama şunu bilsin ki, ben onun yazısını eleştirmiyorum. İsteyen istediği gibi yazar. Rahatsız olduğum konu, neden her karalamalar bu sitede 'şiir' diye tanıtılıyor. Ben 'nesir' diyeceğim, ama nesirde de bir mana olur. Burada bir mana gören bana da yazarsa memnun olurum. Yoksa yine entel ayağı mı yapacağız, mesela biri bana şunu derse de sevinirim: bu yapıtta mana vardır da, senin gibi acizler anlamaz, benim gibi enteller anlar!
Bu şiir ile ilgili 28 tane yorum bulunmakta