1-A ve B kesim eksenli olay ufku, bir başka farklı durumunda, ekseni ve eş zamanlı, faz birliği olabilir. 2-Bir A ve B sinüs olay ufkunun ekseni üzerinde, sayısız başka olayların, faz girişme başlangıç ve bitiş noktaları olacaktır. 3-Yine A ve B sinüs olay ufku ekseni üzerinde içerilen, sayısız başlangıç ve biten olay ufukları ekseni olacaktır. Biliyoruz ki bunlar girişmedirler. Söz gelimi bir insan olay ufku ekseninde üzerinde yüz binlerce özümleme ve enzim atik süreçler, trilyonlarca kez oluşur biter. Bu yüzden sizin içiniz gerçekleşen, bu hızlı süreçleşen olayların ardı ardalığı eksen sinüsünü şişirir, zaman geçer. Olay ufku mekânı olgularla dolar. Mekâna uzamı hissi veren bu olayların kıyasladır ki, ömrünüz uzundur. İnsan kesikli sürekli var oluşu içindedir bu olaylar. Ki bu kesikli sürekli yapıyı bir tek olay belirler; ölüm.
Zamanın nabzının attığı ilk yerde, orijin noktanın (tekilliğin) sıfır girişme ile başlayıp, olay ekseni ilen ileri olurken, tekilliğin kendisi yanal açılımdan eksenin bir yanına doğru yatay sinüs yapar. Yatay sinüsü; açıkağız kısımları, eksen üzerinde olmak üzere, U şekline benzetebilirsiniz. Bu U şeklin kapalı kısmı, bir olayın alacağı maksimum genleşme ile sınırlılığıdır(sınırlı oluşudur) . Bu U şeklinin açık ağzı, eksen üzerindeki, iki farklı noktaya değinip, keseceği açıktır. Bu eksene değinen ve ekseni kesen uç, diğer yönden, başka bir periyot atımla devam edecek olan bir sürekliliktir. Bizim sinüs tam U değildir. Adı üzerinde sinüsü dol.
Orijinden yanal atımlı bir zaman ve devinimin çıkması ile başlayan süreç; U sinüsü dol kısmın kapalı çevrimine çıkışta dolanana değin, tırmanışla süreç içi nicel birikimleri yaşar. Bu evrede olaylar giderek hızlanır ve tırmanır. Doyma noktasında süreç çevrimini yapar, gittikçe yavaşlayan bir hızla düşerler.
Eksen üzerine düşen sinüs B kesim nokta hızı bir an, sıfır olup, süreç bu boyutu ile tamamlanmış, topaklanmış ve yarım periyot dalga girişmeli biçime bürünmüştür.
Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk
Çarpık bacaklarıyla -ha düştü, ha düşecek-
Nasıl koşarsa ardından bir devin
O çapkın babamı ben öyle sevdim
Bu şiir ile ilgili 0 tane yorum bulunmakta