Zaman şaşırtmacası Şiiri - Berrak Su

Berrak Su
63

ŞİİR


0

TAKİPÇİ

Zaman şaşırtmacası

Ansızın mı!
Hayır;
Doğru zamanlamaydı,
Gelişine hazırlıksızdık sadece.
Öyle sere serpe oturmuş,
Düşler uçuruyorduk...

Berrak Su

Berrak Su
Kayıt Tarihi : 6.10.2005 14:29:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Öner Kaçıran
    Öner Kaçıran


    Zamana suç bulmayın..

    Düşlerinizdeydi ansıza davetiye..:))

    Güzel bir şiirdi...)

    Cevap Yaz
  • Bahtiyar Arslan
    Bahtiyar Arslan

    UÇAN DÜŞLERMİYDİ, YOKSA YÜREK ATIMLARIMI HER DAVASINDA YARIM KALAN...SAYGILAR...BAHTİ.

    Cevap Yaz
  • Ahmet Faruk Türkyilmaz
    Ahmet Faruk Türkyilmaz

    Allah’ın ( cc) isimlerinden (sıfatlarından) iki tanesi RAHMAN ve RAHİM’dir..
    İlk sure olan “ FATİHA SURESİNDE” de okuduğumuz bu sıfatlar şu anlama gelmektedir.

    RAHMAN ; Dünya hayatında bütün mahlukat’a (yaratılmış her canlıya) rızık verme, hayatını devam ettirmesi için karnını doyuracak kadar rızık verme garantisidir.Eğer yarattıysa bir canlıyız rızkını vermekle kendini sorumlu tutmaktadır.

    RAHİM ; Dünya hayatından sonraki hayatta ise, kendini dinleyenlere, dediklerini ve isteklerini yerine getirenlere güzellikler, nimetler ve iltifatlar bahşedeceğiz anlamına gelmektedir.Bunların kimler olduğu ve ne şekilde taltif edilecekleri K.kerimde, Hadislerde belirtilmekte ama bu bizim insiyatifimizde değildir.Affeder-affetmez, izzet ve ikramda bulunur-bulunmaz, cehenneme atar-atmaz kendi tercihidir.

    Biz, asla bir insan için “günahkar” “cehennemlik” “cennetlik” “kafir” gibi kesin hükümlerle hükmedemeyiz ve bu bizim işimiz değildir. Kalpleri bilmemiz mümkün değildir.
    Ne Allah’ın bu dünya için rızık garantisinde bulunduğu bir insanı öldürmek ve onun için kötü düşünmek, ne de bir insan için “Kafir” Dinsiz” gibi kesin hükümlerle hükmetme konumunda değiliz ve bu bizim işimiz değil..Biz kul olarak kulluk vazifelerimizi yapmakla mükellefiz ve Allah’ın vazifelerine soyunmak gibi bir misyonumuz yoktur.. Eğer başarabiliyorsak usul-u hal ile uyarı ve iyiliği tavsiye edebiliriz.Asla zorlama ve nefret ettirme yoluna gitmemeliyiz.

    Gurur ve kibir yaparak insanları kendimizden aşağı görmek, burun kıvırmak, insanlara lakaplar takarak küçük düşürmeye çalışmak, aşağılamak en büyük günahlardandır.

    Affa ve Ma’firete ulaşmamız dileği ile
    Şiirinizi ve Ramazanınızı tebrik ediyorum
    Selam ve sevgiler

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (3)

Berrak Su