“ŞAMİL TAYYAR’ DAN BAŞBUĞ’A LAW DERSİ” başlıklı 4.5.09. günlü yazı yorumu.
BEĞENMEDİNİZ Mİ?
Ne diyecekti peki? Fetullahçı ABD ağzı ile düzmece planınız doğrultusunda yalan yanlış şeyler mi söylemeliydi? Tuncay mı sandınız? Verseydiniz eline oyun metnini de oynasaydı istediğiniz gibi! ABD' nin başına çuval geçirdiği yetmedi mi daha da aşağılamak istersiniz askerimizi? ! .İleride merak ederim torunlarınızın babaları kimler olur! Bu yurdu, ulusu, özgürlük ve bağımsızlığımızı kimler koruyacak bakalım? Zaten ne kaldı ki koruyacak, savunacak? ! .Hainler, teröristler baş tacı; onlarla savaşanlar o ne idiği belirsiz ve zorla yalan ifadesi alınanların yalan beyanları ve düzmece planlarla yargılanıyorlar. Dalgada sıra Atatürk' e ne zaman gelecek bakalım?
NİHAYET 1 NUMARA BULUNDU BAŞLIKLI TARAF GAZETESİ HABERİNE YORUM(4.5.09)
Şimdiye dek Türkiye' de (diğer bazı ülkelerdekileri dışarıda tutarsak) darbeleri yaptıran kim yada kimler? Bu sorunun yanıtı başlığın yanıtı da olur mu? Bana bir yerlerden para falan gelmiyor ve kendiliğimden yazıyorum. Bu durumda derim ki boşuna aradınız 1 numarayı! Zorla ILIMLI İSLAM OLACAKSINIZ, NATO' YU KORUYUP KOLLAYACAK, BÜYÜTECEKSİNİZ, BEN PİSLEYİP ÇIKACAĞIM SİZ DE GİDİP PİSLİKLERİMİ TEMİZLEYECEKSİNİZ. BENİM BOK PROJELERİMİ DESTEKLEYECEKSİNİZ...(hangi birisini yazayım) deyip, hükümetler kurup yıkanlar kimler? ÖZGÜRLÜK DİYE KANLI GÖZ YAŞI MENDİLİ GÖTÜRENLER KİM? SUÇLULARI KORUYUP, KOLLAYAN GEREKTİĞİNDE KULLANMAK ÜZERE ELİNİN ALTINDA TUTAN. KURDUĞU ÜSLERDE SORGUSUZ İNFAZLAR YAPAN. ÜLKEMİZ İÇİNDE ÇIBAN BAŞLARINI KAŞIYARAK YARA YAPANLAR KİM YADA KİMLER? Allah aşkına gülünç olmayalım. Şeref, haysiyet, gurur, onur önemli kavramlardır. Bunları bilelim.
BÜYÜK YALAN DEŞİFRE OLDU HABERİNE YORUM.
Avukat değilim. Bu nedenle suçlu olanları savunmak bana düşmez.Ergenekon' da suçlu olanlar olabilir! Ama bu olay ABD uzantısı AKP karşıtlığı düşmanlığına döndü. 12 Eylül Darbecileri ABD, CİA, FBI, MOSSAD...'la ne kadar görüşmüşler? Şimdi iş başında olanlar geleceğimizi ipotek altına koyan uygulamaları için, bizim Berliskoni,bizim Puşt, bizim Putin,bizim...ile ne kadar görüşmüşler? Hangi Arap Şeyhi' nin eteğini öperek bizi beş paralık duruma düşürdüler? Limanlarımız, madenlerimiz, ormanlarımız,otellerimiz, fabrikalarımız, suyumuz, Telekomumuz, rafinerilerimiz, topraklarımızın....yok pahasına elimizden çıkmasi için ne dümenler döndü? Kendileri ve yakınları dört köşe olurlarken, halk neden sadaka toplumu, tebaa oldu? Deniz Feneri alayı geçirilip gidiyor, sansürleniyor neden? Tekke ve zaviyeler hortladı mı? Şeyhler, şıhlar cirit atıyor mu? Kıbrıs elden gidiyor mu? ....Daha nice sorunun yanıtı için de aynı duyarlık gösterilirse diyeceğim yok.Sanki iş başındakiler iyi şeyler yapıyorlar da ona karşı durmak büyük suç! Yurdu,ulusu için iyi bir şey söyleyen, yapmak isteyen, yapan tu kaka! Vicdan varsa koyun ortaya. Haydi buyurun.
İMKB 100 VE 30’ DAN BOSSA’ NIN ÇIKARILIP, YERİNE FİNANSBANK A.Ş.’ NİN KONACAĞI HABERİNE YORUM:
Finansbank bir Yunanlı' ya geçti. Bir banka sahibi yaptıkYunanlı’ yı, biz orada şube bile açamazken! Ama onlar bizim EKONOMİMİZ ÜZERİNDE SÖZ SAHİBİ OLUYORLAR.Bu ne iştir bilinmez? Neyin bedeli? Arap, Lübnan' lı, İsrail' li, Ermenistan' lı, Danimarka' lı, Yunan’ lı....oh oh maşallah. Türk' ün pabucu dama atıldı!
BİR BAKAN' IN İHANETTEN SÖZ EDEN ARTİSTİK POZLU HABERİNE:
İhanetten söz edenlerin önce aynaya bakmaları gerek.ABD' nin pis emellerini gerçekleştirmek için zorla iktidar yaptıkları, minnet borcunu ödemeleri gerektiği düşüncesi ile davranırlar. Çünkü kendi gelecekleri de buna bağlıdır. Kendileri köşeleri birkaç kez dönerlerken halkın perişanlığını görmeyişleri bu keyfiliktendir, bencilliktendir. Satılmışlar, kişiliksizler, işbirlikçiler, gaflet, dalalet ve ihaneti rahatça yapabilirler.
Gerçek dürüst olanlar, darbe yapan canlı örneklerini (Kenan Evren ve işbirlikçileri) yargılamak için yasa çıkarırlar.
Tekke ve zaviyeler hortladı, devleti onlar yönetiyor. Arama yapılacak yerler oralar, DENİZ FENERİ hücreleri olması gerekirken, nereler aranıyor? Neden DENİZ FENERİ KONUSU KAPATILDI?
ABD' deki bir yobazın, ABD çıkarı doğrultusunda direktifleri ile Türkiye' ye kan kusturuluyor. Birileri de bu boz bulanık ortamda köşe dönüyor. Çıkarı engellenenler, engelleyenlere kan kusturtuyor. Birileri ihanetin sözcük anlamı için sözlüğe baksınlar. Ülkemin her yeri, her şeyi peşkeş çekildi, satıldı. Çalışacak iş yeri kalmadığı gibi yer altı ve üstü tüm zenginliklerimiz de elden çıktı. Bankalarımız, otellerimiz, Suyumuz bile.
Telefon faturalarına bakın, hiç görüşme yapmayın ödeyeceğiniz ücret 12.-TL' den başlıyor. İstihdam sağlamak yerine istihdam sorunu yaratıyor Telekom. Çalışanları devletin sırtına yük edildi.
Sümerbank peşkeş çekildi şimdi yerinde yeller esiyor. Tekel fabrikalarına bakın, satıldı kapandı. Madenlerimiz, limanlarımız, ormanlarımız, talan edildi, bir tek BORumuz kaldı, onu da ABD' ye peşkeş çekeceğiz. Hangi birisini yazayım. Zaman da zemin de yetmez. Çıkmışlar, halkı enayi koyun sürüsü yerine koyarak laf ediyorlar! UTANMA, ARLANMA, ŞEREF, GURUR, İNSANLIK...duygularını yitirenler, kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Bir taraftan yabancılar, bir taraftan kendileri habire yontuyorlar ülkemin her bir yanını! KEŞKE BU ÇOCUK BAYRAMINDA ÇOCUKLARIMIZA BUNLARI DEĞİL DE DAHA GÜZEL GELECEKLERDEN SÖZ EDEN YAZILAR YAZSAYDIK. YAZIK! Hukukun siyasallaştığını değil. Üstünlüğün yazsaydık. Ama UMUT KESİLMEZ GELECEK İYİ GÜNLERDEN. BUNLARIN HESABI SORULUR, TAŞLAR YERLERİNE OTURUR BİR GÜN. AYDINLIK GÜNLER YAKINDA ÇOCUKLARIM. KARANLIK, SABAHA KADAR SÜRER. SABAH İSE YAKINDIR.
26.4.09 HABERLER.COM “AÇIKLAMA BİZİ TATMİN ETMEDİ” YAZISINA YORUM:
Ne bekliyordunuz ki? 'Arabı bir avuç leblebi ile aldatırlar' şeklinde bir deyim/atasözü var. Kimilerini de başka şeylerle! Gerçekten aldatılma söz konusu ise! Karnında çocuğunu taşıdığı erkeğin her kusurunu görmez analar ve o erkeğini her hali ile bağrına basar. Ne diyelim? Bu kaçıncı?
26.4.2009 Günkü,KAVAKÇI HABERİNE YORUM:
Uzaktan gazel okuyan, gericiliği, yobazlığı, kara çarşafa bürünmeyi, orta çağa dönmeyi özgürlük ve ilericilik sayanlar ne hakla Türkiye hakkında konuşabiliyor? ABD' den üfürmek kolay geliyor birilerine. Yetmedi mi karıştırdığınız yurdumu? Bilmem kaçıncı kocanızla yeniden gelip, yine karıştırmak mı istiyorsunuz? Gölge etme. YETMEZMİŞ GİBİ BİR DE SEN ÇIKMA!
HÜKÜMET ANAYASA' YI DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR.
Gerçekten Anayamız bize göre değil. 12 Eylül faşist darbesinin bir dayatmacasıdır. Değişmesi zorunludur. Ama, bu iş '11 ANAYASA MAHKEMESİ ÜYESİ' NİN KAPATMA KARARI VERDİĞİ VE YAPTIRIM UYGULADIĞI İKTİDAR PARTİSİ' NİN İŞİ DEĞİLDİR. OLAMAZ DA! '
Saygılarımla.
Kayıt Tarihi : 14.5.2009 11:49:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Her gün yüzlerce haber okursunuz. Yalan yanlış ya da doğru! Kimisi incir çekirdeğini doldurmaz. Ama kimileri var ki kalbinizden vurur! Aptal yerine konulduğunuzu sanırsınız. Belki de cahil, enayi, ne derseniz deyin! Sonunda isyan edersiniz. Ama öyle bir toplum yapısı örülüyor ki, yaşayanları koyun sürüsü niyetine! Dayanamazsınız olanlara. Gördükçe gıkı çıkmadığını garibin, yazmak gelir içinizden ya! İşte onlardan bazılarını sunuyorum. Saygılarımla.
Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
20 Ekim 1927
Gerçekleri yazmışsınız,Türk Ordusuna ,Cumhuriyete,laikliğe ve Atatürk'e karşı olanların yapacağı yeni anayasa ne kadar gerçekçi ve tarafsız olabilir .tek amaçları Atatürk ilke ve inkılaplarını ortadan kaldırmak isteyen ve bu uğurda dış mihraklarla işbirliği yapanlar ( aslında bunlar dış mihrakların Amerika,İngiltere,Fransa gibi ülkelerin maşası kukla piyonlarıdır ) kendi amaçlarına yönelik (daha doğrusu dış mihrakların güdümünde uyum yasaları savsatalarıyla vatanhainlerini baştacı,vatanseverleride tam tersi ederek ) yasaları çıkarmaktır.emeğine yüreğine sağlık,tebrikler
TÜM YORUMLAR (2)