.....Geçtiğimiz Pazar günü Keşan Devlet Hastanesi’nin arkasına doğru bir yürüyüş yaptım…İyi ki yapmışım….Keşanımız’ın farklı köşelerinde olduğu gibi buralarda da gerçekleştirilen olumlu değişmeleri görmemiş olacaktım..
......Örneğin; Çanakkale Savaşı yıllarında "sahra hastanes"i olarak kullanılan,1963 lü yıllarda "sağlık merkezi" olarak hizmet veren, yirmi yıl kadar önce Anadolu Sağlık Lisesi'ne dönüştürülen, daha sonra da Dr.Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi adını alan Keşan Devlet Hastanesi'nin şimdiki adının, Dr.Rıfat 0sman Meslek Teknik Anadolu Sağlık lisesi olduğunu öğrenemeyecektim.
.....Yazımın konusu Dr. Rıfat Osman olmamakla birlikte, 0’nunla ilgili, benim için ilginç olan bir anımı sizlerle paylaşmak isterim..Antoloji com.da kayıtlı olan “Edirne’de Bir Eski Mezarlık” adlı şiirimde geçen üç isimden biri de Tosyavizade Dr.Osman Rıfat’tı..
....2003 yılında, eski Edirne Terminali’nin ilerisindeki Edirne Lisesi Binası'n-
da faaliyetine başlayan Edirne Fen Lisesi’nde, bir buçuk yıl kadar eğitim gören kızımı ziyarete gittiğimde, Fen Lisesi Binası’nın giriş kapısının yanında bulunan, etrafı alçak duvarla çevrili mezarlık başında durur, dalları birbirine karışmış çam ağaçları arasında mahsun mahsun duran taştan yapılı, kavuklu ya da sarıklı mezarları incelerdim...Mezarlar seçkin ya da varlıklı kişilere ait mezarlar görünümündeydiler…..Ama mezarlık pek bakımlı sayılmazdı…..Bu mezarlıktaki mezarlardan etkilenmiştim..
.....Burada yatanlardan, okuyabildiğim bir-iki ismi not etmiş, bu mezarlığı bir şiirle anlatma duygusuna kapılmıştım…Oysa şair değildim…Ama şiir yazma dürtüsü vardı içimde…Şiir yazma denemelerine yeni başladığım yıllardı..
.....Şiirimi yazmış fakat yayımlama cesaretini gösterememiştim
Saati mi şaşırdı bu hıyar?
Gerçi hiç saati olmadı ama
En azından birine sorar.
Cebimde bir lira desen yok,
Bu şiir ile ilgili 0 tane yorum bulunmakta