Toplumsal Olaylar ve Ajitasyon Ruhu
YÖNETİM ERKİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN ÖNEMLİ HUSUS
Toplumsal olaylar her zaman ajitasyona açıktır. Toplu ölümler, afetler, felaketler, öldürümler, depremler hepsi her zaman ajitasyona açıktır. Yöneticilerin bu tür olayları ajite edebilecek dış ve iç güçlere, kirli maksatlı karanlık odaklara karşı önceden hazırlıklı olmaları şarttır.
Yönetici erki her zaman düşmanca hislere muhatap olabilirler. Yönetim her zaman tehlikelere maruz kalabilir. Yöneticiler her zaman özenilen bir mevki olduğu için kişisel hırs ve hasetlere açık bir kesimdir. O halde kötü niyetli odakların her türlü toplumsal felaketleri fırsat bilecekleri aşikardır. O halde ne yapılmalı bu tür kötü niyetlilerin bu tür planlarını önceden istihbar etmek ve önlemlerini buna göre almak güçlü devletlerin en önemli görevlilerindendir.
Bu görev ihmal edilecek, savsaklanacak bir görev değildir. Bu görev es geçilemez. Bu görev küçümsenemez; çünkü bu olay küçümsenerek önlenebilecek olaylardan değildir. Toplumlarda her zaman memnuniyetsiz, doyumsuz insanlar bulunur. Hayattan zevk alamamış, kendi kendine yetememiş, hayattan zevk almamış, alamamış, ruh dünyasında erdeme yer vermemiş, şeytanlaşmış tipler her yerde, her zaman bulunur. O halde iyi bir yönetici bütün bu olasılıkları göz önüne almalı ve yönetim işinde ona göre davranmalıdır.
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
Geçti istemem gelmeni,
Bu şiir ile ilgili 0 tane yorum bulunmakta