İstanbul'da doğdu babası Devlet Demir Yolları'nda çalıştığı için Yavuz İgret ve kardeşleri 'Demiryolcu Yusuf'un Çocukları' şeklinde anıldılar. Tüm çocukluğu, İstanbul'un bir zamanlar küçük bir kasabası olan Maltepe'de geçti. Maltepe'de ilk ve orta öğrenimini tamamlayan Yavuz İgret o donemin siyasi ortamına bir türlü alışamadı. Hem sağcılara hem de solculara tepkili bir donem yaşadı. Devrimci bir yapıya sahip olmasına karşın ülkesine bir üst rejimin belli bir süreci takiben geleceğini savunup durdu. Bu sebeple çatışmayı kendiline amaç edinen deşarj gençliği tarafından sevilmedi. Tahsilini yarım bırakıp bir gemi ile yurt dışına gitti. Bir süre Türk gemilerinde çeşitli görevlerde çalışan Yavuz İgret italya da yaşamaya başladı 1984 yılında Ankara'da askerlik yaptı. askerliğini tamamlayınca İtalya'ya geri döndü.
1989 yılında Türkiyey ye dönen Yavuz iğret o tarihten sonra
Türkiye’nin çeşitli radyolarında ve televizyonlarında birçok görevler aldı. Halen Türkiye’de ve Avrupa'da bulunan, Radyo / TV kanallarında yayinlanan program ve reklamlarda metin yazarı ve seslendirme sanatçısı olarak çalışmakta.
Eserleri
Yavuz İgret 'in makaleleri şiirleri ve kısa öyküleri dışında basılmış eseri bulunmamaktadır.
Bir aşk kadar zehirli,bir orospu kadar güzel.
Zina yatakları kadar akıcı,terkedilişler kadar hüzünlü.
Sabah serinlikleri; yeni bir aşkın haberlerini getiren
eski yunan ilahelerinin bağbozumu rengi solukları kadar ürpertici.
Öğlen güneşleri; üzüm salkımları kadar sıcak.
“Bazen içimde bir coşku sıkıştırıyor yüreğimi. Ellerime söz geçiremiyorum yemeden içmeden; hatta bilmeden, düşünmeden yazıp duruyorum..İnan ki bilmiyorum neden bu denli klavyelere, kalemlere vurgunum. Mürekkep yalamışlık oluyorsa eğer okuyup yazma, sanırım ben mürekkep denizinde yüzüyorum, hal böyle ...