Değil mi ki;
“”Severiz yaratılmışları
Yaratandan ötürü””
Ne ki; şeytan taşlamaya gideriz
İş almışlık ödevinedir, götürü!
Değil mi ki biliriz;
tozlu bir şemsiye durur
çatı katındaki odanın
kuytu bir köşesinde
kumaşındaki eski yağmurların
hüzünlü kokusuyla
Devamını Oku
çatı katındaki odanın
kuytu bir köşesinde
kumaşındaki eski yağmurların
hüzünlü kokusuyla
söylemlerle eylemler farklı değil mi hocam. ne güzel anlatmışsınız anlayana. tebriklerimle esen kalınız.
Maalesef dinin hoşgörü,sevgi,anlayış ölçülerinden uzaklaşıp hep öldürücü yanlarını seyreyliyor insan.Bu da kavgacı bir dindarlık doğuruyor.Kutluyorum güzel şiiriniz için sizi.Çok anlamlıydı.Saygılarımla...
Yaratılanların sevecek tarafı varsa şeytanda olsa onun o tarafını sever o cihetinden istifade ederiz!
şeytanın yaratılış hikmetinden bir tanesi;içimizdeki altıni cevherlerin bakıri madenlerden o ateşle tefrik edilmesi içindir.o cihetini severiz ama ger şeyini sevmeyiz.zira onun ekseri hasleti insanları azdırmak ve kızdırmak üzeredir.
İneğin sütünü sever içeriz,etinide yeriz.ama sidiğini içmez,kakasını da yemeyiz.bu gibi...
Oradaki taşlanan şeytanın şahsı değil, bize ilka etmeye çalıştığı yedi duygumuza ve hassemize telkin etmeye çalıştığı yanlış vesveseler ve kıstaslardır.biz o yanlışlardan nefsimizi ve hissiyatımızı muhafaza etmek babından sembolik bir fiil gerçekleştirmeye çalışır dolayısıyla şeytanın şeytanet ve melanetini telin etmiş oluruz.
Daru-l harp demek;bizimle harp hali yaşayan dost olmayan ülke demektir.yoksa onlara savaş ilan etmek demek değildir.bunu zıddıda daru-l islamdır ki;orada şeairi islamiye denilen ezan,cuma,hutbe gibi şeylerin serbestçe ikame edilmesine müsade edilen ülke demektir.
Cihat değil,cihad doğrudur ve manası;Allahın kelimesini duymayan diyarlara ve muhataplara duyurma ameliyesine denir.bu illada savaşla olmaz.daha ziyade cihad-ı manevi denilen,irşat ve tebliğlerle olur.zaten cihadın asıl gayeside odur.kim bunu kabul etmezde savaş açarsa meşru müdafa babından karşılık vermek vardır.
Bilgillerinize arz olur efendim!
Hayırlı çalışmalar.
Bu şiir ile ilgili 3 tane yorum bulunmakta