Sonra, varlıklı bir adam konuştu: 'Bize vermekten bahset.'
Ve o cevap verdi:
'Sahip olduklarınızdan verdiğinizde,
çok az şey vermiş olursunuz;
Biri bir koca görür rüyasında:
Yüz lira maaşlı kibar bir adam.
Evlenir, sedire taşınırlar.
Mektuplar gelir adreslerine:
$en Yuva Apartmanı, bodrum kati.
Kutu gibi bir dairede otururlar.
Devamını Oku
Yüz lira maaşlı kibar bir adam.
Evlenir, sedire taşınırlar.
Mektuplar gelir adreslerine:
$en Yuva Apartmanı, bodrum kati.
Kutu gibi bir dairede otururlar.
Malesef bu eser kendini okutmuyor.Demek ki Sağlam düşünceler ve güzel duygular, mısralarla alt alta gelse de şiir doğmuyor.
Eser sahibine estetik dugularından dolayı teşekkür borçluyuz.
Teşekkürler Halil Bey, gönlünüzdeki güzellikler hiç eksilmesin.
'Sahip olduklarınızdan verdiğinizde,
çok az şey vermiş olursunuz;
Gerçek veriş, kendinizden vermektir.
BAZEN SUSUP KALEMİN GÖZYAŞINDAKİ FELSEFEYİ DİNLEMEK GEREKİR....
ŞİİR, ÇIĞLIĞIKLARIN ARDINDA YAMACINDA ÖNÜNDE YERALAN YOLDAŞTIR.....
DUYGUYDU ŞİİRDİ KUTLARIM.....
Tam yazmak üzeredeydim ki, Ahmet Uğur'un yorumunu gördüm ve sonuna kadar katılıyorum.
Yanlız,çok önemli bir noktaya değinmek istiyorum;
Beklentisiz ve tamamen yardım için vermek ne kadar kutsal olursa olsun çağımız toplumunda çok dikkat edilmesi gereken bir husus var ki, o da bunun çok dikkat edilerek ve bilinçli yapılmasıdır bence.
Yoksa, hiç birşey için çaba göstermeyen ve sorunlarının yardımlarla çözümlenmesini bekleyen bir dilenci toplumu yaratırız farkına bile varmadan.
Onun için ,gelişmiş ülkeleri örnek almanın çok daha akılcı bir yol olacağını vurgulamak isterim.
Gerçek ihtiyaç sahiplerini gören, değerlendiren ve kalıcı çözümler getirmeye çalışan ve de en önemlisi bu yardımları kendi çıkarları için kullanmayan organize olmuş derneklere verilmelidir bir şeyler verilecekse.
Halil Cibran'ın da bahsettiği gibi,bu yardımların arkasında başka amaçlar yoksa,yardım edenler de isimlerini gizli tutmaktan hiçbir rahatsızlık duymayacaklardır.
Fikret Şahin
Oldum olası uzun şiirleri sevmem ve de yazmam, okumam da. Bu şiire benzemeyen düz yazıyı da yarısına kadar zor okudum.Bana göre şiir kısa ve öz olmalı, akılda kalmalı ve çok şey anlatmalı. Bu şairin şiirini (şiir) Dediği yazısını ilk defa okudum ve bende iyi bir intiba bırakmadı.Yine de 5,8 puan almış. Kutlarım
Şiirden ziyade nesir gibi olmuş..Saygı duymak gerek..Kaleminiz daim olsun..
yüreğinizi kutlarım tbrkler Sevgilerimle
Çok güzel bir paylaşım burda amaç,güzel bir ssanat eserini şiir misali yüreklere kazımak.Verme erdeminin unutulduğu veya gösteriş olarak damıtılarak sunulduğu bir çağda,sanata gönül vermiş insanların isyanını hayretle okudum.Hele bazıları var ki ünlü düşünürü eleştirme,üzerinden dinle bile dalga geçme gafletinde bulunmuş.Bence Cibran'ı tanımak için bir fırsat sunan seçici kurul üyelerini kutluyorum.Bu ülkede herkes şiir yazar lakin eleştirir keşke birazda yazdığımız kadar okumasın da bilsek...Lütfen Cibran'ı okuyun.Çok şeyler kazanırsınız.
BU Ş İ İ R DEĞİL N ESİR.....!
HALİL CİBRAN İYİ NASİR.....!
dualıYORUM
Allah kabul etsin niyazınızı
imtiyazınızı
ziyanınızı
amin
İstendiği zaman vermek güzel bir davranış olabilir; fakat
istenmeden, ihtiyacı hissederek vermek çok daha anlamlıdır.
Cibran Halil Cibran
....
Yaratana, evrene ve insana karşı sorumlu, sevgili ve sadakatli bir insan olmayı şair olmaktan önce benimseyen değerli herkes Halil Cibran’ı iyi bilir..!
İngilizce’yi ve Arapça’yı mükemmel bilen yazdıkları dillere çevrildiğinde (failatun mefaelun feelun ses düzeni ile alışmış ve arayan ) her okurun şiir bakışı ile örtüşür mü bilemem, ki bu şiirin orijinali bu çeviri kadar ses düzeni eksik değilse de ama şayet daha iyi çevrilseydi bile değerli okurun o bildik aşina şiir anlayışı ile bu değerli eserlere bakmamalı inancını taşıyorum.
Cibran’ın şiirinde mesaj ve içeriktir ön planda olan..
Değil mi ki bir sanat eserinde en temel iki unsurdur, içerik ve kalıp (anlatım ve iletim biçimi) ki içerik beyindir ve kalıp da deri !
O halde onun eserlerinde paylaşımcı, daha iyi, mutlu ve başarılı insan olmamıza (davranışa ve duruma sebebiyet veren) düşünceden ve daha sonra da duygudan dolu ve taşırandır..!
Hayatta sıkıntıya düşüp en yakın çevresindekinin bile duyarsız kaldıklarını görenler, gün gelir Cibran’ın söylediklerine ihtiyaçları olacaktır. Ki şahit olduğu bütün vefasızlığa rağmen gene de herkese vefaya ve paylaşıma davet etmiştir ve onun içindir ki hayatın sonuna kadar sadelik ve hatta yoksulluk içinde geçirmiştir.
’’Karşılıksız vermeyi hayatın ve insan olmanın en temel ilkesi olarak inanan asil ve erdemli insanlar, vermekten yoksulluğa düştüklerinde üzüntüleri düştükleri durum değil, başkalarına verecek bir şeyleri olmadığındandır ! ’’ (bd)
''Ve ben Tanrıdan istedim ki bana cenneti versin
Ve O karşılıksız vermeyi verdi ve verdi ki vereyim..''
bd
Bana göre O'nun sözleri her insanın ve daha sonra da şairin eksik yanlarından birini doldurandır
Rahmetle beraber saygılarımla ve selamlarımla bu aydınlık renkli dünya şairine..!
Behruz Dijurian
Bu şiir ile ilgili 42 tane yorum bulunmakta