Şair ve yazar Selim Savaş Karakaş'ın Aşkın Gizemi, Bunalım, Deprem isimli romanları Kalbini Bırak da Git isimli hikaye kitabı, Bir Kayan Güneşle Yıkanır Hüzün isimli şiir kitabı ve Hz Muhammedin(sav) isim ve sıfatları isimli Fuzuli divanı incelemesi vardır. Selim Savaş Karakaş şiirlerinde, postmodern şiirin modern şiirle kaynaşmış duyusal ve duygusal uyumunu nefis renklerle sunuyor bize:
“Dün gece seni okumuştum Açık kalmış yıldızlar başımda Seni okumuştum, en güzel kitabımdın Tiz opera tonu gibi yattın üstüme Birden cazibesini kaybetti kelimeler Ellerin... Ellerin neden yüzümde değil? Bir saksıya bahar mı aşılıyorsun? …”
Geleneğin tekdüzeliğine karşı postmodern şairler diledikleri gibi denemelerde bulunurlar ve estetik kalıpları kendilerine göre dönüştürürler. Türk Edebiyatında postmodern şiirin en önemli temsilcilerinden olan Selim Savaş Karakaş; belirsizliği, çok sesliliği şiirlerine ustaca yerleştirmiştir:
“… Göz kırpan göbek deliğine gül yaprakları İtina ile çiseleyen buğday tarlası yağsın!
Kaplumbağa kurgu peşinde uçsa da Her el mermi sürgünü dudak peşinde Bekleme! Dün eşek arısıydı D Blok Yarın saçlarını gazel bestesi tokatlar!
Şartsız sevişir kin ayakucuna basarak yükselir Işığa bavul süzülür boyu posu izdivaç eskisi Cezirsiz fermuarı dumanımın bitkin açma kapama sıcaklığına inat Zıkkım kesesinden bir kuş seda tuşlanır... İstersen uzatalım geceyi Sen başından tut ben sonundan....”
Şair ve yazar Selim Savaş Karakaş'ın Aşkın Gizemi, Bunalım, Deprem isimli romanları Kalbini Bırak da Git isimli hikaye kitabı, Bir Kayan Güneşle Yıkanır Hüzün isimli şiir kitabı ve Hz Muhammedin(sav) isim ve sıfatları isimli Fuzuli divanı incelemesi vardır.
Selim Savaş Karakaş şiirlerinde, postmodern şiirin modern şiirle kaynaşmış duyusal ve duygusal uyumunu nefis renklerle sunuyor bize:
“Dün gece seni okumuştum
Açık kalmış yıldızlar başımda
Seni okumuştum, en güzel kitabımdın
Tiz opera tonu gibi yattın üstüme
Birden cazibesini kaybetti kelimeler
Ellerin...
Ellerin neden yüzümde değil?
Bir saksıya bahar mı aşılıyorsun?
…”
Geleneğin tekdüzeliğine karşı postmodern şairler diledikleri gibi denemelerde bulunurlar ve estetik kalıpları kendilerine göre dönüştürürler.
Türk Edebiyatında postmodern şiirin en önemli temsilcilerinden olan Selim Savaş Karakaş; belirsizliği, çok sesliliği şiirlerine ustaca yerleştirmiştir:
“…
Göz kırpan göbek deliğine gül yaprakları
İtina ile çiseleyen buğday tarlası yağsın!
Kaplumbağa kurgu peşinde uçsa da
Her el mermi sürgünü dudak peşinde
Bekleme! Dün eşek arısıydı D Blok
Yarın saçlarını gazel bestesi tokatlar!
Şartsız sevişir kin ayakucuna basarak yükselir
Işığa bavul süzülür boyu posu izdivaç eskisi
Cezirsiz fermuarı dumanımın
bitkin açma kapama sıcaklığına inat
Zıkkım kesesinden bir kuş seda tuşlanır...
İstersen uzatalım geceyi
Sen başından tut ben sonundan....”