Şair Şahin Karaman - Hakkında Yazdığı Tanıtım ...

Ekmeğimi hep alın terimden kazandım.                               
Çünkü ben işçiydim.
İş, ekmek, haklara ve halklara özgürlük dedim.                                    
Çünkü ben devrimciydim.
Üç kıtayı dolaşıp ırk ve din kardeşliğini gördüm.                                       
Çünkü ben ilericiydim.
Kiri, sabunu mısralara döküp yüreğimde yüzdürdüm.                                
Çünkü ben şiir yüklü gemiciydim.


Özgeçmiş

1959 kimlik kaydı, ancak gerçek doğum tarihi 1956 yılı olan Şahin Karaman Sivas’ın İmranlı’ya bağlı Maden Köyü’nde dünyaya gelir. Henüz on yaşlarında iken, ailesinin Yeşil Bursa’ya göçmesiyle doğup büyüdüğü topraklardan uzaklarda yaşamaya devam eder.
Hayatın zorlu koşulları daha çocuksu yaşlarda ona acılarını tattırmaya başlar. Bu durum ister istemez sorgulama ve gözlemleri de öğretmeye başlatır. Duygu derinliğinin ilk adımlarını o yaşlarda dışa vurmaya başlar. Altı çocuklu bir ailenin üçüncüsü olan yazar; ailenin ekonomik yetersizliği nedeniyle eğitimini ancak orta öğretime kadar getirebilir. Çalışma hayatına başlayarak İnşaat alanını meslek edinir.
Mesleği gereği Libya, Almanya, Rusya gibi ülkelerde kısa dönemlerde çalışmak zorunda kalır. Yabancısı olduğu bu ülkelerde daha çok gözlem ve sorgulama imkânı bulur. Memleket özlemi, büyükşehirdeki yaşam şartları ve toplumsal eğilimi ile notlar tutmaya; gözlemlerini, sorgulamalarını yazmaya başlar. Bu koşullarını zaman zaman şiirleriyle dillendirir. Bir taraftan da bağlama çalar. Şiir, öykü ve roman denemeleri okul dönemlerinde başlamıştır.
Doğa, hasret, toplumsal yaşam, hicivler ve sevda konularını ağırlıklı olarak ele alır. Çeşitli konularda şiir ve öyküler yazmaya başlar. 2006 yılında “İnce Ölümler” 2012 yılında “Gönül Mahzeni” 2018 yılında “Şeffaf Paravan” adlı şiir kitapları ve 2018 yılında “Akustik Mekânlar” adlı öykü kitabı yayınlanır. Eserleri çeşitli etkinliklerle, şiir antolojileri, dergiler ve televizyonlarda okuyucusuna kavuşmaktadır. Katılmış olduğu şiir yarışmalarında önemli ölçüde ödüller alır.
Yazar saz çalmasının sonucunda besteler yapmış, buna bağlı olarak İLESAM ve MESAM üyeliğine katılma olanağını elde etmiştir. İş hayatının son altı yılında Bursa Bağ Müzik Yapım’da çalışmış. İki yıl stüdyonun bünyesindeki Uğrock Prova Stüdyosunda tonmaysterlik gibi önemli bir görevi üstlenmiştir.
Bununla kalmamış, stüdyoya ait olan Bağ Kafe’nin de sorumluluğunu almış. Üç yıl gibi bir zaman zarfında kafede çiğ köfte partili halk müziği, sanat müziği ve şiir dinletileri düzenlemiş. Şiirin gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra kendi şiirlerini de geliştirerek daha ileri aşamalara taşımayı başarmıştır.
Zara Kültür Araştırma Grubunun, Şehr-i Sivas bünyesinde 1923 ten 2023 yılına kadar yapmış olduğu bir çalışmayla Cumhuriyet döneminin ilk 100 yılında Sivas’ta yaşamış olan şair, yazar, ozan, ses sanatçıları ve önem arz eden sanatları yapmış olanların hayatlarını ve eserlerini bir ansiklopedide toplar.
Yazar, tüm çalışmaları ve eserleri zengin biyografisiyle bu çalışmanın içine dahil edilir. Baba adı Dursun, annesi Senem (Necar). Eşi Hanarzu, biri kız, ikisi erkek olmak üzere üç evlat babası olan yazar; yaşamını Çanakkale’ye bağlı şirin bir belde olan Küçükkuyu’da şiir ve öykü yazarak, yaşamını sürdürmeye devam etmektedir.



1- Tepki (Toplumsal konul.) ----- 1993
2- İnce Ölümler (Şiir) --- 2006
3- Gönül Mahzeni (Şiir) --- 2012
4- Şeffaf Paravan (Şiir) --- 2018
5- Akustik Mekanlar (Öykü) ----2018

(İLESAM'da kayıtlı)

Besteleri:

1- Bir Hayalsin (Sanat Müziği)
2- Unuttun Bile (Sanat Müziği)
3- Dara Düştüm (Özgün Müzik)
4- Yar Gülüm (Özgün Müzik)
5- Gel Bana (Özgün Müzik)
6- Dağlar Beni (THM)

(MESAM'da kayıtlı)