1952 yılında Artvin’in Şavşat ilçesinde doğan Fatma Biber, anne ve babasını çok küçük yaşlarda kaybetti. Kendisi ve kardeşlerinin bakımını halası üstlendi. Ağabeyi öğretmen okulunu bitirdikten sonra kardeşlerini yanına aldı. İlkokulu köyünde, Arhavi ve Hopa’da, ortaokulu Şavşat’ta, öğretmen okulunu Kars’ta okudu, Eğitim Ön Lisans Programı’nı bitirdi. İlk şiirini öğretmen okulunda ‘Malazgirt Zaferi’ konulu yarışmaya katılmak için yazdı, dereceye girmesi şiir yazma güven ve isteğini kamçıladı. Mesleğe atıldıktan sonra çok uzun süre yazmaya ara verdi. 2008 yılında bir şiir sitesine üye kaydı yaptırmasıyla kurumuş olan duygu pınarı çağlamaya başladı ve tekrar şiire yöneldi. Okurları kısa sürede ‘Halk Ozanı’ tahtına oturttu. ‘Mahlas kullan’ uyarıları üzerine ‘Meryalı’ mahlasını alarak köyünün adını duyurmayı amaçladı. Şiirleri; Bekir Karadeniz-Orhan Bahçıvan’ın çıkardığı ‘Doğulu Halk Şairleri’, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından hazırlanan ‘Sazın ve Sözün Sultanları’ antolojilerinde, çeşitli gruplarca çıkarılan şiir antolojilerinde, birçok dergi ve gazetelerde yayımlandı, halk ozanları tarafından bestelendi. Kültür Bakanlığı’nın değerlendirmesi sonucu YB2012.0059 numarayla Kalem Halk Şairi kaydı yapıldı, tanıtım kartı verildi ve birçok şiiri bakanlığın arşivine kaydedildi. İki çocuğu olan şair, İstanbul’da yaşamaktadır.
1952 yılında Artvin’in Şavşat ilçesinde doğan Fatma Biber, anne ve babasını çok küçük yaşlarda kaybetti. Kendisi ve kardeşlerinin bakımını halası üstlendi. Ağabeyi öğretmen okulunu bitirdikten sonra kardeşlerini yanına aldı.
İlkokulu köyünde, Arhavi ve Hopa’da, ortaokulu Şavşat’ta, öğretmen okulunu Kars’ta okudu, Eğitim Ön Lisans Programı’nı bitirdi. İlk şiirini öğretmen okulunda ‘Malazgirt Zaferi’ konulu yarışmaya katılmak için yazdı, dereceye girmesi şiir yazma güven ve isteğini kamçıladı. Mesleğe atıldıktan sonra çok uzun süre yazmaya ara verdi. 2008 yılında bir şiir sitesine üye kaydı yaptırmasıyla kurumuş olan duygu pınarı çağlamaya başladı ve tekrar şiire yöneldi.
Okurları kısa sürede ‘Halk Ozanı’ tahtına oturttu. ‘Mahlas kullan’ uyarıları üzerine ‘Meryalı’ mahlasını alarak köyünün adını duyurmayı amaçladı.
Şiirleri;
Bekir Karadeniz-Orhan Bahçıvan’ın çıkardığı ‘Doğulu Halk Şairleri’, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından hazırlanan ‘Sazın ve Sözün Sultanları’ antolojilerinde, çeşitli gruplarca çıkarılan şiir antolojilerinde, birçok dergi ve gazetelerde yayımlandı, halk ozanları tarafından bestelendi.
Kültür Bakanlığı’nın değerlendirmesi sonucu YB2012.0059 numarayla Kalem Halk Şairi kaydı yapıldı, tanıtım kartı verildi ve birçok şiiri bakanlığın arşivine kaydedildi.
İki çocuğu olan şair, İstanbul’da yaşamaktadır.