( Deneme)
2001 Yılında bir anadolu lisesinde çalışıyorum. Hepiniz lise hayatınızdan hatırlarsınız. Özellikle 2. yarı yıllarda mezuniyet telaşı başlar; son sınıf öğrencileri başka bir havaya girerler.Giydikleri gömlekler yazılarla dolar.Andaçtaki sayfalarına bir -iki cümlelik yazı yazılması için öğrenciler sevdikleri öğretmenleri sıkıştırmaya başlarlar. Söylemesi ayıp sevilen edebiyat öğretmenlerinden biri olduğum için
bu anlamdaki yüzü aşkın talebi karşılayabilmek için hepsinin yüreğine dokunacak daha kapsayıcı bir yazı yazmak geldi aklıma. İşte bu yazıyı sizinle paylaşmak arzusundayım. Yazım şöyle:
'' 'Türkiye'den İnsan Manzaraları, kavramı, sanırım en çok okulumuz son sınıf oğrencilerine yakışırdı.Birbirinden farklı değişik renk ve biçimde birçok psişik yapının bazen uyumu; bazen uyumsuzluğunun görsel göstergesi onlar.
Dedim Ya! Ne ararsan var bu tezgahta...
Yohdur anun yanında bir kılca i'tibârum
İnsâf hoşdur ey ışk ancak meni zebûn et
Ha böyle mihnet ile geçsün mi rûzigârum
Değişik dönemlerde derslerine girdiğim bu öğrenciler arasında bütün bu çeşitliliğe rağmen bir atışma-çatışma yaşanmadığını aksine çoğu zaman güzel bir uyum sergilediklerini memnuniyetle gördüm. gösterdikleri bu uyum açısından da ülkemiz insanlarına benziyorlar.
Düşünüyorum da her şeye rağmen ülkemi sevdiğime göre okulumuz son sınıf öğrencilerini de çok seviyorum galiba!
her şeyin başı sevgidir sayın hoçam teşekürler selam ve saygılar
Bu şiir ile ilgili 1 tane yorum bulunmakta