Üç X Üç Şiiri - Hanifi Kara

Hanifi Kara
4043

ŞİİR


72

TAKİPÇİ

Üç X Üç

ÜÇ X ÜÇ

Ülkemizin öncelikli meselelerini üçerli dilimler halinde inceleyecek olursak; ilk üçünün cehâlet, fakirlik ve tefrika olduğunu söyleyebiliriz. Her hastalığın olduğu gibi bu üç hastalığın da üç ayrı ilacı elbette var. Cehâletin ilacı ilim, fakirliğin ilacı sanat, tefrikanın ilacı ise ittifaktır.

O halde bu üç büyük düşmanı yenmek için daha çok okumaya, daha çok çalışmaya ve birlikte hareket etmeye ihtiyacımız vardır.

Diğer üçlü dert ise şirk, zulüm ve istibdattır. Şirki tevhitle, zulmü adâletle, istibdadı ise özgürlükle yenmeliyiz.

Bu iki üçlü bizim ve çağımızın en önemli hastalıklarıdır. Çünkü tevhidin olmadığı her yerde şirk vardır, bâtıl vardır. Adâletin olmadığı bir yerde zulüm vardır, mazlumların gözyaşı vardır. Özgürlüğün olmadığı bir yerde ise iyilik ve güzellik adına hiçbir şey yok demektir. Zira orada her şey dumura uğramıştır. Orada insanlık, demokrasi, insan hakları namına hiçbir şey kalmamış demektir.

Bir toplumu toplum haline getiren ve yaşatan bazı unsurlar vardır ki onları da şu üçlünün içerisinde bulabiliriz. İlgi, bilgi ve sevgi. İlgisiz, bilgisiz ve sevgisiz bir toplum ayakta duramaz. Bunlar hava gibi, su gibi gereklidir.

Zira insanları konumları itibâriyle üç kısma ayırabiliriz. Gıda gibi, ilaç gibi ve hastalık gibi. Gıda gibi olan insan her yerde ve her zaman gerekli, ilaç gibi olan ihtiyacımız olduğu zaman, hastalık gibi olan insan tipi ise hiçbir zaman işe yaramaz ve ondan uzak durulur.

O halde bizler birbirimize karşı besin gibi faydalı olmaya çalışalım. Besin gibi olamaz isek en kötü ihtimal ilaç gibi olalım. Sakın ha hastalık gibi olup ailemizin ve milletimizi başına belâ kesilmeyelim.

Ülkemizin baş belâlarından birisinin de yolsuzluk ve bunun getirdiği yoksulluk olduğunu da unutmayalım.

Hanifi KARA

Hanifi Kara
Kayıt Tarihi : 14.9.2008 00:12:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!

Hanifi Kara