Sürmenin yerini boya aldı ya,
Gözleri süzülmez köylü kızının.
Pembe dizilerden öğüt aldı ya,
Sırları çözülmez köylü kızının.
Nerde, kırk örüklü servi sonalar?
Yayla çiçeğine hasım olanlar.
tozlu bir şemsiye durur
çatı katındaki odanın
kuytu bir köşesinde
kumaşındaki eski yağmurların
hüzünlü kokusuyla
Devamını Oku
çatı katındaki odanın
kuytu bir köşesinde
kumaşındaki eski yağmurların
hüzünlü kokusuyla
Yaşamı kendi kurallarında var etmek istemimiz, asla zoraki olmayacağının çok anlamlı bir biçimde anlatımı olduğunu gördüm. İçtenliğn mutlaklığının çok önemli olduğunu işaret etmeniz, gerçek bir hayatın öyküsünü anlatmak demektir.Bu açıdan baktığımda,çalışmanı takti ediyor ve destekliyorum. Sonsuz sevgilrimi yolluyorum.
Mürsel Adıgüzel
Espri değil gerçeğin ta kendisi.
Bünyesinde espri ve istihzayı da barındıran mükemmel bir şiir.
Yeterli bir eğitimden geçmemiş, yönünü yörüngesini belirliyememiş bir takım gençlerimiz ne yazık ki içi boş bir kap gibi, neyi doldursan eyvallah diyor.
Ülkenin istikbali konusunda hiçbir endişe taşımıyan medyanın da süfli cazibesi ile kökünden, gövdesinden koparılan dalların pörsümüş hali.
Sosyal boyutu oldukça derin anlamlı bir şiir.
Tebrikler ve teşekkürler usta kaleme, saygılar duyarlı yüreğe.
Televoleler, onların da dünyalarına hükmetti. Tebrikler.
Hangi meçhule koşuyor köylü kızı?
benliğinden öylesine hızla eksiltiyor ki
tükenmesinden korktum.
Güzel mesajlar veren şiirinizi tebrik ederim
Saygılar
Ümran Tokmak
Ama asıl güzellik köylü kızında vardır... özüne dönebilse...
Zamane köylü kızını güzel anlatmışsınız...
Saygımla
Geçmişin güzellikleri üzerine MUHTEŞEM bir şiir olmuş... Kardeşimi Tebrik ediyorum ve başarsının devamını diliyorum.
Sevgili kardeşim : Hikmet Aksu
Şiirinizi dikkatli bir şekilde inceledim: Duygular mısralara ustalıkla taşınmış. ve şiirin bütünlüğüne olan hakimiyetinizi kutluyorum. Pek çok yorumumda belirttiğim bir husus vardı. Bu tip duygu ağırlığının kendini hissettirdiği şiirleri bekleyen bir tehlike var diye. O tehlike de şudur: Şiirin bazı mısraları aşırı duygu yüklenimi ile donanırken bazı mısralar duygu yoksunu hatta içi boş sıradan cümlelere dönüşür. Kafiye ve hece sayısını tutturmak uğruna bazan duygu fakiri mısralar şiirde yer alır. bazan da hiç gereği yokken zorunlu olarak şiirin akıcılığını bozan ekler istenmeden ilave edilir...
Şiiri yazanın bilgi birikimi ve tecrübesinin yanında; ayrıca doğuştan da gelen sezgi ve var olanı daha iyi bir şekilde ifade edebilme yeteği gerekir. Şiir hiçbir zaman şairi hükmü altına almamalıdır yoksa kendi kendini yazdıran bir şiir ortaya çıkar ki böyle bir şiirde bu yapısını şairin bütün çabasına rağmen gizleyemez. Şiirin ilk giriş mısraları şiirin tamamını okutacak şekilde davetkar olmalı, son kıtalar, özellikle final mısraları da kendini unutturmayacak bir donanım ve fonetiğe sahip olmalıdır.
Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda:
Şiir üzerindeki hakimiyetinizi ve şiire yön verişteki ustalığınızı kutluyorum... Sonuçta nefis bir şiir ortaya çıkmış. Beğenerek ve saygı duyarak okudum.
Tebrik eder başarınızın devamını dilerim. Bu güzel şiirinizi ve şiirdeki ustalığınızı Tekirdağ'dan gönderdiğim Tam puan ile selamlıyorum.
Yuvanızda huzur ve mutluluk , yüzünüzde sevinç tebessümleri hiç eksik olmasın, Kaleminizin her dem kudretli ve ilham yüklü olması dileklerim ile birlikte kardeşimin sayfasına İlk yorum ve İlk Tam Puanı bırakıyorum.
Her şey sizin ve sevdiklerinizin gönlüne göre olsun.
Sevgi ve saygılarımla.
Dr. İrfan Yılmaz. TEKİRDAĞ.
Bu şiir ile ilgili 16 tane yorum bulunmakta