TÜKETTİK HER ŞEYİ NEYİMİZ KALDI
Depremler değil de, bina öldürdü
Malzemeden çalan malı götürdü
Kontrolü yapmayan ne hayır gördü
Yitirdik canları neyimiz kaldı
Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
Geçti istemem gelmeni,
Devamını Oku
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
Geçti istemem gelmeni,
Gerçekleri anlatan çok güzel bir şiir kutlarım yüreğinize kaleminize sağlık saygı ve selamlar efendim esen kalın
Gülçin hanım bir kaç gündür yoktunuz gerçekten merak etmiştim geldiğiniz için sevindim.
Güzel yorumunuz için teşekkürler. Selamlar ve saygılar sunarım.
Eskiden HÂL-İ PÜR-MELÂL denilen bizim de içinde bulunduğumuz dönemde yaşamakta olduğumuz PANDEMİ, DEPREM,SEL FELÂKETLERİ, ORMAN YANGINLARI gibi hepsini saymak bile istemeyeceğimiz durumlardan Cenâb-ı Hak bizleri muhafaza eylesin inşallah.
Ülkemizin nasıl talan edildiğini anlatan harika bir şiirdi duyarlı yüreğinize sağlık.
Tebrikler selam ile.
Okuyup yorum yazdığınız için teşekkürler.
Sonsuz selam ve saygılar sunarım.
Şiirin başlığı söylemiş doğruyu. Tükettik her şeyi neyimiz kaldı.
Tebrik ediyorum.
Güzel yorumunuz için teşekkürler. Selamlar ve saygılar sunarım.
Her şey günden güne, kötüye gider
Ahlâk bozulunca, dürüstlük biter
Kaybolur ortadan, insâni değer
Söz bitti geriye bir söz mü kaldı
Yoruma ne gerek her şeyi ortada değeli hocam çok değerli dörtlükler
Canı gönülden tebrik ederim saygılar selamlarımı sunarım
Okuyan gözlerine ve yorum yazan kalemine sağlık diliyorum.
Sonsuz selam ve saygılar sunarım.
Değerli üsdadım, yie birbirinden anlaml ve bir birinden harika dizelerle satırları donatmışsınız. Kaleminize duyarlı yüreğinize sağlık. Günümüzü özetlemişsiniz üstadım. Maalesef, ahlaki değerler bitmeye yüz tutuca bütün olumsuzluklar baş göstermeye başladı. Durumun bu hal gelmesinde toplumun değer yargılarının değişmesi önem arzetmekte. İnsalara dah önce kişiliği , dürüstlüğü, güvenilirliği ve güzel ahlakı kadar değer verilirken, şimdi cebinin kalınlığı kadar kıymet görmeye başladı. Hal böyle olunca, çoğu insan; nasıl olursa olsun, kişiliğini, karekterini, dinin ve imanın hiçe sayarak tek hedefi çok kazanıp gözde olma yolunu seçti. Denge bozuldu, vicdanlar kokuştu, amma Hakkın adaleti hiç şaşmadan işlediğini görüyoruz. Azgınlığa karşı insanlara ibretlik olaylar ve imtihanlar ile kendine gelmesi için; inşaat tan çalanı ortaya çıkardı bizim adalette cezası ne? ormanı yakmanın cesası ne? isan insanlıktan çıkmış cezası ne? Çalan alkışlanır oldu , Soyan kutlanır. Virüs ve bir sürü müsibet bile insanları yola getirmeye yetmiyor. Kimse ders olmaya çalışmıyor. Böyle bir topluluğa Allah rızık verdi diye şükredebiliyoruz acak. Allah akıbetimizi hayır eylesi. Kalemin var olsun Saygılar
Ben de zaten bunun için yazdım Muhammet Kardeşim,
" Çile bülbülüm çile " şarkısındaki gibi insanların çilesi bitmiyor.
O sahtekar müteahhitin yaptığı binada kendi torunları bile depremde hayatını kaybetti. Gözünü para hırsı bürüyen insanlığını zaten kaybetmiş demektir kendisi de Didim'de oturuyormuş. Ne söylense boş,insan ne ekerse onu biçiyor.
Güzel yorumun için teşekkürler. Sonsuz selam ve saygılar sunarım.
Bu nedir ya hu...
Neredeyse yaşımız sayısı kadar afet yaşadık ve gördük...
Yok sel felaketi, yangın felaketi, trafik kazaları, yaz gelir denizde boğulmalar, deprem olmadan yıkılan binalar ve hele hele hiç eksik olmayan depremler...
Aslında bu konuda yazmak istediklerim çok ama hangi birini yazayım...sazımla söyledim...yuhalatırdılar kitaplara yazdım, başıma gelmeyen kalmadı...ben diyorum ki bizim deprem için verdiğimiz paralar nerede?...bu binaları yapan..'.Veli Göçerler''!... nerede kaç kişi tutuklanıyor kaç kişi hapis yattı...Her şey orda duruyor ayan beyan...kasap et derdinde koyun can derdinde...Allah garibana fakir fukaraya yardım etsin başka bir şey diyemiyorum..
.........Yüreğine sağlık abi..SAYGI VE SELAMLAR.
Ben de zaten bunun için yazdım Ozanım " Çile bülbülüm çile " şarkısındaki gibi insanların çilesi bitmiyor.
O sahtekar müteahhitin yaptığı binada kendi torunları bile depremde hayatını kaybetti. Gözünü para hırsı bürüyen insanlığını zaten kaybetmiş demektir kendisi de Didim'de oturuyormuş. Ne söylense boş,insan ne ekerse onu biçiyor.
Güzel yorumun için teşekkürler. Sonsuz selam ve saygılar sunarım.
Eskiden HÂL-İ PÜR-MELÂL denilen ve halen sıklıkla kullanılan Arapça'da durum anlamına gelen “Hal” kelimesi ile Farsça'da “Üzüntülü, sıkıntılı, hüzünlü” gibi anlamlara gelen “Pürmelal” kelimesinin Osmanlıca kurallarıyla bir araya getirilmesiyle oluşturulan terkip, hüzünlü, sıkıntılı halimiz anlamında kullanılmaktadır.
Bizim de içinde bulunduğumuz dönemde yaşamakta olduğumuz PANDEMİ, DEPREM,SEL FELÂKETLERİ, ORMAN YANGINLARI gibi hepsini saymak bile istemeyeceğimiz durumlar için yazılmıştır.
Bu şiir ile ilgili 8 tane yorum bulunmakta