Tüh Deyü-Deyü Şiiri - Ozan Uğur

Ozan Uğur
19

ŞİİR


0

TAKİPÇİ

Tüh Deyü-Deyü

Bu dünyaya geldim geleli dostlar
Çok ağladım Yar’a ah deyü deyü
Bir dem gidemedim Yar’ın yanına
Mecnun gibi kaldım vah deyü deyü

Gönül aşkın dergâhına gelince
Sevdi bir güzeli kendi hâlince
O Yâr benim kıymetimi bilince
Gülüp-geçtim Yâr’a oh deyü deyü

Gördüm bu dünyanın derdi çekilmez
Kurak bostanına bir dem ekilmez
Yandı gönül çuvaldızlan dikilmez
Dilimde tüy bitti yuh deyü deyü

Ozan Uğur çaldım sazı dinledim
Geçen güne feryat edip inledim
Kara toprağa girince anladım
Ömür bitmiş meğer tüh deyü deyü

Bu şiirin tüm hakları şairin üzerine yapılmıştır.

Ozan Uğur
Kayıt Tarihi : 25.8.2006 10:52:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Ali Rıza Atasoy
    Ali Rıza Atasoy

    Çok güzel biri şiir okudum genç şair kardeşimizin kaleminden; adeta yunus'un, mevlana'nın, hacı bayram-ı veli'nin, karacaoğlan'ın sesisni duyar gibi oldum, öncelikle bu güçlü dizeleri kaleme alan Ozan kardeşimizi can-ı gönülden tebrik ediyor şiir yolunda nice güzellikleri yakalamasını diliyorum.

    İkinci bir husus ise; daha önce bu sayfalarda başka şairlerle de paylaştığım (bilimsel bir tespit olmasa da) ister genel anlamda, iister bu antoloji sitesinde olsun, tarafımdan yapılmış bir tespitdir ki, şairlerin ezici bir çoğunluğunun iktisat/işletme/ kamu yönetimi menşeyli olması hep dikketimi çekmiştir (ki acizane bendeniz de dahil). Örneğin; tanınmış şairlerden şu anda aklıma gelenlerden bazıları cemal sürayya, cemal safi, sezai karkaoç, ibrahim sadri, nurullah genç (ki kendisi fakülteden sınıf arkadaşımdır ve halen iktisat profesörüdür), bu grubu da hekimlerin ve hukukçuların takip ettiği acizane tarafımdan kabaca yapılmış bir tespittir. Bu antolojide tesadüf hangi amatör şari açsam ve özgeçmişine baksam genellikle iktisat/işletme/kamu yönetimi kökenli çıkıyor, bir taraftan şaşırdığım, bir taraftan da kendime onur payı çıkardığım bir husustur.

    Bu hususu, dün ziyaretime gelen bir edebiyat doçenti arkadaşa da sordum, arkadaşım da bu görüşümün doğruluğunu bu işin ilmini yapan birisi olarak tastik ettikten sonra, edebiyat menşeylilerden neden şair/edebiyatçı çıkmadığı şeklindeki muhtemel bir soruya da 'biz başkalarının eserlerini irdelemekten kendimiz yazmaya vakit bulamıyoruz' şeklinde cevap verdi.

    Ozan Uğur'u tekrar tebrik ediyorum, diğer şiirlerini de vaktim elverdiği ölçüde inceleyeceğim, gerekirse eleştireceğim/ yorumlayacağım, selamlar..

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (1)

Ozan Uğur