Erzincan Çayırlı’nın kuş uçar ama kervan geçmez köyü olan Ördekhacı’da 1962’de doğdu. Bütün Dersimli’ler gibi, onun dedeleri de Horasan’dan sökün ettiklerini söylerler.
Şiir yazmasına gurbetçi babasının İstanbul’dan getirdiği bir radyo sebep oldu. (İTÜ öğrencilerinin deney amacıyla yapıp Tahsin ustaya sattıkları radyo İstanbul’da iyi çekiyor. Ama Ördekhacı’da, dağların arasında bir hışırtı kutusu.)
Bu satırların yazarı, bu hışırtılardan ötürü, yarısını anlayamadığı türkülerin üstünü tamamlayıp köyün kızlarına öğretiyordu. Ömrünce aldığı en güzel telifler, bu şiirlere ödenmiştir. Türkü öğrettiği kızlardan öpücük ya da bakkal Elbeyi’den akide şekeri almak için yumurta.
Şimdi burada sayamayacağı kadar çok işte çalıştı. 1970’lerin sonunda Halkın Kurtuluşu ve Özgürlük gazetelerine küçük semt ve fabrika haberleri toplayarak başladığı gönüllü gazeteciliği ve yazarlığı ‘80’den sonra Gökyüzü, Yeni Ülke, 2000’e Doğru, Evrensel Kültür, Gerçek dergilerinde ve Evrensel gazetesinde yazarak sürdürdü.
İlk şiir kitabı “Kaptanı Seyredenin Defteri.”
“Günün Kapıları” adlı kitabıyla Behçet Aysan şiir ödülünü aldı. “Bakmak-Görmek” adlı deneme kitabını, görsel sanatları işe katarak yazdığı “Görünüş ve Gerçek” adlı çalışma izledi.
O şimdi, çoğunlukla Atlas dergisi için yazdığı yazılar için, Türkiye’nin ve dünyanın Anadolu’sunda gezgin.
Eserleri
Şiir: Kaptanı Seyredenin Defteri, Günün Kapıları, Irak yakın Acı
Deneme-İnceleme Bakmak-Görmek, Görünüş ve Gerçek
Bir aşk kadar zehirli,bir orospu kadar güzel.
Zina yatakları kadar akıcı,terkedilişler kadar hüzünlü.
Sabah serinlikleri; yeni bir aşkın haberlerini getiren
eski yunan ilahelerinin bağbozumu rengi solukları kadar ürpertici.
Öğlen güneşleri; üzüm salkımları kadar sıcak.
Ne çok olmuş Tevfik'le görüşmeyeli,şiirlerini okumayalı.Ne çok vefasız kalmışız.
Günün şiiri seçilen şiirini okudum.Birden inşaatın birinde çekiç murç çalışırken buldum kendimi.Uzun yolculuklara çıktım,geri döndüm bulamadım orada kendimi.Severdim Tevfik'i,şiirlerini anımsadım yeniden.Sağ olasın ...