Taş baş kaldırmayı sürdürürsünüz ama taş baş koyulmuşu sürdüremezsiniz.
İnsan önce
Taş kaldırmış.
Sonra
Baş kaldırmış.
Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın,
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.
Devamını Oku
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.
Şiirsel bir anlatımla derin düşünceler ikliminde gezinti...Hayli hoş bir anlatım rehber olmuş fikre ve sorgulamalara...Teşekkürler faydalandırdınız;tebrikler şiiriniz çok güzel...Tam puan...Saygılarımla...
Çok güzeldi.Değişik bir tarz.Kutluyorum bu güzel şiirinizi.Selam ve saygılarımla Mahperi KOÇ
Sevgili dostum emek yoğun bir çalışmanın ürünü olan ve okuyana güzel bir rehberlik eden şiiriniz ve hikayesi için sizi canı gönülden kutluyorum.Yeni şiirlerim birikti,beklerim.Sevgiler.
Tebrikler
**İnsan üretendir, insanlık üretilen yandır. Dolaysıyla ürettiğinden üretilendir. Bir anlamda insan hem ürün hem üretendir. Tıpkı baş kaldırmanın baş koymak, baş koymanın baş kaldırmak oluşu gibi. Yâda mıknatıs gibi görünüşü etkisi ikili, oluşum için teklidir. Eş deyişle kendi ürün olan insanın, kendi dışındaki ürününde ki, kendisini dışa vurduğu, enerji (erke) dir.
....diyor şair: bende avutup kendimi ve çaktırmadan bir tebrik bırakıp en samimi yanından usulca çekiliyor sevgilerimi ve hürmetlerimi sunuyorum...
Mustafa Çelebi ÇETİNKAYA
Taş baş kaldırma gerekliliği şiardır.
Bunu öne çıkarmak zevki yardır
Konulmuşu sürdürmek zarı diyardır.
Ayırdım buradadır, aksi sana kıyardır.
iginç bir çalışma ustaca ve gündeme oturan bir tarzda olmuş kutluyorum.
Bir insana en yakışmayan sıfatlar, çilik, çülük, cılık olsa gerek...
Ben olamamanın getirdiği, bir başka benin gölgesinde büyüyemeyen bodur ağaç gibi.
Tanrı insana akıl etmeyi, muhakemeyi, düşünme erkini, üretme erkini, irade erkini, kendi benliğini bulsun olgusunda vermiştir.
Kula kulluk biriminde, cilik, cılık, çuluk, çülük eklerinin aldığı şekilsel şablonlara uyma, uymaya çalışma, insanlığın önündeki engellerden biridir.
Acizlikle, kendine güvensizlikle yaratılan bu olgular, insanın iç dünyasındaki putlaştırma eğiliminin uzantılarından olduğu felsefi alanda tartışılagelmiştir.
İnsanın, başka akıllardan, bilgilerden, bilimlerden yararlanması, kendine yeni ufuklar yaratması ile, kendini şablona tabi kılması, şablonla sınırlandırması ayrı şeylerdir.
Günümüz şablonculuğunun en büyük özelliklerinden biri olan, cilik, çülük, cılık takılarıyla insanın kendini tanımlama eğiliminde olması sanıyorum, insanlık erdemlerinde kayboluşun göstergelerinden biridir.
Değerli çalışmanı kutlar. Sevgilerimi yollarım.
Bu şiir ile ilgili 7 tane yorum bulunmakta