Merhametsiz kalpleri sana benzetirler,
Sana dilsiz, sana ruhsuz dediler.
Hâlbuki senindir değirmendeki beste,
Seninle şekil verir ruhuna heykeltıraş.
Sana yanılır dert, sana vurulur baş.
Milyonlarca insanın, milyonlarca sene taptığı taş…
Sütunlarla kemerler, kubbeler senden yapılır.
Erik çiçek açmış da bahçenin kıyısında
Sen ona hiç bakmadan geçmişsen oracıktan
Leylek dansa durmuş da bacanın tepesinde
O baharlım laklakını durup dinlememişsen
Şakır şakır bir tren bir gece köprüsünden
Islıkla dalmamışsan gurbet türkülerine
Devamını Oku
Sen ona hiç bakmadan geçmişsen oracıktan
Leylek dansa durmuş da bacanın tepesinde
O baharlım laklakını durup dinlememişsen
Şakır şakır bir tren bir gece köprüsünden
Islıkla dalmamışsan gurbet türkülerine
Şiir çok anlamlı. Gerçekten tarihi gerçeklerin insaoğluna bıraktığı en önemli mesajlar taş ile verilmiş. Taşın olmadığı veya daha az kullanıldığı medeniyet lerden kalan eserler sınırlı. Şiir için "Lâ edri" ifadesi kullanılıyor. Yani sanatçısı bilinmeyen.
Şiir bana Necip Fazıl ı andırıyor onun üslubuna çok benziyor.
O şairismine raslamadım
Şairin ismi yazılıydı dediniz yazsaydınız keşke
hatmigül:
Emeğinize sağlık. Uzunca bir araştırma yaptığınız anlaşılıyor. Böyle bir şiirin şairini öğrenebilmek güzel. Zira şiirin yazımı türü ve günümüz türkçesini kullanmış olmasından, şairinin hatta yaşıyor olmasını dahi düşünebilecekken, 'Şairi Bilinmeyen' olarak yayınlanması beni de şüpheye sevk etmişti. Size teşekkür ederken Şairimiz Fahri ERDİNÇ beye de Allah'dan Rahmet Diliyorum.
NOT: Bu Şiir 1975 ler den beri dilime pelesenk olmuştur...
Fahri Erdinç, 1917’de Akhisar’da doğdu. Balıkesir Necatibey İlköğretmen Okulu’nu bitirdi (1936). Balıkesir, Afyon, Manisa ve Tekirdağ’ın köylerinde ilkokul öğretmenliği yaptı; bir süre Ankara Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde okudu (1938): tekrar öğretmenliğe döndü; ek iş olarak Ankara Radyosu’nun Tiyatro Bölümü’nde çalıştı (1946). Siyasal düşüncelerinden dolayı tutuklandı; 1949’da Bulgaristan’a yerleşti; 11 Kasım 1986 tarihinde Sofya’da öldü.Fahri Erdinç, 1917’de Akhisar’da doğdu. Balıkesir Necatibey İlköğretmen Okulu’nu bitirdi (1936). Balıkesir, Afyon, Manisa ve Tekirdağ’ın köylerinde ilkokul öğretmenliği yaptı; bir süre Ankara Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde okudu (1938): tekrar öğretmenliğe döndü; ek iş olarak Ankara Radyosu’nun Tiyatro Bölümü’nde çalıştı (1946). Siyasal düşüncelerinden dolayı tutuklandı; 1949’da Bulgaristan’a yerleşti; 11 Kasım 1986 tarihinde Sofya’da öldü. Zekiye ÇOMAKLI
Bu şiir ile ilgili 6 tane yorum bulunmakta