T.Anmasın Adımı (BAHÇE NAZIM TÜRÜ) Şiiri ...

Osman Öcal
730

ŞİİR


21

TAKİPÇİ

Anmasın Adımı (BAHÇE NAZIM TÜRÜ)

Ey
Deli
Divanem,
Dinle beni!
Haykırdın amma,

Tamamını Oku
  • Adem Uysal
    Adem Uysal 02.01.2009 - 16:37

    ŞİİRİNDE EDEBİYAT VE SANATA AĞIRLIK VEREN ÜSTADI KUTLUYOR SELAM VE SEVGİLER SUNUYORUM.100 PUAN YETER Mİ? İDARE ET ARTIK.

    Cevap Yaz
  • Berkay Kur
    Berkay Kur 02.01.2009 - 16:35

    SİZİN ÇALIŞMALARINIZI OKUMAK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ZEVK, HEPSİ BİLGİLENDİRİCİ VE ÖĞRETİCİ, TAM PUANIMLA SİZİ YÜREKTEN KUTLUYORUM OSMAN HOCAM. SELAM VE SAYGILAR.- Berkay Kur.

    Cevap Yaz
  • Şakir Alimoğlu
    Şakir Alimoğlu 02.01.2009 - 15:50

    Sevgili dostum
    Yazamamak öyle zor ki! Böyle ŞAHESERLERİ okumakla teselli buluyorum ancak. Kutlarım ALKIŞLARLA gönülden. Tam puan gönül denizimden.

    Yeter artık çektiğim senin sevdalarından,
    Yaş dökerken gözlerim çığlıklarım yanmasın.
    Hülyalarla savaşmak ölümden daha beter,
    Anmasın anmıyorsa o muhannet adımı.

    Yan yazılmış bir sekiz kadar sevgiler...
    Âlimoğlu

    Cevap Yaz
  • Ölüler Konuşmaz
    Ölüler Konuşmaz 02.01.2009 - 15:37

    hocam her zamnki nefis dizler okudum kaleminize saglık saygıalrımla yıldırım şimşek ****10

    Cevap Yaz
  • Abdullah Ramazan
    Abdullah Ramazan 02.01.2009 - 15:31

    usta kaleminizden her zaman ki gibi güzek bir şiir daha okudum,tebrik ederim hocam.sevgi ve saygılar sunuyorum...

    Cevap Yaz
  • Şahin Yılmaz
    Şahin Yılmaz 02.01.2009 - 10:31

    Yürekten kutluyorum üstad.
    Saygı ve selamlarımla.

    Cevap Yaz
  • Bahri Çelik
    Bahri Çelik 02.01.2009 - 06:03

    hocamı teprik ederim güzel bir çalışma olmuş
    yüreğine kalemine sağlık sevgilerimle
    tam puan

    Cevap Yaz
  • Reyhan Apil
    Reyhan Apil 01.01.2009 - 16:45

    Mustafa Ceylan'a katılıyorum, tam usta işi...Zevkle okudum yine...Tebrikler, emeğinize, yüreğinize... Selamlarımla...

    Cevap Yaz
  • Mustafa Ceylan
    Mustafa Ceylan 01.01.2009 - 10:58

    İşte HAS şiirlerden birisi daha...
    Osman ÖCAL imzası, bizde alışkanlık meydana getirdi diyebilirim. Tebrik ediyorum. GÜLCE EDEBİYAT AKIMI NAZIM TÜRLERİ' NİN ÇOĞUNLUĞUNU BİR ŞİİRDE BU KADAR BAŞARILI OLARAK BİR ARAYA GETİRMEK OLDUKÇA ZOR BİR OLAY. Şahsen ben denedim yapamadım. Ancak, bir kaç tanesini bir araya getirebildim. Usta, ustalığını burada bir kere daha ispat ediyor...

    *
    Neden BAHÇE?
    Serhatkent IĞDIR'dan seslenen Yusuf BOZAN kardeşimizin GÜLCE'mize kazandırdığı bu nazım türü BAHÇE, tam da YILBAŞI' na denk gelmesiyle de önemli.Zira, bahçe, bir BAYRAM SABAHINA gurbet ellere dağılmış geniş bir aile fertlerinin ata-ocağında bir araya gelişine benzer şekilde, bizim olan araçlar-kalıp ve şiir türlerinin- yani bahçede her çeşit-bir çok ağacın bir araya gelmesidir.

    Şiir, ses bayrağıdır. Kelam sanatıdır. Sesi yükselten veya düşüren, bazen seçilen kelimelerdeki harf dağılımı; bazen de kalıp, kafiye vb araçlardır. Söz bu araçlarla uyuşur ve kendini kanatlandıracak araca göre dizilirse sultan olur çıkar.

    Şöyle düşünelim, dev gibi, iri yarı cüsseli bir adam vücudu var karşınızda; adam tam konuşmaya başladı, aaa meğer adam bir bebek-çocuk sesine sahipmiş... Şaşırıp kalmaz mısınız? Veya bunun tersini düşünelim. Bir bebeğin-çocuğun büyük bir adam sesi ile konuşmasını...

    İşte kalıpla-şiir araçlarıyla, sesin-kelimenin uyumu bu örneklemelerle ortaya konulabilir.Aslolan sestir, aslolan kelimedir. Kalıp sadece bir vasıtadır. Usta olan sürücü her vasıtayı ustalıkla kullanır, yolcuları-kelimeleri huzur içinde sanat hedefine ulaştırır.

    Ustalık, uyumu sağlamadadır.

    Osman Öcal'ın bu şiirini önce YÜKSEK SESLE okudum. Sonra sessiz-içimden okudum. Ne göreyim? Dilimin takıldığı, anlamı bozan, kulak tırmalayan, akışı engelleyen tek bir husus yok. Su gibi akıp giden bir şiir. Şiirin başarısı da bu noktada.

    *
    Ses..
    Varsın işte.. Duyuyorum, biliyorum seni. Rüzgarın, suyun, havanın, ateşin, toprağın sesi... En çok da insanoğlunun sesi... Acaba, her insan aynı ton ve tınıda ses çıkarsa idi ne olurdu ki? Dünya tek düze olup çıkar mıydı? Ya üzülüp ağladığımızda, ya sevindiğimizde nasıl da değişiyorsun ses... Nasıl da içimin aynası olup çıkıyorsun? ... Duyuyorum, ama, elle tutamıyorum. Boyunu, kilonu ölçemiyorum ama, seni çıkaran insanın yüreğini görüyorum sende... Kuş sesi,kedi sesi, köpek sesi... Ağacın, taşın, böceğin sesi.. Ya onlar? Onlar ki, bir başka boyutta.Yıldırımın, şimşeğin, veya yağmurun sesi... Duyabildiğim yedi ses varmış, öyle dediler; ya duyamadıklarım? 70.000 mi, 700.000 mi, ilim tespit etmiş bazılarını... Başbakan sesi, kral sesi, komutan sesi, ana sesi, yar sesi... En çok de iki cihan sevgilisi Peygamber(S.A.V) mizin sesi.. Ah bir işitebilsem rüyalarımda da olsa, ah ki ah! ...

    Biliyor musun ses, paranın sesi olarak bu gece milli piyango ile kim bilir hangi ocak da bağdaş kurup oturdun? Amorti bile getirmedin bana bugüne dek. Ah ses, ah! ... Ya silah sesi, kurşun sesi, çocuk sesi, tank sesi, palet, postal, palaska, tabut sesi.. Daha ne diyeyim sana.. Daha nasıl sesleneyim ses sana? ...

    *
    En iyisini yapıyorsun, şairlerimizin şiirlerine bağdaş kurarak.
    Hele Osman ÖCAL gibi ustaların kaleminde seni görmek, seni duymak güzelden de güzel...

    **
    Nice yıllara mükemmel ses ve seslenişlerle,
    Saygılarımı ve kalbi selamlarımı sunuyorum...

    Mustafa CEYLAN

    Cevap Yaz
  • Ahmet Kısa
    Ahmet Kısa 31.12.2008 - 22:22

    ŞİİRLERİNİZ HERCAİ MENEKŞELER GİBİ SAYIN HOCAM.RENGÂRENK VE GÖZALICI.ÇOK YÖNLÜ ÇALIŞMALARINIZ BİZLERİ ŞİİRLERİNİZE ADETA HAPSEDİYOR VE TİRYAKİLİK YAPIYOR.TEBRİK EDİYORUM DEĞERLİ ÇALIŞMANIZI SELAM VE SAYGILARIMLA YENİ YILDA DA BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM.SELAM VE DUA İLE.TAM PUAN+ANT.

    Cevap Yaz

Bu şiir ile ilgili 34 tane yorum bulunmakta