Sosyaldeki bu öznel aidiyet yansımaları, süreçle; nesnel ilişkileri paylaşma ve bölüşme gibi; yerine getirilmeli davranışlarda görülecektir. Ödevsel becermelerimizle, aksama gibi süren beceriksizliklerin ilişkiler sürtüşmeleriyle yorumlanacaktır. Bu yorumlamalar zorunlu olarak, kısmen nesnel ve kısmen de öznel akacaktır. Şu da, unutulmasın ki, öznel yansımaların durumu da nesneldir. Öznel yansımalar ilânihayece de, nesnel tecrübelerinizle ikmal edilirlerdir. Tıpkı aidiyetliklerinizin zaman içinde, nesnel yasallıklı olmaya kayışı gibi.
Hem bile minimal düzlemlerdeki kuantlar boyutlu, süredurum girişmelerinin sürtüşen yansıması ile nesneldirler. Hem de bunlar, dışsal ilişkin çevrenin, süredurumlarında, asimetrik, sürtüşen süreçlerle olan durum ilişkilenme yansımalarıdırlar. Yani ilişkin nedenselliktir. Nedensellik; neden-sonuç arası, ya da; neden- sonuçlar arası bir ilişkidir.
Sosyal olaylarda, nedenler, (ilişkilik-aidiyetler) davrandıran bir otorite gibi belirir. Sonuçta da meşruiyetlik içinde olmanız gibi, bir ilişki zaman biçimini sizle tutumlaşır. Tüm bunların temelinde, bir yasallı oluş, bir ilkeli oluştur. Yani aidiyetlik yinelemeli zaman devinimli olmaktır. Zaman süredurum bağıntısıdır. Yasalar genelleştikçe evrensel karşılıklı etkimedirler. Tikelleştikçe de, özel ve öznel şartların ürünü olan, her yerde geçerli olamayan, karşılıklı etkime, girişme durumudurlar.
Süreçli sosyal bağıntılı durumlarımız, toplumsal bağıntılı duruma gider. Geçmiş zaman durumları, kuantik zaman durumları gibidirler. Eski ilişki bağıntılı, sosyal durumlarımız yeni içinde, yeni girişme biçimi ile var olacaktır. Yeni ile eski (etnik) girişme biçiminizden hiç eser kalmamış gibi olacaktır.
Saati mi şaşırdı bu hıyar?
Gerçi hiç saati olmadı ama
En azından birine sorar.
Cebimde bir lira desen yok,
Seçimlerde, bol sadaka, poşet içi yardımlar, beyaz eşya ve mobilya gibi bütçe dışı harcamalar, tekrardan topluma, artan ve katlanmış zamlar olarak yansır. Sadaka dağıtan siyasete de (söylenene göre dört milyon eve kömür dağıtılmış) oy olarak yansımakta. Bu da, demokrasi olmaktadır
YENİ MODA DEMOKRASİ(!) BU OLSA GEREK. AZ VERİP ÇOK ALMA, TEMBELLİĞE İTME VE MUHTAÇ DURUMA GETİRME DEMOKRASİSİ. TEBRİKLERİMLE SELAM LAR HOCAM.
Bu şiir ile ilgili 1 tane yorum bulunmakta