Su Gibi_Sizi tanıyoruz ama yinede bizlere kısaca yaşam hikayenizi anlatır mısınız?
Sinan Karakaş_
15.05.1955.Şanlıurfa /Siverek Gülabibey mah. Handüzü sok. No.3’ te dünyaya geldim. Babam Abdurrahman, Annem Ayşe ve üç kız üç erAkek olmak üzere altı kardeşiz. İlkokulu Siverek Türközü ilkokulunda okudum. Siverek ortaokulu 2. sınıftayken (1968) babamı kaybettim. Ortaokuldan 1970 yılında mezun oldum. 4 yıl (İki abim birlikte askere gittiklerinden) ara verdim. Askerlik yoklamam geldi. Bir kara aşamasındaydım ya ortaokul mezunu olacaktım ve askere gidecektim yada okuyacaktım. Okumayı seçtim. 19 yaşında liselerin kapısını çaldım ama yaşım büyük diye almadılar. Tevafuken İmam Hatip Lisesinin önünden geçiyordum, bir de buraya başvurayım dedim ve başvurdum kabul ettiler, çok sevinmiştim. Lise 4 yıldı, hep teşekkür ve taktir aldım. 23 yaşında liseyi bitirdim. 4 ay İmamlık yaptım. Üniversiteyi kazanmıştım, istifa ederek Dicle Üniversitesi Coğrafya bölümüne kaydoldum. 4 yılda burada okudum 1982 yılında mezun oldum. 1983 yılında asteğmen olarak Kahramanmaraş ta askerliğimi yaptım. Kahramanmaraş‘tan evlendim. Bir özel sektörde Eğitim Şefi olarak çalıştım. 1991 yılında annemi kaybettim. 2006 yedinci ayında 70 GÜN Özbekistan’a eğitim vermek üzere gittim. Döndüğümde emekliliğimi istedim. 2006 Aralık ayında emekli oldum. Üniversitede okuyan bir kızım Adı Büşranur, Fen lisesinde bir oğlum Adı Abdurrahman Furkan olarak iki çocuğum var. Hanımımın ismi de Zeliha Hanım. Kısaca hayat hikayem bu.
Su Gibi_Şiir yolculuğunuz nasıl başladı?
Sinan Karakaş_
Biz İmam Hatip mezunları (şu an bilmiyorum) daha çok edebiyat ağırlıklı bir eğitim ortamında olduğumuzdan hep bir şeyler yazma gereği duymuşumdur.
Su Gibi_Etkilendiğiniz şair ve yazarlar oldu mu? varsa kimlerdir?
Sinan Karakaş_
Mehmet Akif Ersoy-Necip Fazıl Kısakürek
Su Gibi_Şiir akımları, şiirde biçim, öz konusunda neler söylemek istersiniz?
Sinan Karakaş_
Biçim öz halkın anlayacağı bir şekilde olduğunda her hangi bir sorun olmayacağını düşünmekteyim.Yeter ki insanların anlayabileceği yalınlıkta olsun.
Su Gibi_Niçin şiir yazıyorsunuz?
Sinan Karakaş_
Hayata bakış açımı, kendi inanç ve düşüncelerim doğrultusunda okuyuculara olumlu yönde katkım olur mu diye yazıyorum.
Su Gibi_Türk Şiiri ve edebiyatının geleceğine ilişkin düşünceleriniz nelerdir?
Sinan Karakaş_
Düşüncelerin önündeki engeller kalktıkça şiir ve edebiyatın daha da gelişeceğine inanıyorum. Bunun için ülkemizde aynı zamanda ekonomik sorunlar kültürel çalışmaların yansımasına engel olmaktadır.
Su Gibi_Şiirin yaşam felsefenize kattığı anlamlar nedir?
Sinan Karakaş_
İnsanlara düz yazı çok çekici gelmemektedir. Daha çok kulağına hitap edecek musikide ve ahenkte olması etkilemektedir. İlahi mesajları okuduğumuzda güzel bir musikiyle insanlar etkilenmektedir. Dolayısıyla şiir benim için felsefemin ifadesidir.
Su Gibi_Şiirde gerçeklik ve soyutluk hakkında düşünceleriniz nedir?
Sinan Karakaş_
Ben şiirde gerçekliğin daha isabetli olacağına inanıyorum.
Su Gibi_İnternetin şiirsel gelişime etkisi var mıdır?
Sinan Karakaş_
Elbette etkisi vardır, düşünebilen, düşüncelerini yazıya bir musiki ahengi içerisinde sunabilen insanların paylaşımları çok önemlidir.
Su Gibi_Şiirde kelimelerin gücü hakkında düşünceleriniz?
Sinan Karakaş_
Kelimelerin taşı gediğine oturtmak deyimiyle doğru orantıda etkisi kaçınılmazdır. Kelimeler ortak kelimeler olabilmeli ve her kültür seviyesine hitap etmelidir.
Su Gibi_Şiirde duygu yoğunluğunu bütününe yansıtmayı nasıl başarabiliriz?
Sinan Karakaş_
Olaylarda tamamen empati yaparak yaşayabilmek önemlidir, bunu yapabildiğimiz süresince duygularımızı daha net bir şekilde yansıtabiliriz.
Su Gibi_Şiir kitap satışları neden yazım edebiyatına göre daha düşüktür, sizin yorumunuz nedir?
Sinan Karakaş_
Ülkemizdeki ekonomik sorunlar ve kültürel teşviklerin yetersiz olmasına ve insanlarımızın duygusallıktan uzaklaştırılıp robotlaşmaya doğru yönlendirilmesine.
Su Gibi_Şiirlerde tematik çalışmaya önem veriyor musunuz?
Yoksa konular kendiliğinden mi oluşuyor ve tematik baktığınızda çalışmalarınıza seçimlerinizdeki yoğunlaşma hangi konulara?
Sinan Karakaş_
Elbette temayı önceden seçmek ve temayı seçerken de halkı bilgilendirme, bilinçlendirmeye yönelik tema seçilmesi gerekir. Halk tarafından yanlış anlaşılan yanlış yorumlanan konuları bilgim ve hayat tecrübelerim doğrultusunda aydınlatmak.
Su Gibi_Zaman içinde değişime uğrayan dil yapımız için ne düşünüyor sunuz?
Sinan Karakaş_
Elbette insanlarda değişim kaçınılmazdır ancak değişimin tekamüle doğru olması gerekmektedir. Tekamül olaylara daha sağlıklı ayakları yere basacak şekilde değerlendirmek ve yorumlamaktır. Yani gelişerek değişim.
Kayıt Tarihi : 10.1.2008 19:44:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!