Başarılı bir şiirin doğasını oluşturan söz ve anlam sanatları; değişmece, düzdeğişmece, eğretileme, simge, mit, imge… Şiiri var eden tüm bu kavramlar ayrıntılı bir şekilde kitapta örneklemelerle açıklanmakta. Okur bu öğrendikleri üzerine okuduğu şiirlere de bu pencerelerden bakarsa farkı görecek, bilinçli bir okur olmanın tadına varacaktır. Hele de şiir yazmayı istiyorsa temeli sağlam yaratımlar üretecektir.
Yeni… Kullanılmamış, bozulmamış, yıpranmamış, tanınmamış, bilinmemiş gibi birçok kavramı barındırır. Yeni olan, birçok kişiye heyecan vermesinin yanın sıra korkutur da. Korkutur çünkü alışılagelenle yaşamı sürdürmek daha risksiz, rahatlatıcıdır. Ancak yeninin verdiği heyecan da kişiyi ilerletir, güçlü kılar, bu bakımdan çekici ve bir o kadar da gereklidir. Yeninin gelecek için bir umut olma olasılığı da vardır ancak yeniyi ortaya koyabilmek için eskiyi de tanımak, bilmek gerekir. Yazara göre şiir de insandan yana yeni olanı sunmalı, dilde, yapımda, biçimde, yaşamda bir gelecek tasarımı olmalı. Şiir olanı değil olması gerekeni ortaya koymalı.
Artık birbirimize iki yabancıyız.
Her ne kadar acı olsa, ne kadar güç olsa
Her şeyi evet, her şeyi unutmalıyız.
Her kederin tesellisi bulunur, üzülme.
Sayın Yüksel Nimet Hanım, paylaştığınız bilgilerle benim ve benim gibi amatör şairlerin gelişimine büyük katkılar yapmaktasınız. Her bir yorumunuz, her bir eleştiriniz ve her bir şiiriniz için size ayrı ayrı teşekkür ederim.
Bu şiir ile ilgili 1 tane yorum bulunmakta