“Öyle alçak bir kapıdır ki açlık; insan ne kadar
büyükse o kadar eğilmek zorundadır.” Victor Hugo
artvin’de kamyon şoförüyüm
aha ellerim
memleketin haline benzer
Beni bu eylül öldürecek
Bir aşk kadar zehirli,bir orospu kadar güzel.
Zina yatakları kadar akıcı,terkedilişler kadar hüzünlü.
Sabah serinlikleri; yeni bir aşkın haberlerini getiren
eski yunan ilahelerinin bağbozumu rengi solukları kadar ürpertici.
Öğlen güneşleri; üzüm salkımları kadar sıcak.
Devamını Oku
Bir aşk kadar zehirli,bir orospu kadar güzel.
Zina yatakları kadar akıcı,terkedilişler kadar hüzünlü.
Sabah serinlikleri; yeni bir aşkın haberlerini getiren
eski yunan ilahelerinin bağbozumu rengi solukları kadar ürpertici.
Öğlen güneşleri; üzüm salkımları kadar sıcak.
Bazı kişiler günün şiirlerini eleştirmek için özellikle çaba harcıyorlar! Sayın Osman Nurani imgeyi eleştirme gereği duymuş! Eleştirmekle de kalmayıp şairin siyasi görüşünü açıklamış!
Bu şiir; günün birincisi seçilen pek çok şiirden anlaşılırlığı, akıcılığı, duygusu yönünden çok çok iyidir.
Kutluyorum şiiri ve şairini.
Insanimiza empati ile bakan bir gönül,yine insanimizi bu kadar gúzel anlatabilir. Kaleminize saglik.
Kolaj tekniği gibi,renkleri birbirine yapıştırarak muhteşem bir eser meydana getirilmiş.Güzel Anadolumuzu dillendiren okuduğum nadir eserlerden biriydi.Şairimizi selamlıyorum.
Eline sağlık usta
Öyle bir estirdin ki Karadeniz den. Hasret, bu kadar güzel anlatılabilir. Göres şiir olup, böyle ancak akıtılır dizelerden. Çoruh’un suları gibi haşin, denize kavuşmaya evetleyen , muhteşem.
- Hani;
“ geldi bi kara duman
“sardi dört yanumuzi
bu gaybana sevdaluk
Alacak canumuzi”
Bilirim o toprakları,Artvin doğal bitki örtüsü bakımından ilçeleriyle birlikte, Türkiyenin en zengin vilayeti,karadeniz bölgesinin incisi,ARTVİNİ keskin bir bıçak gibi ikiye bölen Çoruh nehri,en hızlı ve amansız akan nehirlerimizdendir.Ayni zamanda yaban haytına da barınak ve yurt olan bu bölgemiz,gezilip görülmeye değer illerimizdendir.
şairi ve şiirini kutluyorum.
güzeldi
kutlarım
namık cem
Türk insanının hazin öyküsü.
Mehmet Kaplan ‘’ İyi bir edebiyatçı, dilin canlandırma gücünden faydalanarak, asıl dünyaya benzer veya ondan daha zengin veya değişik bir hayal dünyası yaratır. İyi yazar, dile hakim olduktan sonra, onu unutur, bizzat varlık, hayat ve insan ile uğraşır. Daha doğrusu o dili kullanırken dürbünle dünyayı seyreden biri gibi dikkatini kelimelere değil, varlığa çevirir.’’der.
Her bölümü özlü bir sözle başlayıp sekiz bölümden oluşan bu şiir adından anlaşılacağı gibi öyküsel manzum bir dille yazılmış.Şair bu özlü sözler altına yazdığı manzum bölümlerle memleketi Artvin’den tüm Anadolu’yu, Anadolu’nun cefakar insanını ve özelde kendi babasını, annesini tarif etmiş.
Şiirin dili ve şairin anlatım şekli bana Nurullah Ataç’ın genç kalemler ile ilgili ‘’istediğini istediği gibi anlatacak kafa dili’’ tabirini hatırlattı.Diğer şiirlerinde de aynı coşkun söylev dili, kaleminin kendine has bir rengi var şairin.
Demem o ki; şair istediğini istediği gibi söylemiş, asıl okur olarak bizde yarattığı etki ne ona bakmak lazım.Ben ‘’İyi bir şairden değişik orjinal bir şiir okudum.’’ sonucuna vardım.
Artvin’den çevresini ve tüm Anadolu’yu dürbünle seyretmiş şair. Ve bana da seyrettirdi.
Değerli şaire ve okurlara saygı ve hürmetler
Duygu ve emeğe saygılarımla.
şiir yarışmaları...hiçbir vakit ölçu değildir...çünku;juri uyeleri yönlendirilir...karar hususunda maalesef özgur değillerdir...öyleyse şiir olduğu gibi...incelenip...öyle karar verilmelidiı...Sayın Sinyali Bey e katılmaktayım...
...değerli kalem arkadaşlarımız çeşitli sebeplerle pasiflenmiştir...bu konu üzerinde durmamız gerekiyor...emekler bir kalemde harcanmamalı...var ise bir yanlış... kişiler özelinde bilgilendirilmelidir...şunun şurasında kaç kişiyiz ki...Sayın İspir değerli bir arkadaşımızdır...bilgi ve birikiminden mutluka faydalanmalıyız...sadece kendilerini ifade biçimi tamamen kendilerine özel ve isabetlidir...yanlış anlaşıldıklarını duşunmekteyim...sevgilerimle...LaraAçanba...31.10.2011
Bu şiir ile ilgili 16 tane yorum bulunmakta