Sende bu ask olmayinca

Mustafa Burakci
91

ŞİİR


0

TAKİPÇİ

Sende bu ask olmayinca

Sular gibi caglarmisin,
Sende bu ask olmayinca.
Sessiz sessiz aglarmisin,
Sende bu ask olmayinca.

Arilar verirmi bali,
Cicekler acarmi dali.
Yunusa dönermi hali,
Sende bu ask olmayinca.

Viraneye konarmisin,
Allah diye dönermisin.
Icin icin yanarmisin,
Sende bu ask olmayinca.

Daglar taslar asarmisin,
Seller gibi cosarmisin.
Serdarina kosarmisin,
Sende bu ask olmayinca.

Mustafa Burakci
Kayıt Tarihi : 17.9.2007 16:18:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


Bilgi edinmek icin.. Kesif Mehmet Efendi Anadoluda yasamis büyük velilerdendir.Ismi Kesif Mehmet Efendidir.Lakabi,yöre halki tarafindan Kömbeci Mehmet olarak taninir.Kayserinin Felahiye ilcesine bagli Kücük Toraman köyünde dogdu.Baba adi Adil ustadir.Dogum tarihi 1906'dir.Dogdugu köyde vefat etti.Kabri köy halki tarafindan deli harman diye bilinen beldededir.Sonradan alinan isaretlere mütakip cocuklari ve müritleri tarafindan mezarinin üzerine türbesi yaptirildi.Kesif Mehmet Efendi:Kayseride meftun Mehmet kalpaklioglu Hz.'nin müritlerindendir.Söyle anlatilir:Dört gün evine dönmez.Daha sonra durumunu merak eden mürit arkadaslari Sari kayanin önü olarak bilinen belde yakinlarinda iki kayanin arasinda aski-mecnun halde bulunur.Hu hu hu diye zikir etmekdedir.Cekerler yardimla kayalarin arasindan cikartirlar ve dört gün önce yanina aldigi yufka dürümünün hala cebinde oldugu tespit edilir ve bunun gibi cok degisik aski- mecnun halleri yöre halki tarafindan anlatilir.Vefatindan sonra Naksi bendi tarikati halidi kolu ruh hali vazifesi Oglu Mecid Sahin (Attarbakiri Hz.) tarafindan üstlenilmistir.Attarbakiri Hz. nin vefati 6-1996 Allah CC. cümlesine rahmet eylesin.Himmetlerinden bizleri mahrum etmesin.

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Ayşe Nurgül Özdemir
    Ayşe Nurgül Özdemir

    Viraneye konarmisin,
    Allah diye dönermisin.
    Icin icin yanarmisin,
    Sende bu ask olmayinca.

    HOŞ BİR ESER OLMUŞ TEBRİKLER EFENDİM

    Cevap Yaz
  • Mehmet Şahin
    Mehmet Şahin

    Allah senden razı olsun.Bu ne güzel bir anlatım bu ne güzel bir menkıbe.Ellerin dert görmesin.Allah onların himmetlerini üzerimizden eksik etmesin. En kalbi duygularımla seni selamlıyorum. Hürmetle ellerinden öperim.ŞAHMATI

    Cevap Yaz
  • Mehmet Çalı
    Mehmet Çalı

    Diline ve gönlüne sağlık.. onları övmek ve övüldügünü görmek insana ayrı bir tad veriyor

    Köroğlan

    Cevap Yaz
  • Fikret Sahin
    Fikret Sahin

    Şu aşk kelimesindeki manayi bir anlaya bilsek, işimiz bayagi kolaylasacak herhalde.
    Gazioglu üstadim siirin cok güzel olmus, ayni güzelliktede Kesif Mehmet efendimizin hayatindan bizlere sundugun menkibe olmus.

    Ellerine, gömlüne saglik.

    Safi

    Cevap Yaz
  • Haydar Şahin
    Haydar Şahin

    Allah senden razı olsun, Gazioğlu ağbiciğim.Anlatım güzel, şiir güzel eee.. daha ne olsun. Yüreğine sağlık.İşte o yüce zatların diyarından kucak dolusu selamlar. Şahdari.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (7)

Mustafa Burakci