Susuzluğum!
Kanayım istiyorum;
Yaşantımda daima yeterince
Olmayanlara, varoluşumun eksik
Taraflarına, dostluğa,
Daha çok dostluğa,
Bağımsızlığa!
tozlu bir şemsiye durur
çatı katındaki odanın
kuytu bir köşesinde
kumaşındaki eski yağmurların
hüzünlü kokusuyla
Devamını Oku
çatı katındaki odanın
kuytu bir köşesinde
kumaşındaki eski yağmurların
hüzünlü kokusuyla
Susuzluğum!
Kanayım istiyorum;
Yaşantımda daima yeterince
Olmayanlara, varoluşumun eksik
Taraflarına, dostluğa,
Daha çok dostluğa,
Bağımsızlığa!..._bu güzel siirinize saygideger agabeyim dr Irfan YILMAZ hocamiz söylenmesi gereken güzellikleri söylemis bizlere tebrik etmek düser...
Olmayanlara, varoluşumun eksik
eksikti beklentiler, ne kadar versede alınmazdı yetericeler.....umut bitmişti varoluştan istenen yüreğin içinde idi....avuntu gibi kalmıştı mutluluklar....küçük şeyler mutlu etmezken...bilmek gerekirdi mutlu olmayı beceremedik....sayıklamalarda kaldı, beklenen gelecekler.....
tebrikler güzel bir şiir okudum,selam olsun şaire.
Susuzluk kelimesinin ustalıkla kullanılması ile duyguların zirveye taşındığı Muhteşem bir şiir olmuş. Kardeşimi tebrik ediyorum.
Sevgili Kardeşim sayın:Nurten Aktaş'a sevgi ve saygılarımla...
Beğenerek ve saygı duyarak okuduğum bu şiiriniz hakkındaki kişisel görüşüm: Duygu ve düşüncenin , ustalıkla mısralara süzülmesi ile, gerektiği yerde gerektiği kadar mısra kullanılarak yazılmış NEFİS bir şiir olmuş.
Aslında arkasında vezin ve kafiye desteği bulunmayan Serbest yazılan şiirler iki ucu keskin kılıç gibidir. Serbest yazılan bir şiir vezin ve kafiye desteğinden yoksun olduğu için böyle bir şiirin bir sanat ve edebi değer taşııyabilmesi için, tek alternatif kalıyor.. O da şiirdeki mısraların duygu ve düşünceyi ifade ederken, anlam yüklü olması ve en etkili biçimde bu duygu ve düşünceyi ifade edebilecek donanıma sahip olması gerekir. Duygu ve düşüncenin şiir metninin bütün yapısına etkin biçimde hakim kılınması, başlangıç mısralarının şiiri okuatacak düzeyde davetkar; final mısralarının da şiiri akıldan kolay kolay silinmeyecek şekirlde vurgulu olmasını gerektirir. Zaten hece sayısını tuturmak ve uygun kafiyeyi bulmak gibi bir zorunluluk olmadığından, serbest şiir, bu imkanı en başlangıcından şiirin son mısrasına kadar, sınrsız bir şekilde zaten şaire verir. Güzel ve etkili bir serbest şiir, Duygu ve bilgi yoğunluğunun, kültür birikimi ve doğuştan gelen edebi bir yetenek ile uyumlu ve ahenkli birlikteliğini gerektirir.
Şiir hem vezinsiz kafiyesiz yazılacak, hem de duygu ve ifade etme fakiri mısraların bir araya getirilmesi ile oluşturulacak, üstüne üstlük bir de, aşırı duygu yüklenimi ile çöken mısra yanında duygusuz ve ifadesiz kaldığı için ayağı yere basmayan havada uçuşan mısralar bulunacak; o zaman da; Şiir bekleneni veremez.
Serbest şiirde anlatılmak istenen şey için en etkili söylem şekli bulunabilmelidir. Hatta O.V.Kanık'ın Amlatamıyorum şiirinde
(-...Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum.)
görüldüğü gibi, anlatılamak istendiği halde anlatılamayan seylerin de en etkili şekirde en uygun kelime veya mısra ile anlatılması şiirin edebi ve sanat değerini yükseltir. Üstadın bu şiiri vezin ve kafiye desteğinden yoksun olduğu halde, en sevilen şiirler arasına girmesini etkili anlatımına borçludur.
Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda: Sizin bu şiirinizin tamamına hakimiyetinizi ve şiire ustalıkla yön verişinizi, Duygu ve düşüncenin şiir metninin tamamına etkili ve anlamlı olarak ustalıkla aktarış üslubunuzu kutlarım.
Beğenerek ve saygı duyarak okuduğum bu güzel şiiriniz ve bu vesile ile bu konuda görüşlerimi paylaşmama vesile olduğunuz için teşekkür ederim.
Kardeşimin sayfasına başarılarının devamı dileği ile sevgi ve saygılarımı getirdim. Lütfen kabul buyurunuz.
Her şey sizin ve sevdiklerinizin gönlüne göre olsun.
İkinci Tam Puan Tekirdağ'dan geliyor.
Dr. İrfan Yılmaz. -TEKİRDAĞ.
Tebrikler güzel şiirdi.Yüreğinize sağlık.Saygılarımla Mahperi KOÇ
kanmanın emsali yok..
kime göre kanma neye göre kanma..
ben afrika da ki çocukları yaşamıyor sanırım.
onlara sormalı bir de
şiiri kanarak okudum..
Susuzluğum!
Kana kana gülümsüyorum, kendime
Ağlarken kandırıla kandıla…
İnsan ki, esarete
Alışmaya görsün
Hele bir, ha!
Görüldüğü gibi değil, kanma
Ama hiçbir şey oysa…
Umut ettikçe özgürüz ya
Mücadele başkaldırmaksa,
Kanma başta kendine.
Ama hayır
Suyun başındaymışım ya
Tutamasam da suyu ha!
Peki öyle olsun, dost
Ne beklerim o halde…
sevgiler...yüreğine.......
her duyguyu özümseyerek yaşamak bir su gibi
özgür ve su gibi ölümsüz...
umarım;hayatı su gibi kanarsınız ......kutlarım......
Bu şiir ile ilgili 17 tane yorum bulunmakta