Şark ile Garp Şiiri - Ali Tunç 2

Ali Tunç 2
4

ŞİİR


3

TAKİPÇİ

Şark ile Garp

İmera'mın hârika-i sevdâsında yandım.
Bir fındık, bir de çayından içtim.
Ha bu heybetli rüzgarın,
Karadeniz fırtınasından da geçtim.

Ay ve yıldızlar, geceyi üzerime çekerim.
Kaptan-ı derya gibi, denizi içime çekerim.
Geceden sabaha, özlemi kendime çekerim.
Akdeniz'de bir parçamı, bırakıp da giderim.

İki aşığın birbirine bakışını izlerim.
Havza da buluşmasını izlerim.
Aşıklar kavuştu, ben nêylerim.
Fırat ve Dicle aşkından da geçtim.

Bu aralar ise üşüyor bedenim,
Her parçası ayrı bir mevsim.
Şark ile garp arasında incinirim.
Dünyanın ab-ı hayatından da geçtim.

Ali Tunç 2
Kayıt Tarihi : 2.10.2022 23:27:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


Doğu mu? Batı mı? Kuzey mi? Güney mi? hep bir taraf arayışında çoğu insan, aslında sadece bir taraf var ve herkes o tarafa odaklansa her şey daha da güzelleşecek. O taraf ise ''İNSAN'' insan olabilmek, insan kalabilmek ve en önemlisi insan sevebilmek. Birbirimizi taraflara ayırmadığımız bir dünya diliyorum... . Rum kökenli olarak Lazcaya geçen imera fera, 'gün ışığım' anlamına gelen bir kelimedir.

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Gökay Yaşar Üzümcü
    Gökay Yaşar Üzümcü

    Pusulanın dört yönünü birleştirmişsiniz. Global pusulanızdaki sosyolojik kardeşliğin sadece sizin gibiler için görünür olması sizi üzmüş. Eşitlik özgürlük ve kardeşlik dolu dünyanızın daha çok insan tarafından görülmesi dileğiyle sizleri tebrik ediyorum.

    Sıcakta üretim soğukta bilim yapılmasaydı belki bambaşka bir dünya'da yaşıyor olurduk.

    Cevap Yaz
    Ali Tunç

    Değerli yorumunuz için sizlere teşekkür ediyorum Gökay Bey, isteğim ve arzum daha anlaşılabilir bir dünya fakat bu mümkün mü!?
    ''Dünyanın ab-ı hayatından da geçtim.'' burada ''abı hayat (ab-ı hayat)'' bildiğiniz üzere, "ebedi hayata sebep olan hayat suyu" anlamına gelir ve vurguladığım ise aslında ''ben'' değil ''bizleriz" hepimiz dünyanın abı hayatından geçeceğiz.
    Peki ya sonra?

    Bildiğiniz üzere hep bir sorgu sual gelip geçiyor şu fani hayatta, cevaplar ne kadar tatminkar olmasa da bazılarımız inanır ve bazılarımız ise derin düşünceler içinde nice cevapsız sorulara kapılır.

    Aslında biz neyiz? kimiz? amacımız nedir?
    Bu hayatta bildiğim bir şey var o da hayatta birbirimizle birçok şeyi paylaşmak, bu ne kadar sade görünse de aslında gelişimin, ilerlemenin ve anlamanın anahtarı diye düşünüyorum.

    Hayat, sade ve basit bir yaşamda büyük anlamlar taşır. Bunları görebilmek ümidiyle...

TÜM YORUMLAR (2)