Sanma şâhım / herkesi sen / sâdıkane / yâr olur
Herkesi sen / dostun mu sandın / belki ol / ağyâr olur
Sadıkâne / belki ol / âlemde bir / serdar olur
Yâr olur / ağyâr olur / serdar olur / didâr olur
Şenlik dağıldı bir acı yel kaldı bahçede yalnız
O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız
Gitti dostlar şölen bitti ne eski heyecan ne hız
Yalnız kederli yalnızlığımızda sıralı sırasız
O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız
Devamını Oku
O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız
Gitti dostlar şölen bitti ne eski heyecan ne hız
Yalnız kederli yalnızlığımızda sıralı sırasız
O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız
Kardeşim Yavuz Sultan Selim Hazretlerinin profilini oluşturmakla çok iyi yapmışsın.Lakin Selim Han küpe takmazdı.Bu fotoğraf da kendisine ait değildir. Çoğu kişi bunu yanlış biliyor. Ben de bu konuda çok hassasım.Lütfen profil fotoğrafını değiştirir misin?
Ne yuce bir hissedis
orta okulda bi hocam sayesinde tanıştım bu şiirle.İnanılmaz bir zeka inanılmaz bir incelik teşekkürler bizi böyle bi tarzla böyle bi sanatla buluşturduğun için insanı nasıl olur a sürükleyen bir ifade biçimi
Çok kişilerin nazire yaptığı,
biçimini tekrarladığı bir şiir...
Hazret'in kalemi de kılıcı kadar kuvvetliymiş.
Sayın Doğaner, tarihimizi birkaç nesil ermenilerin ve bizden olmayanların çarpıtmalarıyla yazdığı okul kitaplarından öğrenirken kimsenin sesi çıkmıyordu. Ben de okul yıllarımda hem tarihten hem de geçmişimizden onların sayesinde nefret etmiştim. Yavuz Bahadıroğlunun kitaplarını okumadığınız çok belli. Tamamen tarihi gerçeklere dayanır. Ayrıca bana tarihçi isimleri vermenize gerek yok. Tarih benim tutkumdur ve bir çok tarihçiyi eserlerinden, konferanslarından takip ederim. Önemli olan sağlam kaynaktır. Gerçek diye yutturulan yalanlar arasından sıyrılmaktır. Osmanlı arşivlerinin incelenmesi neden bu kadar ağır sürüyor, gerçi bu konuda da bizarım ama bu arşivlerin 50 yılı aşkın bir süre kilit altında tutulmasını da manidar bulurum. Osmanlıca bilen, arşivleri değerlendirme bilgisine, kültürüne ve yeteneğine sahip kaç kişi kaldı? İşte bu manidarlığın cevabı da burada yatıyor. Kaybolan nesilleri firesiz geri getirmek mümkün değilse de, uluslararası ilişkilerde ve millet şuurunda büyük kayıplar olsa da, bir ucundan başlayıp Osmanlıyı anlamak ve tanımak noktasında emek sarfeden insanlara maddi ve manevi destek vermenin en büyük hizmetlerden birisi olduğu şuurundayım.
Keza tevsir bilmeyen, dini bilgisi yetersiz kişilerin Kur'andan bir ayet seçip oradaki manayı işlerine gelen konulara emsal göstermeye kalkışmaları hezeyandan öteye gitmez. Bilen kişiler tarafından ne kadar komik bulunduğunu asla tahmin edemezsiniz. Cemaat, tarikat kelimelerini hiç yeri yokken kullanmanız ise tamamen bilinç altı bir refleks. Varsa kendinize ait ilginç ve doğru bir tesbitiniz, buyrun yazın. Okur ve sebepleniriz. Gardlı ve hücumlu cümlelerden bu köşeye, hiçbir olguya ve hiçbir kavrama fayda gelmez. Gına bize geldi efendim. Sayenizde.
secici kurulu cok zekice tasarlanarak buraya tasidiklari siirler ile bu sayfayi malum kavgalarla ust citalara tasimalarindan dolayi kutluyorum acikcasi:)
Biliyordum bizimkilerden olmadığını! Çünkü ikiye bir bizim şanlı atalarımıza şeni iftiralar atacak kadar denileşen birisinin bizden olması söz konusu olamazdı! Demek bu kadar gizli, gizemli bir soy ağacın var ha? rif olanlar anlamıştır senin diliinin altında saklanan baklanın ne menem bir şey olduğunu!
Kulübeye senin gibi had ve cet bilmezler layıktır!
Bu fakirin sayfasında;'ÜÇ TÜRLÜ KAFA' isimli şiirimdeki tavsiflerden birisine senin kafa yapın çok uygun! Birini seç ve tak omuzunun üstüne! sana bundan sonra o vasfınla hitap edelim!
şiir yavuzundur veya değildir..yavuzun küpesi vardır veya yoktur...resim şah ismailindir veya değildir..Bu kısımlar elbet şiirin magazin yönü açısından önemli olabilir..sözüm yok..Ama ben şiir hakkında duru ve öz bir görüş bildirmek isterim
Bu şiiri askerlik yaparken bir arkadaşım anlatmıştı bana..okumuştu demiyorum..anlatmıştı..satır sütun matrix şeklinde yazıldığından söz etmişti..Esasen osmanlı padişahları, şehzadelik dönemlere disiplinli bir eğitimden geçmeleri nedeniyle o devrin revaçta sanatlarından olan şiirle de genelde ilgilenmişlerdir..bu şiir yavuzun olmasa dahi yavuzun bir çok şiiri vardır.mesela 2. bayezitin kardeşi cem sultanla atışma şeklinde yazdığı bir şiirini hatırlıyorum gayet güzeldi..Ayrıca bir çok osmanlı sultanının divanı olduğu bilinmektedir
Bu şiir akıl verici,kıssadan hisse çıkarmaya dönük, şark anlayışına uygun, emek verilmiş, işçiliği duygusundan ziyade olan ve emek verilmişliği duygusuna galebe çalan bir hava taşıyor bana göre..
Tekerleme tadında, fantastik ve zekanın göz kırpmasıyla paylaşılan mutluluklardan bir enstantane görünümünde..
Saygılarımla
cihân-ârâ cihân içredir ârâyı bilmezler
ol mâhiler ki deryâ içredir deryâyı bilmezler
Naci Kasapoğlu Arap denen zat! Senin atan kimdir ki sır gibi saklayıp ifşa etmekten korkup, ürküyorsun? Gocunduğun bir şeymi var? Açıkla gitsin!
Hadi bizi merakta koma, herkesler merak ediyor kimin ahfadısın kimin evladısın?
Bu şiir ile ilgili 107 tane yorum bulunmakta