Şairin Gözyaşları Şiiri - Yorumlar

Ali Şeyh Özdemir
48

ŞİİR


2

TAKİPÇİ

I-

Bir şair ağladı, yıkıldı gökler,
Düştü güneş yere, yandı yeryüzü.
Bir şair ağladı, yufka yürekler
Gömüldü toprağa hep dizi dizi.

Tamamını Oku
  • Melek Kara
    Melek Kara 18.06.2011 - 12:52

    bir şair bir şaire gel beraber şair olalım demiş...

    olmuşlar

    Cevap Yaz
  • Onur Bilge
    Onur Bilge 18.06.2011 - 12:52

    've o an gönülevime,yüzlerce baykuş tüner'

    Tek bariz hatası var. 'Ve' fazla...

    Cevap Yaz
  • Onur Bilge
    Onur Bilge 18.06.2011 - 12:46

    Doğruya doğru derim eğriye ise eğri
    Naziresi şiirden daha güzel Vallahi
    Hece ustalarından şairimiz Dur heri
    Bir de fikrimi sormuş İlahi sen İlahi

    Cevap Yaz
  • Erol Uraz
    Erol Uraz 18.06.2011 - 12:34

    Şiir şairin gözyaşları değilmidir?

    Cevap Yaz
  • Onur Bilge
    Onur Bilge 18.06.2011 - 12:31

    O söz için açıklama yazdım ya Fevzi Bey. Bir daha mı yazayım?

    Eleştiri yapan zırvalamaya bşlıyor, dikktli okursanız, son sözleri: 'Mantık , fıstık, cebir, edebiyat, astronomi, felsefe...'Haydi Bakırköy! Kalkıyor! Bir iki, bir iki! .. Bakırköy!..'

    Ne şairle, ne sizlerle alakası var.

    Sevgiler...

    Cevap Yaz
  • Feyzi Kanra
    Feyzi Kanra 18.06.2011 - 12:22

    Haydi Bakırköy! Kalkıyor! Bir iki, bir iki! .. Bakırköy! ..

    DOLDURUŞA GELİP DOLMUŞCULUK YAPMAYALIM VESSELAM. :))

    Cevap Yaz
  • Onur Bilge
    Onur Bilge 18.06.2011 - 11:36


    Edebiyatımızda, komedi de hiciv de taşlama da vardır. Şair, sizlere şiir için ilham vermiş olabilir, bana da taşlama için ilham verdi. Eleştirim şaire yönelik değildir, şiirinedir. Onun için özür dilemek için gerek görmüyorum.

    Burada şiir, yerden yere vurulur. Tozu gider, hası kalır. Şairi tanımam bilmem. Her kim yazarsa yazsın, güzel yazsın isterim.

    Bu sayfa, övgü yağdırma sayfası değildir. Sitenin karatahtasıdır. Buraya bir şiir asılır ve eleştiri istenir. İyiyse iyi denir, değilse hataları sayılır dökülür.

    Şaire hakaret etmedikten, dokunmadıktan sonra eleştiri sınır tanımaz. Noktasından virgülüne kadar söylenir. Zaten şiir, binlercesini geride bırakarak buraya kadar geldiyse, yeteri kadar övgü almış demektir. Bırakın da eleştiri getirelim.

    Şairi asmadık, kesmedik. Ona bir şey demedik. Olayları irdeledik, aklımız almadı. Siz de yumuşatın, övgü yazın. Akıl almaz şiir olduğunu, hayal gücünü alt üst ettiğini falan yazın! Ben yergi yazdım, pekçokları övgü yazmış. Siz de övgü yazın. Herkes üslubunca yazar. Kimi dramatik, kimi komik... Yerine göre... Her zaman ciddi olma zorunluluğu yoktur. Sizler de ciddi ve övgü dolu yazın.

    Siz de beni değil, eleştirimi eleştirin. Orada şair öyle demek istememiş, böyle demek istemiş deyin.

    Ben şiirin aksayan yanlarını komedi halinde dramatize ederek belirttim, siz olayı DRAM haline getirmeyin. Biz burada eğlenerek bir şeyler öğrenelim. Hep yas tutacak değiliz ya birazcık da gülelim.

    Komedi yazmak da edebiyata dahildir. hatalar malzeme edilmiştir, şair değil.

    Eleştirim kırıcı değil, eğlenceli ve eğiticidir. Şiirden özür dilememi önermezsiniz sanırım.

    Sevgiler...

    Cevap Yaz
  • Ülkü Şahin
    Ülkü Şahin 18.06.2011 - 11:14

    Hz.Peygamber (sav) efendimizin oğlu İbrahim vefat ettiği gün güneş tutulması yaşanmış. Bu iki hadisenin harukulade bir tevfuk olduğunu düşünen bir kısım sahabi güneşin İbrahim'in vefatıyla alakalı olabileceğini düşünerek bu doğrultuda yorumlar yapmaya başlamışlar. Resul-ü ekrem (sav) efendimiz yorumları ret ederek şöyle buyurmuşlardır; 'GÜNEŞ HİÇ KİMSENİN VEFATIYLA VE DOĞUMUYLA TUTULMAZ!'

    Hakikat-ı hal böyledir elbette. Lakin şiir demek; mübalağa demektir ki onun için Sure-i Yasinde; BİZ SANA ŞİİR ÖĞRETMEDİK, ÖĞRETECEK DE DEĞİLDİK...İLA AHİRİL AYEH' buyruluyor.

    Şair, ifadelerinde mübalağanın dozunu gerçekten de biraz fazla kaçırmış ve mübalağa ile devamlı içli dışlı olan meslektaşlarının bile tenkidine maruz kalmıştır. Fakat eleştirinin de dozu kaçarsa işte o zaman kıyametalud hadiseler umumun dünyasında yaşanmasa da, şairin hususi dünyasında pekala yaşanabilir. Zira herkesin şu alem-i umumi içerisinde hususi bir alemi ve dünyası vardır. Ona fazla yüklenmek bence de hoş değil. O da gerçeğin yazdığı gibi olmadığını elbette biliyor ve bu şiddetli tenkitlerden sonra mutlaka bir duygu ve beyan ayarlaması yapacaktır. Bize düşen; her şeyin güzel cihetine nazar etmek olmalı ve bu şiirin de bence en güzel ciheti; hoş ve akıcı bir üslup kullanılması ve de kafiyelerin vezin ölçülerinin fevkalade olmasıdır ki şairimizi sırf bu yönüyle bile takdir etsek yeridir!

    Tebrikler sayın şairim tebrikler! Ama bu abartılı ifadeleri ne olursun bir daha kullanma, yoksa bahsini ettiğin büyük kıyamet kopmaz ama bazı küçük kıyametler kopabilir!

    Cevap Yaz
  • Tayyibe Atay
    Tayyibe Atay 18.06.2011 - 11:10



    Tanrım...şairi ağlamayan toplumun bireyi olmaktan koru beni...çünkü onların gözyaşlarıyla yıkanır ve arınır dünya...

    teşekkür ediyorum bu güzel şiir için...kutluyorum yürek dolusu sevgim ile.....lütfen susmasın kaleminiz...hatırım için:)))))))

    Cevap Yaz
  • Feyzi Kanra
    Feyzi Kanra 18.06.2011 - 10:51

    Bu top! yumuşak gelmiş gibi iyi vuruyorsunuz,Halbuki sert toplarda nasılda yumuşak şirin güzel özel bir top deyip duruyordunuz.Ben de hayretler içinde kaldım bu yorumunuzu okuyunca vesselam.O yorumları silmenizi
    ve sakinleştikden sonra size yakışan o güzel doğruya doğru eğriye eğri diyen lakin şairi incitmeyen yorumlarınızı bekliyorum desem inşaallah gücenmezsiniz.

    Cevap Yaz

Bu şiir ile ilgili 85 tane yorum bulunmakta