Sabırla işlene testi
Siz hiç toprakla uğraştınız mı? Çamura şekil verirken, verdiğiniz şeklin hangi işlerde kullanılacağını, insanlığa ne gibi yaralar sağlayacağını düşündünüz mü? Balçıktan elde edilen cismin, hayata kazandırdığınız nesnenin bir gün karşınıza çıktığında, evet bu yapıt bana ait, ben yaptım diyebilmeli insan…
Bir öğretmen, öğrenciler birinci sınıfa başladıklarında onları işlenmemiş bir çamur, bir kil olarak görür. İçine sevgi, özveri ve sabır katarak iyice yoğurur. Sonra yavaş yavaş şekillendirmeye başlar. Dürüstlük, erdem, özgüven v en önemlisi saygıyı içine katar. Bilir ki kendisini sevmeyen ve kendisine saygı duymayan, kimseyi sevmez ve kimseye saygı duymaz.
Öğretmen, sabrıyla her bir öğrencisine, özenle ve titizlikle çamura verilen su gibi bütün değerleri işler. Özgüvenin verdiği güç ile onların ayakta durmasını sağlar. Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlılığı, cumhuriyet çocuğu olmanın verdiği gururu aşılar.
Eğitimin sadece bilgi değil, insan olmanın gerektirdiği değer yargılarının da alınmasıdır. Sen şekillendirdiğin balçığın içini ne ile doldurursan onu alırsın.Mevlana’nın dediği gibi;
TESTİNİN İÇİNDE NE VARSA, DIŞINA O SIZAR…
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.
Begenerek okudum tebrikler
hürmetler hocam...ödenemez bir hakkiniz var...gününüz kutlu olsun..:)))
Bu şiir ile ilgili 2 tane yorum bulunmakta