................................................... 12 Eylül Akşamının Düşündürdükleri...
Eylül gölge oyunlarında
Gördüm o’nu
Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
Geçti istemem gelmeni,
Devamını Oku
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
Geçti istemem gelmeni,
Harika bir anlatım,müthiş bir duygu akımı ve duyarlı bir yüreğin haykırışıydı dizeleriniz...O günlerin acısını bu kadar güzel bir dille ve kendinize özgün tarzınızla, imgelerle bezettiğiniz bir üslupla bizlere aktarmışsınız...Beğeniyle ve içim acıyarak okudum eserinizi sevgili Arslan.Hep söylüyorum,hep söyleyeceğim,iyi ki varsınız ve iyi ki şiir yazıyorsunuz.Sevgimle,saygımla kutluyorum sizi ve değerli şiirinizi..
necdet hocam eylül gölge oyunu dediğinizde aklıma 12 eylül geldi yenisyle eskisiyle bir oyun var ammaoyunu farkedenler feryatlarda duymayan kulaklar çıkra tıpasıyla tıkalı amm aonlar hep böyle gidecek sanmasınlar bir gün onların feryatları yükseldiğinde o feryartları yine duyarlı aşir yürekler dile getirecek şirinizi pkurken pramitin tabanındaki geimiş kitlenim tepefeki ler rarafından taşındığını eildiği halde o tepeye hizmet etmeye devam ettiğini görür gibi oldun derin mabala rifadeediyordun şiirniz okuyanlar nalıyor ammaokumayanlar yada nalamak istemeyenler bir gün okuyup anlayacaklar işallahgeçkalmazlar
O eylül sabahıydı tüm sesleri önüne katan, yarasaların yönünü çizen....
şairi kutluyorum saygımla.....
Önce şiirin adından başlamak isterim.. 'Piramit....2.' Yani 1.'si de var... Peki, niye piramit? 'Üç boyutlu' düşünebilmek adına mı? 'Taban ile uç noktanın görkemi arasındaki çelişkiye dikkat çekmek için mi?' Yoksa 'en uçta durabilmek için' yaygın, dolgu malzemesi bol, yukarı doğru sayıları giderek azalanların, üzerinde rahatça tepinebileceği bir zemin arayışından mı?
Galiba bu nedenlerden bir yada birkaçı, belki de tamamı, hatta dahası da var!
'Kara eylül' şiirin elbette 'ana teması..' Şair 'eylül gölge oyunları' diye nitelemiş... Gölge var, 'gölgenin kaynağı' az uzaklarda... Zaten tarihin 'utanç sayfalarında yer alanlar', hep 'gölgede' kalmayı, asılın önünü perdelemeyi 'iş edinen' işbirlikçilerdir!
Atmaca figürünü perde gibi kullanan 'sözde kahramanımız', masal kahramanlarını 'tek tek öldürüp', piramidin 'en ucunu' hedeflemiş besbelli...
Zafer kazanmış ve bunu koruyacaksa, 'karanlığın eli olmak, üç boyutlu bir ele sahip olmak” kaçınılmaz bir durum… Başka türlü rolünü oynatmazlar adama! Başka türlü “masal kahramanları” öldürülemez! O kahramanlar “bir sağdan, bir soldan” diye “ayrıştırıp karşı karşıya getirildikleri kamplardan” alınarak, giyotinlerin önüne atılamaz!
O kahramanların “yol arkadaşları” sindirilip, toplumun bilinçsiz kesimine “işte bunlardır kan ve gözyaşının sebebi” diye hedefe konunca, “Güneşin söndüğü saatlerde tutuksuz acılar yaşandı adı konmayan…” İşte o günlerden çizildi bu günlerin kaderi… “Sabahın gelmeyeceği izlenimli geceler” ondan yaşanıyor hala!
Ateşle sınananlar, hala “ateşin çağrısına gönüllü” olanlar, yıkılmış piramitlerin üstünden okyanus ötelerine “mağrur bir eda ile” icazet-emir almaya gidenleri, ibretle izlemeye devam ediyorlar… İzlemekle kalmıyor, “görüyorlar!” Gördüklerini göremeyen “kör-sağır-dilsiz ve duyarsız” olanlara anlatmaya çalışıyorlar!
Öyleyse “oyun hadi o gözleri!” Oydunuz geçmişte, yine oyun!
Piramit 2. , geçmişin “acı deneyimlerinden” günümüze kadar ulaşabilmiş “sorumlu/aydın kimliklerin şiiri…” Konuşmaktan, yazmaktan korkmayanların şiiri… Acılardan beslenip, geleceği kurma iddiasından vazgeçmeyenlerin şiiri…
Bir dönemin “izdüşümünü” önümüze seren şiir için Dostum Arslan’ı içtenlikle tebrik ediyorum… En tepeden değerlendirmeyle antolojimdedir şiir…
Saygı, sevgi ve muhabbetle…
bu nasıl zengin bir anlatımdır can dost...
şiiri sanki yazmıyorsunuz, çizip boyuyorsunuz...
çok imreniyorum usta kaleminize...
ustann şiirlerindeki gizlenmişliği hemen anlamak kolay olmuyor. bu da şiiri üstün kılan tarafı, tekrar tekrar okutan, düşündüren bir durumda bırakiyor ki, biyerlere gittim sanıyorum. tebrikler ustaya. selam ve saygı ile.
Masal kahramanlarının öldüğü sanılsada ölmez, yaralanır sadece...
Ve yaralar iyileşir...
Gözler korunmalı, bu film böyle bitmez.
Yüreğinize sağlık.
Saygı ve sevgi ile...
Mısralarında anlamlı duygular barındıran bu güzel şiirinizi beğeniyle okudum,kaleminizi kutluyorum dost..
hayal edilen umuda dayalı düşlerin seyrine yaşamışlığının hoşluğuna varmak isyen yüreğin umduklarını bulamağı ve içten bir çekişe yönelen duygularıyla şiiri vedalaştırdığı çok anlamlı bir şiir okudum.şiiri vareden güzel yüreğiyle güçlü kalemiyle siz saygıdeğer necdet ağabeyimi tüm içtenliğimle kutluyor payalşım için teşekkür ediyorum.saygıyla hürmetle
Tebrikler, gönülden ve içtenlikle kutluyorum bu çok anlamlı güzel şiirinizi.
Bu şiir ile ilgili 35 tane yorum bulunmakta